Новини змагань

ЗАВТРА! Друга ліга. Перший тур. Анонс матчів

09:30, 26 липня 2019

Анонс матчів першого туру сезону 2019/20 у Другій лізі

Фото: facebook.com/veres.club


Завтра, 27 липня, стартує Друга ліга. З нововведень, це обов'язкові трансляції матчів Другої ліги, також у змагань з'явився офіційний м'яч, яким гратимуть усі команди змагань ПФЛ - Select Brillant Super.

У понеділок, 29 липня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у першому турі Другої ліги з експертом у студії Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група «А»

Субота, 27 липня 2019 року. м. Хмельницький, стадіон «Поділля». 17:00

«Поділля» (Хмельницький) - «Верес» (Рівне)

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Дискваліфіковані: немає - Петько

Хмельницька команда серйозно оновилася, перезавантажила захист, але при цьому зберегла найяскравіших атакувальних гравців. При кількох молодих новачках «Поділля» дозаявило й досвідчених воротаря Федоренка та форварда Мандзюка, які, разом із Каверіним, Музичуком та Воловиком будуть найстаршими в колективі, який вдало готує таланти. І сподівається наступного сезону на вищі місця.

Те саме можна сказати й про «Верес» – повернення Вірта на пост головного тренера співпало з дозаявкою низки дебютантів, тож рівненська команда постарається піднятися вище минулосезонного п’ятого місця. Цікава обставина: останнім часом взаємини суперників такі, що послідовно виграють гості…


Субота, 27 липня 2019 року. с. Демидів. Стадіон «Діназ». 17:00

«Діназ» (Вишгород) – «Оболонь Бровар-2» (Буча)

Арбітр – Євгеній Цибулько (Канів, Черкаська область)

Дискваліфіковані: немає

«Діназ» дебютуватиме в профі-футболі матчем проти резерву «Оболоні Бровар» – давно знайомих, напевно, суперників ще по традиційних турнірах Київщини. Команда під керівництвом віце-чемпіона Європи серед юнаків Володимира Бондаренка протистоятиме титулованій юні столичного клубу, яка мала великі успіхи в ДЮФЛ України.

Вацко таки може підписати контракт із "Діназом". Фото: dinaz.com.ua


Як розповів у своєму інтерв’ю головний тренер «Діназа» Бондаренко, в 2019 році клуб готувався до переходу в ПФЛ – причому, не лише кадрово. «У нас проведена велика робота над інфраструктурою, ми взимку пройшли справжні повноцінні збори в Туреччині. Готувалися плідно, зіграли низку міжнародних товариських матчів».


Субота, 27 липня 2019 року. м. Новоград-Волинський. Стадіон «Авангард». 18:00

«Полісся» (Житомир) - «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Павло Децюк (Чернігів)

Дискваліфіковані: немає

Фото: polissyafc.com


Житомиряни оновили склад, а серед новачків є й недавній лідер оборони вінничан Адаменко. Тож його протистояння проти недавніх одноклубників буде однією з «родзинок» матчу. Але зустріч двох недавніх претендентів на найвищі місця матиме й дуже серйозний турнірний підтекст. Це дозволяє його вважати центральним у турі.

Цікава обставина: в новітній історії вінничани незмінно перемагали на Житомирщині, а остання перемога попереднього «Полісся» на своєму полі над ФК «Вінниця» датована ще 2002 роком.


Субота, 27 липня 2019 року. м. Чернівці. Стадіон КСОП «Буковина». 18:00

«Буковина» (Чернівці) – ФК «Ужгород»

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає

ФК «Ужгород» дебютує серед професіоналів матчем у Чернівцях. До певної міри, для господарів це також буде дебют: Мельничук проведе перший матч у якості головного тренера «Буковини», готуються стартувати й численні новачки. Зважаючи на те, що це буде перший матч у історії взаємин суперників, можливі будь-які сюрпризи.

Як повідомив один із очільників ужгородців Вадим Дьордь, клуб спеціалізуватиметься на підготовці місцевих молодих футболістів: «Ми пройшли шлях із чемпіонату області через аматорський чемпіонат України. І за весь цей час у нашому складі не виступало жодного футболіста з-за меж Закарпатської області. Єдиний – це захисник Селещук, уродженець іншого регіону, але він займався футболом на Закарпатті ще з юнацького рівня, не один рік, тому вважаємо його своїм. У цьому й полягає наша філософія – готувати молодих місцевих футболістів, давати їм шанс проявити себе на всеукраїнському рівні».

Але при цьому клуб не обмежує свою селекцію й влітку запросив кількох відомих іногородніх гравців.


Неділя, 28 липня 2019 року. м. Калуш, стадіон «Хімік». 18:00

ФК «Калуш» - «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Дискваліфіковані: немає

Фото: facebook.com/fckalushcom


Перемога одних, нічия та перемога інших – рівність у протистоянні зафіксована в минулому сезоні, а в таблиці суперники фінішували поруч (хоча ФК «Калуш» і мав на фініші аж на п'ять очок більше). Наразі господарів очолює Василь Качур, для якого це буде дебют у якості головного тренера на професіональному рівні, отож, в історію як взаємин цих суперників, так і виступів калушан буде вписано нову главу.

 

Група «Б»

Субота, 27 липня 2019 року. м. Кривий Ріг. Стадіон «Шахти Жовтнева». 17:00

«Гірник» (Кривий Ріг) – «Чорноморець-2» (Одеса)

Арбітр – Максим Богатир (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає

Криворізька команда не лише зберегла, в основних рисах, свій бойовий склад, а й додала кількох новачків із пристойним досвідом виступів у ПФЛ. Отже, є підстави й у новому сезоні вносити «Гірник» у число фаворитів сезону.

Утім, їм треба буде серйозно й зважено поставитися до суперника, адже резервний склад одеського «Чорноморця» проводитиме перший матч після відновлення виступів на професіональному дорослому рівні й чого від нього очікувати – поки важко прогнозувати. Ясно одне: підопічні Альберта Ковальова постараються якомога більш гідно стартувати у Другій лізі.


Субота, 27 липня 2019 року. м. Херсон. Стадіон «Кристал». 17:30

«Кристал» (Херсон) - «Таврія-Сімферополь»

Арбітр – Єгор Кевліч (Кропивницький)

Дискваліфіковані: немає

Фото: mfckrystal.com


Давно знайомі суперники, які перетинаються не лише в турнірах ПФЛ, а й у Кубку АР Крим, що його проводить тамтешня федерація, цього разу гратимуть ніби з чистого листа. По-перше, тому, що «Кристал» очолив Едуард Хавров (спеціаліст, відомий за роботою в ФК «Маріуполь» та «Інгульці», а останнім часом працював із аматорським чортківським «Кристалом»). По-друге, тому що «Таврія» вийшла з відпустки лише напередодні початку змагань, оновила склад і постане дещо іншою, аніж минулого сезону.


Субота, 27 липня 2019 року. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія». 18:00

«Енергія» (Нова Каховка) - ФК «Нікополь»

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Дискваліфіковані: Доля - Адаменко

Протистояння суперників має вже давні традиції та глибокий кадровий підтекст. Недарма у складі обох команд низка гравців, які встигли проявити себе і в тому, і в іншому клубі. «Енергія» минулого сезону виступила дещо гірше, ніж того, коли фінішувала третьою в групі «Б», а тепер ще й вперше зіграє без Махнєва та Дєдяєва, які влітку пішли на підвищення в інші дивізіони, а от «Нікополь» з оновленим складом готується покращити показники минулого чемпіонату, коли фінішував останнім.


Субота, 27 липня 2019 року. м. Нікополь. Стадіон «Електрометалург». 18:00

«Реал Фарма» (Одеса) – «ВПК-Агро» (Шевченківка)

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

Дискваліфіковані: немає

Цей матч буде першим в історії протистояння суперників. Причому, за загальнокомандним досвідом гості, попри статус дебютантів професіонального футболу, матимуть суттєву перевагу. Річ у тім, що «Реал Фарма» суттєво обновить склад, чимало колишніх основних перейшли в інші клуби. А «ВПК-Агро» має низку досвідчених гравців, для яких не є секретом всеукраїнський рівень.

Команда гостей – новий чемпіон України серед аматорів. Головний тренер «ВПК-Агро» Сергій Соловйов розповів, що завдання команди буде боротися за місце в трійці, отже, маємо підстави відносити команду до числа фаворитів сезону.


Неділя, 28 липня 2019 року. м. Миколаїв, стадіон «Парк Перемоги». 18:00

МФК «Миколаїв-2» - «Авангард-2» (Краматорськ)

Арбітр – Максим Пономаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: Горват - Савін

Фото: mfc.mk.ua


Зустріч двох резервних складів першолігових клубів буде дебютом. Для Юрія Чауса – на посту старшого тренера господарів. Для «Авангарда-2» в цілому та його старшого тренера Олександра Іващенка – в професіональному футболі. Звідси – особлива інтрига та інтерес. Всім цікаво, як молоді гравці в обох колективах стартують у сезоні Другої ліги.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору