Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Перший тур. Анонс

10:00, 27 липня 2019

Анонс матчів першого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: metalist1925.com


У понеділок, 29 липня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у першому турі Першої ліги з експертом у студії Іваном Кривошеєнком.

З нововведень відзначаємо той факт, що всі команди гратимуть єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

27 липня 17:00. Заря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» - «Рух»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Давнє й принципове протистояння, яке тягнеться ще з часів, коли обидві команди входили в число найкращих у аматорському футболі України. За час суперництва у ПФЛ кожен із суперників здобув по 2 перемоги при 2 нічиїх – це зайве підтвердження рівності у цій парі.

Утім, «Рух», за цей рік стрімко оновивши тренерський штаб і склад, сподівається в новому чемпіонаті зробити якісний крок вперед. І написати нову історію – з новим гербом, айдентикою та формою, які були презентовані нещодавно.


27 липня 17:00. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкащина» - «Чорноморець»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дві команди, які є новачками Першої ліги, зійдуться в цьому протистоянні. «Черкащина» через плейоф підвищилася в класі, «Чорноморець» – понизився. А нам лишається з інтересом стежити за протистоянням двох команд, які посилилися влітку й будуть вирішувати свої завдання. Кращого суперника, аніж екс-учасник УПЛ, для першого за рік матчу ПФЛ у Черкасах не вигадаєш.


27 липня 17:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» – «Волинь»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

"Авангард" увічнив клубний №1, він навічно закріплений за Степаном Чубенком. Фото: facebook.com/fcakr55

Краматорський клуб напередодні презентував новачків першої й резервної команд. «Авангард» сподівається зробити ривок вгору, адже останніми роками підопічні Косевича незмінно оновляють клубні рекорди успішності виступів у ПФЛ.

«Волинь» для того, щоб перевірити власну боєздатність, прекрасний суперник. Луцький клуб із його гучними придбаннями буде одним із найголовніших фаворитів сезону. Й спробує уникнути втрати очок у Краматорську, що траплялося раніше.


27 липня 18:00. Волочиськ. «Авангард»

«Агробізнес» – «Кремінь»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дебют Остапа Маркевича – продовжувача знаменитої тренерської династії нашої країни – припав на матч проти команди, яка повторила шлях волочиського клубу. «Кремінь» також став абсолютним чемпіоном Другої ліги, з мінімальним рахунком вигравши суперфінал (у «Минаю»).

Для гостей це буде перший матч після підвищення в класі, вони рік не були на цьому рівні й спробують протистояти оновленому «Агробізнесу».


27 липня 18:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» – «Металург»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Столичний клуб мав проводити міське дербі з «Арсеналом», але після зняття «канонірів» їхнє місце посів «Металург». Тож запоріжці розпочнуть сезон після підвищення в класі у Києві – і це дуже цікаве протистояння, адже наставник «пивоварів» Сергій Ковалець свого часу грав за класичний «Мтеалург» і добре знає місцевих футболістів і тренерів, у тому числі – Богатиря, який проведе перший матч на посту головного тренера гостей.


27 липня 18:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Миколаїв»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Цікаве протистояння двох команд, які вже давненько грають у Першій лізі. Цікаво поглянути на «Гірник-Спорт» Мазяра, який уже мав змогу сформувати колектив під себе й своє бачення футболу. А Шищенко привезе оновлених миколаївців, серед новачків яких виявилося й кілька футболістів з досвідом УПЛ.


27 липня 18:00. Минай. «Минай»

«Минай» – «Прикарпаття»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Закарпатська область повертається у Першу лігу. За це треба дякувати ФК «Минай» – самобутній молодій команді, яка пробилася сюди з першого місця Групи «А». У поєдинку з прикарпатцями свій дебют у тренерській іпостасі здійснить Василь Кобін – один із найвидатніших закарпатських футболістів сучасності.

А «Прикарпаття», яке влітку запросило ще кількох найздібніших місцевих вихованців, продовжує курс на підготовку власних талантів. Команда рідного краю отримала амбітне завдання бути десь на 5-6 місцях, тому навіть у прем’єрному виїзді сезону постарається грати тільки на перемогу.


27 липня 19:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Інгулець»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Фото: metalist1925.com


Ігрову програму стартового туру сезону закриє супер-матч у Харкові. Дві команди, яких фахівці зачисляють до фаворитів сезону, зіграють між собою. Хоча «Металіст 1925» минулого сезону фінішував вище в турнірній таблиці, «Інгулець» був успішнішим в особистих матчах (мінімальна перемога вдома й нічия на виїзді).

У гостей особливо мотивованими будуть дебютант-воротар, зірковий Шуст (екс-голкіпер «Шахтаря» та, зокрема, класичного «Металіста»), а також форвард Сула, який раніше грав за «Металіст 1925». Але в цілому, це визначальний сезон для «Інгульця», який після виходу в фінал Кубка України ставить амбітні завдання й у Першій лізі.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору