Новини змагань

Маркевич: приблизно вісім колективів заявили про боротьбу за УПЛ

08:30, 18 липня 2019

Голова Комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич поділився очікуваннями від нового сезону у Першій лізі

Фото: fcrukh.com


- Наскільки мені відомо, “Рух” ставить завдання підвищення у класі, - сказав пресслужбі "Руху" Мирон Богданович, чий син Остап очолив пешоліговий «Агробізнес». - У команди досвідчений тренер, який змінив практично весь склад, зробив корективи у тренувальний процес.  Необхідно бути готовими до серйозної конкуренції, адже приблизно вісім колективів заявили своє прагнення боротися за вихід до Прем'єр-Ліги. Наприкінці сезону побачимо чи зможуть вінниківці досягти своєї мети.

Звичайно, хочеться, щоб “Металіст 1925” повернувся до Прем'єр-Ліги. Всі харків'яни з нетерпінням чекають цього. Без “Волині” та “Чорноморця” зараз складно уявити Прем'єр-Лігу, адже ці команди з багаторічними традиціями. Всі інші клуби, які ставлять перед собою амбітні завдання, повинні вже зараз розвивати інфраструктуру, щоб вона відповідала вимогам Прем'єр-Ліги. Вважаю, що потрібно починати з будівництва стадіонів, тренувальних баз та дитячих шкіл.

Я завжди був прихильником того, щоб в Українській Прем’єр-Лізі грало 16 клубів. Чим більше молодих і талановитих футболістів гратиме на такому рівні, тим скоріше вони прогресуватимуть. З наступного сезону в УПЛ буде 14 команд, і в цьому є логіка, аби не вводити одразу п'ять нових команд. Спершу 14, ще через рік 16, все треба робити поступово. Клуби вже зараз повинні подумати про підготовку до участі в елітарному дивізіоні. Вони мають відповідати цьому високому рівню не лише за грою, а й своєю інфраструктурою. А це нелегка річ. Моя думка щодо розширення УПЛ така: Виконком УАФ прийняв вірне рішення. Боротьба у Першій лізі стане ще цікавішою.

Прес-служба ПФЛ за матеріалами fcrukh.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору