Новини ЗМІ

О.Маркевич: перед "Агробізнесом" стоїть завдання - місце в шістці

12:30, 23 червня 2019

В інтерв’ю Sport Arena новий головний тренер ФК Агробізнес Остап Маркевич розказав про перші враження від команди та очікування від нового сезону

Фото: fcab.com.ua


"Агробізнес" настільки бадьоро крокував турнірними сходинками, що всього за кілька років виграв усе, що міг у Хмельницькій області, потім здобув абсолютне чемпіонство спершу в ААФУ, а потім і в Другій лізі. На фоні такого переможного походу були великі очікування й від дебюту в Першій лізі, от тільки чергова сходинка виявилася значно важчою, ніж попередні. 13-те місце й необхідність зберігати місце в чемпіонаті через плей-офф – хоча стикові матчі було виграно, клуб зважився на серйозні кроки й уперше в своїй історії пережив зміну головного тренера.

Очолив команду з міста Волочиська 41-річний фахівець, який останні три з половиною роки провів за кордоном. Остап Маркевич, син легендарного Мирона Маркевича, розповів SA про перші враження від нового місця роботи, сподівання "Агробізнесу" та сприйняття українського футболу після іспанського.

– Остапе Мироновичу, тиждень тому було оголошено про ваше призначення в ФК Агробізнес. Що встигли за цей час?

– Вчора побував у клубі, мав зустріч із керівництвом і персоналом Агробізнесу. Стосовно гравців, то ми ще не бачилися – збираємо футболістів уже з початком тижня. На рахунок клубу, то, перед тим, як прийняти рішення, я спеціально прилітав в Україну. Ця поїздка мене переконала – я побачив досить амбітний клуб, хорошу інфраструктуру, яка є достатньою, щоб плідно працювати, а також серйозні перспективи у цій команді.

Звичайно, футбол змушує постійно прагнути до кращого. Я думаю, що це ми й будемо робити. Але на даний момент мені все сподобалося, цього достатньо, щоб давати результат.

– Коли познайомилися з почесним президентом клубу Олегом Собуцьким?

– Познайомився я з Олегом Михайловичем в Іспанії, коли він приїжджав на футбол, на Вільярреал три роки тому. З того часу ми лишалися на контакті, постійно спілкуємося, і так вийшло, що він вирішив запросити мене в Агробізнес. І ми розпочали співпрацювати.

Остап Маркевич

Фото: fcab.com.ua


– Напевно, через це знайомство ви стежили за його командою. Яке враження на вас справив Агробізнес? З одного боку, в багатьох хлопців цей клуб став першою професіональною командою. З іншого боку, в цьому складі, плюс-мінус з однією бойовою основою, вони подолали аж чотири рівні, вийшовши до Першої ліги з місцевих змагань…

– Я справді віддаю належне стрибкові цієї команди – фундаментальний стрибок для клубу, вихід на зовсім інший рівень футболу. Я дивився їхні матчі – в деяких футбольна доля була несправедлива до Агробізнесу. Детально розбиратися з минулим сезоном і попередніми – це не моя справа, працював інший тренер, було б некоректно з мого боку, тим більше, до його роботи я ставлюся з повагою. Скажімо так, вважаю, що в минулому сезоні Агробізнес посів не своє місце й заслуговував на краще.

– Яким буде ваше бачення трансферної роботи? Будете віддавати перевагу місцевим вихованцям, чи у селекції нема жодних обмежень? Може, в Агробізнесі з’являться й перші легіонери?

– Ми зараз ведемо переговори, і я сподіваюся, що ми невдовзі будемо мати добротних легіонерів. Є намітки стосовно таких гравців, це досить якісні футболісти. Все знаходиться у стадії перемовин, тому конкретні імена називати не маємо права. Але скажу так: це можуть бути гравці з Іспанії, інших країн. Критерій один – аби вони були спроможні за своїм рівнем допомогти команді й хотіли грати за Агробізнес, переймалися завданнями нашого клубу.

– Команда Вільярреалу U-19, наскільки я володію інформацією, цьогоріч під вашим керівництвом потрапила в число найкращих в Іспанії серед однолітків. Чи може таке статися, що в Агробізнес запросите когось із своїх недавніх підопічних із Вільярреалу?

– Дійсно, ми посіли друге місце в Іспанії. Але щодо вашого питання… Скажімо так, я хотів би багатьох бачити, але це дуже важко, бо багато хто з цих хлопців є збірниками Іспанії, клуб на них розраховує, вони вартують серйозних грошей. Може, й вдасться з кимось з ними домовитися, але це вже в більш віддаленій перспективі.

– Іспанія – законодавець мод у світовому футболі. Це стосується й ігрового стилю, й особливостей футбольного бізнесу, й методики роботи. Ви «поварилися» в цьому котлі. Чи не нудно буде в Україні після такого рівня?

– Ну, що ви!.. Я думаю, що ми постараємося працювати так, щоб не було нудно нікому – ні футболістам, ні тренерам, ні – в жодному випадку – вболівальникам. Будемо старатися поставити команді гарну, комбінаційну гру. Зіграти в атакувальний футбол, який подобається вболівальникам – звичайно, плюс результат.

– Перша ліга чемпіонату України – змагання досить жорстке й інтенсивне. 18 турів у літньо-осінній частині сезону. 12 турів за коротенький відрізок від другої половини березня до кінця травня. Виїзди пересічно по 300 км., буває й по 728-771. Періодично матчі через три дні на четвертий, включно з серединою тижня…

– Так, із графіком знайомилися. Будемо вибирати такий, який дозволятиме розподіляти час між тренуваннями, виїздами й матчами. Врешті-решт, ми в рівних умовах із суперниками. І не буває безвихідних ситуацій.

– Як Мирон Богданович поставився до вашого варіанту очолити команду в Україні?

– Ми підтримуємо зв’язок, спілкуємося – його враження позитивні.

– Існує думка, що минулий сезон Першої ліги – найсильніший в історії. Чимало гучних імен, серйозна конкуренція, інтрига до останніх турів, великі міста в чемпіонаті. А які ваші враження?

– Чемпіонат справді був цікавим. Можна тільки порадіти, що є й конкуренція, є підбір серйозних учасників. Сподіваємося, вболівальникам було цікаво й наступний сезон виявиться на рівні з попереднім.

– Після боротьби за виживання перед "Агробізнесом" поставлено завдання поборотися за місце в шістці. Чи не занадто амбітно?

– Керівництво поставило таке завдання – якщо ми будемо плідно і цілеспрямовано працювати, результат прийде. У нас попереду – надзвичайно інтенсивний відрізок передсезонної підготовки. Маємо провести також селекцію, знайти підсилення. Ось коли пройде міжсезоння, вже ближче до початку сезону, побачимо, яким видасться чемпіонат.

 
За матеріалами SportArena.com



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору