Новини ліги

Макаров: "Перемога" поставила себе поза футбольним законом

12:30, 25 липня 2019

Президент ПФЛ Сергій Макаров про рішення Ради ліг щодо включення "Металурга" в склад Першої ліги і рішення щодо "Перемоги"

Фото: прес-служба ПФЛ


Учора на засіданні Ради ліг ПФЛ було ухвалено низку важливих рішень напередодні старту сезону, запланованого на 27 липня. Президент ПФЛ Сергій Макаров відповів на кілька питань прес-служби ПФЛ.

- Сергію Дмитровичу, чому саме "Металург" замінив "Арсенал-Київ" у Першій лізі за рішенням Ради ліг?
- У сезоні 2018/19 проводився етап плей-оф за право грати в першій лізі. Програли на цьому етапі команди ПФК "Суми" і ФК "Металург" З. За логікою, яка диктується спортивним принципом, саме ці команди є першими претендентами на поповнення Першої ліги у разі форс-мажору. Рішенням КДК УАФ клуб "Суми" позбавлений професіонального статусу і виключений зі складу ПФЛ. Тому першим і єдиним претендентом на заміну "Арсеналу" став запорізький "Металург".

- Чи розглядався варіант, щоб замість "Металурга" у Першій лізі зіграла інша команда?

- На засіданні Ради ліг це питання всебічно обговорили. Представник клубу "Полісся" запропонував провести додаткові матчі за право грати в першій лізі між "Металургом", а також командами, що посіли треті місця в групах Другої ліги - "Поліссям" і "Гірником" із Кривого Рогу. У результаті обговорення більшість присутніх не підтримали цю ідею, як таку, що не відповідає спортивному принципу. Адже за підсумками сезону "Металург" посів у групі Б Другої ліги друге місце.

- На засіданні обговорили питання щодо "Перемоги", через яку могли зірвати старт змагань у Другій лізі?

- Клуб "Перемога" не отримав атестат на право участі в змаганнях ПФЛ, тому не може бути включений до складу ПФЛ. Представники асболютно всіх клубів підтримали це рішення і неодноразово висловлювалися щодо цього. До того ж цей клуб почав оскаржувати результати процедури атестації в судах загальної юрисдикції, чим поставив себе поза футбольним законом.

- По 11 команд у двох групах Другої ліги - чи можна говорити, що це вже остаточний варіант, ніхто не зніметься? У вас особисто є така впевненість?
- На сьогодні - це остаточний варіант. Сподіваємося обійтися без додаткових форс-мажорів.

 

Прес-служба ПФЛ




ТЕГИ: МАКАРОВ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору