Новини змагань

ПФЛ гордиться: є наш слід серед чемпіонів світу!

10:00, 16 червня 2019
У складі титулоносної збірної під керівництвом Олександра Петракова є представники клубів ПФЛ
Фото: ffu.ua

Чемпіонат світу U-20, який відбувався у Польщі, завершився гучною перемогою збірної України. Не програвши жодного матчу, при шести перемогах та єдиній нічиїй, пропускавши лише чотири рази - й жодного разу не більше одного м'яча, наша команда виграла золоті медалі, завершивши виступ вольовою перемогою над Південною Кореєю (3:1). Перша в історії перемога на молодіжному Мундіалі - гордість для всієї держави, і в тому числі, звичайно, і для ПФЛ України.
 
Багато хто із цих хлопців у різні роки засвітився у наших лігах, дехто є вихованцем клубів, які входять у ПФЛ. Само собою, пригадаємо, що Олександр Петраков свого часу працював у командах-учасницях ПФЛ, Андрій Анненков і грав, і очолював команди ПФЛ, так само грав у наших змаганнях В'ячеслав Руженцев, а В'ячеслав Кернозенко і нині суміщає роботу в збірній з роботою в штабі ковалівського "Колоса" - срібного призера Першої ліги, який готується до дебюту в УПЛ.
 
Безпосередньо цього сезону в наших лігах зіграло відразу кілька нових чемпіонів світу. Олександр Сафронов (чотири матчі на Мундіалі, в тому числі - фінальний) представляє СК "Дніпро-1". Починав першоліговий сезон в "Зірці", після чого повернувся в свій клуб, став переможцем чемпіонату й загалом провів 15 матчів у 2018/2019. Олег Веремієнко (провів турнір у заявці) навесні грав за ФК "Калуш" (доробок карпатівця - сім матчів у Другій лізі). Яскрава зірка фіналу Владислав Супряга ("Динамо") ще минулого сезону грав у Другій лізі за СК "Дніпро-1". На ЧС-2019 він провів сім матчів, забивши двічі - якраз корейцям. Криворіжець Данило Безкоровайний (сім матчів), який нині представляє словацький "Землпін", раніше грав за "Волинь". Як не згадати, що Олексій Хахльов-молодший є сином президента ФК "Верес" (Рівне) - він провів чотири матчі на турнірі.
 
Професіональна футбольна ліга щиро вітає колектив збірної України, УАФ та весь вболівальницький загал із цією історичною перемогою! Вона послужить справі популяризацію футболу в України, посприяє, сподіваємося, поверненню вболівальників на стадіони та - оце вже точно - подарує вітчизняному футболу плеяду талантів, які будуть радувати нас виступами в чемпіонаті України та на міжнародній арені!
 
Прес-служа ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору