Новини змагань

Соловйов: перед “ВПК- Агро” стоїть завдання потрапляння в трійку призерів

10:00, 17 липня 2019

Сергій Соловйов – вихованець Дніпра, який пограв у п’яти чемпіонатах, а з кінця 2016 року очолює ВПК-Агро й привів цю команду до найголовніших перемог у її не такій тривалій, але яскравій історії

Фото: Артур Валерко, SportArena


Серед усіх учасників Другої ліги "ВПК-Агро" матиме найменшу відпустку – аж наприкінці червня клуб тріумфально завершив виступи в ААФУ, у суперфіналі відібравши титул чемпіона України серед аматорів у ФК "Вікторія" із Сумської області. Тим не менш, команда на ходу, має досвідчений склад і вважається одним із фаворитів нового друголігового сезону.

Про амбітного дебютанта ПФЛ SportArena розпитала його головного тренера. Сергій Соловйов – вихованець Дніпра, який пограв у п’яти чемпіонатах, а з кінця 2016 року очолює ВПК-Агро й привів цю команду до найголовніших перемог у її не такій тривалій, але яскравій історії.

Підготовчі збори

- Часу на відпочинок було мало, всього тиждень, - говорить Сергій. - Дев'ятого липня провели перше тренування у Молодіжному парку у Дніпрі. На ньому не були присутні всі футболісти, деякі хлопці доїжджають. З урахуванням складного минулого сезону, вирішили дати деяким футболістам додаткові вихідні.  Але загалом майже всі зібралися, у всіх гарний настрій, ми плідно попрацювали. З дев'ятого по 13-те липня займалися у Молодіжному парку, в режимі одноразових тренувань – більше відновлювального характеру, щоб підготуватися до роботи. 15-го числа  заїжджаємо в Новомосковськ на базу “Релакс”, яка знаходиться поблизу  стадіону, працюватимемо в режимі дворазових тренувань, з 15-го по 20-те липня. Потім перейдемо на одноразові заняття, у тижневому циклі готуватимемося конкретно до матчу.  

Контрольні матчі

У суботу 13-го липня зіграли контрольну гру з U — 19 СК”Дніпро-1”, у якій впевнено перемогли 4:0. На сьогодні у нас є  певні домовленості щодо спарингу з їхньою командою U-21. Можливо, 16-го чи 20-го липня відбудеться цей матч.  Ще два спаринги плануються, але не більше. Імена суперників стануть відомі пізніше. За цих півроку провели дуже багато ігор, тому команда на ходу й має достатню практику.

Трансферна політика
 Поки що не планується особливих змін у клубі. Команду залишили півзахисник Шестипалов та воротар Гришин. Придбань на даний час у нас немає, є певні кандидати, з якими ведемо перемовини, але поки не дійшли згоди.  Якщо й буде підсилення, то лише точкове. Нам потрібен опорний півзахисник, лівий захисник і, можливо, один крайній півзахисник.

Серйозні втрати

На сьогодні є двоє травмованих — форвард Соколянський і півзахисник Ляшенко. З нетерпінням чекаємо на їхнє одужання, адже колективу не вистачатиме цих гравців.  Травма у Ляшенка дуже серйозна, ще взимку він розірвав сухожилля.  Сподіваємося, що до осені Микола одужає. У Ігоря Соколянського проблема з коліном, зараз він займається за індивідуальною програмою, більше відпочиває, проходить різні фізіопроцедури. Коли він одужає — невідомо, але десь два-три тижні на лікування знадобиться.

Місцеві таланти
 На сьогоднішній день з нами працює Максим Скляренко 1999-го року народження. Це лівий захисник, на якого дуже розраховуємо. Основну ставку робимо  на місцевих хлопців, адже команда все-таки базується в Дніпрі. Йдуть переговори з юнаками, які пройшли школу ФК «Дніпро», СК «Дніпро-1», закінчили нашу дніпровську академію. Не виключений варіант, що ще хтось найближчим часом з’явиться у нашій команді. Прізвища поки не називатиму, тому що немає ніякої конкретики.


Амбітні плани

 Наш президент вже оголосив завдання на наступний сезон. Знаючи його, можу сказати, що у нього завжди стоять максимальні завдання. На цей сезон наше основне завдання — потрапити в трійку. Рухаємося від матчу до матчу. Зіграли, проаналізували, зробили висновки, готуємося до наступної гри. Яка б не була гра — Кубку, чемпіонату — ми виходимо і граємо на перемогу.

Питання стадіону

На жаль, наша команда поки що не має можливості грати на своїй рідній арені. У Новомосковську проведемо як мінімум літню та осінню частину сезону. Звісно, це стане для нас великим мінусом, але віримо, що наші вболівальники, які нас супроводжують, відвідуватимуть матчі. Організовуватимемо виїзди наших вболівальників як в Новомосковськ, так і в інші міста. Сподіваюся, що ми не відчуємо цієї різниці, хоча звісно, хотілося б грати на рідному стадіоні.   Наше поле — одне з кращих в області, а може й у всій Україні. Нам обіцяють, що газон у Новомосковську буде непоганої якості. Маємо, те що маємо.

Історія клубу

 “ВПК-Агро” існує з 2011-го року. Команда починала з першості району, потім була Перша ліга області… Де б клуб не починав грати, завжди перед ним стояли максимальні завдання. Виграли першість району, потім Першу лігу, стали чемпіонами області у змаганнях Вищої ліги.

Тягар відповідальності

Я приєднався до команди, коли розформували “Колос” (Зачепилівка). Наприкінці 2016 року мені зателефонував Володимир Павлович Корсун і запросив очолити колектив.  Вже третій рік працюю у цій команді, перед нами завжди стоять максимальні задачі. З одного боку, це добре, а з іншого, це така відповідальність… Права на помилку майже не маємо.

Фінансування клубу

Команду спонсорує засновник і власник аграрної фірми “ВПК-Агро,” яка є одним з найголовніших постачальників овочів в Україні — Володимир Павлович Корсун. Велике йому спасибі за те, що він в такий важкий час знаходить можливості утримувати й розвивати клуб, він обожнює футбол, а ми в свою чергу намагаємося його не підводити.

Тренерський штаб ВПК-Агро разом із президентом клубу Володимиром Корсуном. Фото: Артур Валерко


Аграрний футбол
 Бачу, як розвиваються сільські команди, особливо в аматорах, де на лідируючих позиціях знаходяться саме клуби з сіл. Відзначу, що у цих колективах футболісти отримують непогані гроші. Погляньте на  “ЛНЗ-Лебедин,” “Вікторію” (Миколаївка), “”Альянс (Липова Долина), по складу вони на сьогоднішній день – як мінімум рівня Першої ліги, хоча й грають в чемпіонаті України серед аматорів. У них дуже достойний рівень, ми відчули це на собі. На сьогоднішній день ситуація в країні така, що аграріям легше утримувати клуби, тому що в містах це все зараз без бюджету, без меценатів, без мільйонерів.

Рівень змагань
Мали змогу порівняти можливості своєї команди на фоні професіональних клубів як у зимових турнірах, так і в товариських матчах. На мою думку, аматорський футбол настільки наздогнав Другу лігу, що затьмарив деякі команди Другої ліги.

Робочі взаємини
Як і у аматорську футболі, так і на професіональному рівні зараз виступає багато команд із Дніпропетровської області. На футбольному полі для нас усі суперники, а поза полем —  приятелюємо, спілкуємося з багатьма тренерами, обговорюємо роботу.

 

Прес-служба ПФЛ




ТЕГИ: ВПК- АГРО
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору