Новини змагань

Бондаренко: Вацко може дебютувати за "Діназ" у Другій лізі

15:20, 10 липня 2019

Головний тренер "Діназа" Володимир Бондаренко про ідеологію, завдання та очікування від нинішньої Другої ліги

Фото: facebook.com/FC-Dinaz


Фундаментальна підготовка

- Ще у ААФУ команда готувалася до ПФЛ, причому не лише кадрово, - розповів Бондаренко SportArena.com. - У нас проведена велика робота над інфраструктурою, взимку пройшли повноцінні збори в Туреччині. Готувалися плідно, зіграли низку міжнародних товариських матчів. Особливо на результат саме в аматорській лізі  не розраховували, просто награвали те, що нам було потрібно спробувати, в тому числі різні тактики, дивилися на гравців. Завдання потрапити в трійку не ставили, але могли її виконати. Сподіваємося, те, що ми дивилися, пробували і награвали, нам допоможе у Другій лізі.

Рівень змагань

На мою думку, Друга ліга особливо не відрізнятиметься від аматорського чемпіонату. Деякі команди в аматорському футболі сильніші ніж багато колективів у Другій лізі. Вони не поспішають у Другу лігу, тому що це зовсім інший рівень фінансів, інфраструктури, ведення господарства тощо.

Кадровий потенціал

Ми півтора роки займалися створенням цього складу. Минулого року Ярослав Миколайович Москаленко поставив завдання, щоб ми підготувалися до Другої ліги, тому ми довго йшли до цього, можна сказати, двадцять років, адже стільки існує наша школа. Ця сходинка була потрібна і, нарешті, з Божою поміччю, ми зробили це.

«Діназ» - справжня сім'я. Багато є хлопців, яких підпускають вже під основний склад із корінних діназівців. Наприклад, Ярослав Ізотов, якого вже запрошують у збірну, хочуть подивитися на нього. Для нас це великий крок, великий показник тієї роботи, яку ми робимо. Ми будуватимемо команду навколо наших вихованців. Хочемо, щоб було більше наших, місцевих, гравців із Вишгородського району. Нам треба підтягуватися, тому що вони поки тільки знайомляться з цим усім. Саме тому й запрошуються інші хлопці, які підходять нашій родині, які живуть нашою командою і всім тим духом, який у нас є.

Селекційний процес

У період міжсезоння кардинально не змінюватимемо склад команди. Залишаться практично всі ті гравці, які були. Додамо максимум дві-три людини. Відкрите питання по нападнику, його ми шукаємо. Є гравці, за якими півтора року стежили, запрошували і тепер запрошуємо. Поки що не говоритимемо, хто це. Ще у нас питання стало по Каркошкіну, швидше за все, йому буде потрібна операція, тому розглянемо людей ще й на його позицію. Дві-три позиції посилимо і будемо працювати. Найважливіше — дух, прагнення, наша воля.

Міжсезонні збори

Наша підготовка проходитиме у Демидові, де «Діназ» має натуральне поле високої якості. Ми думали поїхати як минулого року в Бучу, ми там проживали і тренувалися на полях бази “Оболоні”. Цього року трошки не вийшло, тому що там немає місць. Інший готель ми не особливо хочемо, тому швидше за все, працюватимемо кожен день у Демидові на тому полі, де гратимемо ігри чемпіонату.
 

Граючий тренер

У деяких матчах аматорського чемпіонату виходив на поле, але не хотілося б продовжувати це на професіональному рівні. Я виходив, адже грали одночасно два турніри – Вищу лігу Київської області й чемпіонат України серед аматорів. Щодо професіональого дебюту Віктора Вацка, то все може бути...

 

Першочергові завдання
Я розумію, що таке змагання серед професіоналів, який це рівень. У нашого керівництва немає максимальних завдань на перший сезон, але я сам по собі максималіст, і в команді у нас такі ж люди. Ніяких інших завдань, окрім як першого місця, поки немає. Ми будемо прагнути підніматися вгору, і я не сумніваюся, що ми там будемо.


Інфраструктура клубу

У нас створені всі належні умови для тренування та проведення матчів. Проблем з інфраструктурою немає. У клубу хороше штучне поле в Лютежі, натуральне – в Демидові, президент Ярослав Москаленко відкрив у Вишгороді поле. Будуємо базу. Домашні матчі гратимемо у Демидові, а у холодну пору року напевно у Лютежі. Головне, що у ФК «Діназ» є чудові інфраструктурні можливості. Тож  маємо змогу господарювати в будь-яку пору.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору