Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! Косевич: “Авангард” залишать чотири футболісти (відео)

12:00, 20 червня 2019

Головний тренер "Авангарда" Олександр Косевич про підсумки сезону, роботу у прифронтовому місті, розвиток спортивної і міської інфраструктури

Фото: прес-служба ПФЛ


У Будинку футболу саме зараз проходить зустріч головних тренерів команд Першої ліги, де обговорюються важливі і актуальні питання. Інструктор ФІФА Віктор Дердо розповів про новинки у Правилах футболу IFAB, президент Ліги Сергій Макаров поділився запропонованими змінами до регламенту на наступний сезон, учасники обговорили питання щодо офіційного м'яча у змаганнях  ПФЛ.

Прес-служба ПФЛ скористалася нагодою і поговорила з Олександром Косевичем - головним тренером "Авангарада" - командою, яка посіла за підсумками минулого сезону найвіище у своїй історії місце - п'яте.

- П'яте місце для нас дуже почесне, - підкреслив Олександр Олександрович. - Це важливий результат для міста. У той момент, коли прийняв краматорський колектив, спільно з Максимом Єфімовим розробили програму, у якій йшлося про розвиток інфраструктури і клубу в цілому. Кожного року команда впевнено рухається вперед, розвивається, здобуває важливі залікові пункти.

За три роки президент клубу повинен збудувати футбольні тренувальні поля, провести реконструкцію стадіону у Краматорську, щоб наша домашня арена відповідала вимогам Прем'єр-Ліги. Паралельно будуємо власну академію. Сьогодні, наша команда U-19 посіла друге місце у змаганнях Першої ліги. Завдяки певному збігу обставин, а також бажанню керівництва клубу, хлопці у наступному сезоні гратимуть у Другій лізі як "Авангард-2". На наш погляд, такі результати підтверджують, що клуб прогресує.

- Скільки гравців залишило команду і на які позиції плануєте підписати новачків?

- На сьогодні Віталій Єрмаков повернувся до “Десни”, а Владислав Ємець та Михайло Шершень - до “Зорі”. Скоріш за все Єгор Демченко на правах оренди гратиме за “Колос” у Прем'єр-Лізі. Інші гравці залишаються у команді. Зараз працюємо над тим, щоб знайти достойну заміну нашим футболістам, які перейшли у інші клуби. Можу сказати, що перемовини з тими гравцями, яких бачимо у своїй команді на фінішній прямій.

- Краматорськ знаходиться досить близько до району бойових дій. Наскільки ця обставина впливає на розвиток футболу у місті?

- Якщо відверто, якихось незручностей не відчуваємо. Спільно з Українською асоціацією футболу розвиваємо декілька футбольних проектів. Можна відзначити Шкільну футбольну лігу. Проводимо відкриті уроки для дітей під егідою УАФ, а також граємо спільний чемпіонат Першої ліги та Прем'єр-Ліги молодіжних змагань. 

На жаль, багато футболістів залишилися на неконтрольованих Україні територіях. Сьогодні школи, училища олімпійського резерву, а також академія “Авангарду” на високому рівні займаються розвитком футболістів. Це ті кроки, які ми можемо протиставити тому, що багато гравців залишилися на непідконтрольній нам території.

- За кілька останніх років футболісти відмовлялися переходити до “Аванграду” через близкість до воєнних дій?

- Звісно, всі запитують про це, але ніхто не відмовляється їхати до Краматорська. Якщо до нас приїздить молодий футболіст, то в основному батьки цікавляться цим питанням, адже хвилюються за своїх дітей.

- Наскільки Краматорськ постраждав через воєнні дії? Чи є у місті зруйновані будівлі?

- До нас залетіло, напевно, два бойових снаряди, але ці будівлі були швидко відновлені. Наше місто дякувати Богу особливо не постраждало. Інфраструктура у Краматорську розвивається швидкими темпами. Будуються дороги, реконструюються будівлі. Наш президент займається питаннями побуту переселенців, щоб для них були створені всі належні умови для проживання.Напевно, після наступних виборів інфраструктура Краматорська та Донбасу відновлюватиметься ще швидшими темпами.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору