Новини ліги

Премію імені Сергія Панасюка цьогоріч отримає Василь Гнатюк

09:30, 13 червня 2019

Професіональна футбольна ліга України вже традиційно нагороджує найкращих істориків та оглядачів вітчизняного футболу

Вчетверте ПФЛ України проводить нагородження найкращих істориків та оглядачів вітчизняного футболу. Щоб увіковічнити пам'ять відомого українського телекоментатора Сергія Панасюка, який пішов із життя в віці 33-х років, ось уже четвертий рік поспіль вручає премію його імені особистостям, які працюють на благо та популяризацію чемпіонату України з футболу, приділяють увагу його вивченню, систематизації та популяризації.

 

Лауреатами попередніх років ставали:

2016 рік - Олександр Крупіца (Херсон)
2017 рік - Юрій Ландер (Харків)
2018 рік - Артур Валерко (Київська обл.)

Минулого року Премію С.Панасюка отримав Артур Валерко з рук дружини Олександри та мами Сергія Панасюка. Фото: прес-служба ПФЛ


2019 року премії, започаткованої ПФЛ та підтриманої родиною Сергія Панасюка, удостоєний історик футболу із Кривого Рогу Василь Гнатюк. 64-річний уродженець Дніпропетровщини є автором більш як 150 книг та довідників з історії вітчизняного футболу, виступає співавтором знаменитого статистичного довідника "Футбол України", описав весь історичний шлях ФК "Кривбас" (Кривий Ріг) і є літописцем нинішнього ФК "Гірник" (Кривий Ріг). Історіографію вітчизняного футболу поповнили масштабні розвідки В.В.Гнатюка в царині збірних, відображення "Україна і світ", а нещодавно він започаткував випуск багатотомної історії Другої союзної ліги.

Нагородження відбудеться 27 червня 2019 року у конференц залі Будинку футболу (пров. Лабораторний, 7а) під час чергової Конференції ПФЛ. Для участі у заході запрошені дружина Олександра та батьки Сергія Панасюка.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору