Новини змагань

Демченко: “Альянс” на 100% - аграрна команда

10:30, 16 липня 2019

Про сумський "Альянс", дебют у Другій лізі та загальні плани клубу розповів його президент Сергій Демченко

Фото: facebook.com/alliansld


Один за одним, припинили виступи у Першій лізі Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) та ПФК Суми. Один із найсильніших аматорських клубів – Вікторія (Миколаївка) – не поспішає з переходом на професіональний рівень. У новому сезоні Сумщина ризикувала залишитися без учасників у ПФЛ. Нішу заповнює новий клуб – "Альянс" із Липової Долини. Після першого ж сезону в ААФУ він вирушає в ПФЛ і сподівається там виступати так, щоб і відвідувачі сумського «Ювілейного» були задоволені грою дебютантів.

Період адаптації

- Команда знаходиться на підготовчому етапі до виступу на професіональній арені, - сказав Сергій Демченко журналісту SportArena. - Для нас як для керівництва це новий етап, ми поки що приглядаємося до Другої ліги – до наших суперників, до загального рівня змагань. Тому зараз гучними словами не кидаємося. Чесно кажучи, за Другою лігою зовсім не стежив. Які я можу ставити завдання, якщо не бачив Другу лігу? За Першою спостерігав. Саме тому й говорю, що ми наразі проходитимемо адаптацію серед професіоналів, намагатимемося добре себе проявити й визначити свій рівень і рівень суперників. А вже тоді будуть інші завдання, якщо команда успішно акліматизується в цій лізі. У ПФЛ мені все подобається, адже люблю нові знайомства й нові враження. Думаю, все буде добре. Будемо працювати, головне – не вдарити обличчям в бруд, не стояти на місці, а рухатися уперед. Завдання у нас, як завжди – перемагати в кожному матчі, показувати гру, яка подобатиметься вболівальникам.

Комплектація команди

 До нас приїхали нові виконавці, збори проводимо в Охтирці. Займаємося комплектацією команди. Все відбувається в штатному режимі. Але все одно, думаю, потрібен час – як для вболівальників, щоб звикнути до нашої команди, яка пише нову історію, так і для клубу, щоб освоїтися на новому рівні. Разом з командою набиратимемося досвіду по ходу турніру. Думаю, що все у нас буде добре.

Лідер ФК "Інгулець" В'ячеслав Піднебенной днями несподівано перейшов у "Альянс". Фото: facebook.com/fcIngulets


Становлення клубу

У 1990-2000-хх у нас була команда, яка виступала на область — ФК "Альянс". У ній грали майже всі місцеві, липоводолинські хлопці, які стали чемпіонами Першої обласної ліги. Друге пришестя – це вже початок 2016 року. Футболістів, можна сказати, збирали на вулиці. Спершу виграли Першу обласну лігу, хоча було непросто. Також у 2016-му запросили тренера Олександра Борисовича Мурашкіна. У 2017-му заявилися у Вищу лігу області, де на той час грали два титани — "Вікторія" (Миколаївка) і "Агробізнес-TSK" (Ромни). Команда достойно себе проявила і зайняла третє місце. Вирішили змінити тренерський штаб і уклали угоду з Юрієм Ярошенком, з яким  готувалися до нового сезону. Планували заявитися на Кубок ААФУ, але все ж вирішили виступати у чемпіонаті України серед аматорів з перспективою участі у Другій лізі. У минулому році виграли чемпіонат області, грали у чемпіонаті ААФУ. За ці роки ФК “Альянс” набув певного досвіду, який нам допоможе у майбутньому.

Інфраструктура клубу

Спочатку  грали на стадіоні в Липовій Долині, тому хотіли його реконструювати, але на жаль,  нашу ініціативу не підтримали.  Тож  вирішили збудувати стадіон зі штучним покриттям у селі Байрак Липоводолинського району, адже самі керівники клубу й агропідприємства там проживають, там народилися. Запросили фірму «Міленіум» з Дніпра. Вони приїхали, подивилися і почали роботу. У позаминулому році  зробили там невелике покриття — 42х22, а в минулому році – поле з трибунами на 520 місць. У нас є спортивний комплекс поруч, але прагнемо окремо побудувати роздягальні, щоб відповідали всім стандартам, також потрібно ще добудувати VIP-ложу і вишки для зйомок. У кінці минулого року купили базу відпочинку, на якій зараз проходить реконструкція, і в майбутньому планується, що це буде база під футбольний клуб, якщо нічого нам не завадить.

Переймання досвіду

Ми тісно співпрацюємо з ФК “Інгулець”, з Олександром Григоровичем Поворознюком. Кілька разів  їздили до нього в Петрово, Володимирівку, і те все, що побачили там,  хотіли перенести з Петровського району в Липоводолинський, тому що у нас дуже схожі і райони, і села.

Аграрний футбол

Зараз в Україні багато аграрних команд. Я це пов’язую з тим, що з’явилися реальні господарі, які нормально працюють і звичайних людей не дають скривдити, та ще й розвивають таку непотрібну в нашій державі річ, як спорт. У цій справі головне, щоб держава не заважала.

Домашня арена

Поки будували стадіон у селі Байрак, приймали суперників у Ромнах на стадіоні імені Окіпного. Роменчани нашу команду полюбили, потім їздили до нас  в Байрак на ігри, приходило по півтори-дві тисячі людей. У нас ще не готові всі нормативно-правові документи, тому поле в Байраку вважатиметься запасним зі штучним покриттям, ми його внесемо в базу стадіонів. А Другу лігу плануємо грати на «Ювілейному» в Сумах. Цей стадіон всі прекрасно знають, так що будемо ще й сумчан до футболу привчати.

Стадіон "Ювілейний"


Фінансування клубу

 У нас був фінансовий стрибок, коли ми запросили Юрія Миколайовича Ярошенка. Коли грали на чемпіонат області, у аматорах – тоді серйозні були вкладення, зараз такого не планується, тому що у нас уже створений базис, підібраний хороший колектив. У нашого клубу немає інших спонсорів, це виключно сімейна справа. ФК “Альянс” - на 100% аграрна команда, адже фінансується з аграрного бізнесу.

Кадровий потенціал

У нас  на 50%  команда складається із хлопців з Сумської області. А інші –  майстерні футболісти з інших регіонів.  Як комплектуємося? Дивимося за потребами. Скажімо, у нас на Сумщині є проблема з центральними захисниками, нападниками. Доводиться брати гравців цих амплуа з інших регіонів. Але у нас в області є дитячо-юнацькі футбольні школи, тому також намагаємося підтягувати молодих, тож із часом, за умови, якщо вони будуть працювати над собою, ми собі виростимо таких майстрів.

Місцеві вихованці

 Ми вже говорили про можливий перехід до нашої команди з колишнім гравцем охтирського "Нафтовика-Укрнафти" Сергієм Сухановим, але зараз він вже на перегляді в іншому клубі. У нас на перегляді зараз знаходиться воротар Олександр Литвиненко, з місцевих поки це все. Можливо, в майбутньому хтось ще додасться, ми моніторимо ситуацію. Є ще така аматорська команда "Вікторія" (Миколаїв), але навіть ми, переходячи на більш сильний статус, не можемо з ними конкурувати в плані фінансів.

Досвідчений Олександр Литвиненко на перегляді у "Альянсі"


Селекційний процес

Коли закінчили виступи серед аматорів, попрощалися з нашими ветеранами Степаном Тиєчком, Віталієм Гученком. Пішли по ходу сезону Пилипенко, Жариков, Артем’єв… Бажаємо хлопцям успіху в інших командах. Що стосується новачків, то плануємо точково підсилитися, максимум - запросимо шість-сім виконавців.  Головне, щоб вони були сильніші за тих гравців, які у нас у команді. У нас на перегляді є два центральні захисники, один правий захисник, нападник і воротар. Тренерський штаб визначиться, чи можуть вони нас якісно посилити, і зробимо відповідні висновки.

Футбольні уподобання

 Я грав у футбол з дитинства, причому на різних позиціях. Мені ще подобається футзал, в ньому в мене навіть більше виходило. Щодо улюбленої команди… На «євроарені» вболіваю за всі українські команди, за збірну України.  А так – люблю подивитися якісний футбол, але якихось конкретних улюбленців немає. Тож підтримую суто ФК “Альянс”.  Імпонують ті команди, які грають у комбінаційний футбол, за рахунок коротких передач.

 

Прес-служба ПФЛ




ТЕГИ: СУМИ, АЛЬЯНС
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору