Новини змагань

MATCHDAY! "Колос" і "Волинь" зіграють у перехідних матчах УПЛ. Анонс очікуваних поєдинків.

11:00, 4 червня 2019
Сьогодні відбудуться матчі післясезоння Прем'єр-ліги - наші представники зіграють проти "Чорноморця" та "Карпат"
Фото: fckarpaty.com.ua

 

Плей-офф за місце в УПЛ. Перший матч

04 червня. 19:00. Одеса. Стадіон "Чорноморець"
"Чорноморець" - "Колос"
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Телетрансляція - канал "Футбол 1"
Фото: chernomorets.odessa.ua

Одесити другий сезон поспіль беруть участь у Плей-оф УПЛ. Минулого сезону, нагадаємо, вони зустрічалися з ФК "Полтава" (1:0, 0:3), але після зняття цього колективу зберегли своє місце в Прем'єр-Лізі. Треба сказати, що підопічні Червенкова завершили регулярний чемпіонат трьома перемогами поспіль. Вони перебувають в ударній, бойовій формі. У цих трьох переможних матчах їхній півзахисник Володимир Танчик відзначився 2 голами та 2 гольовими передачами, а форвард Арні Вільхамссон (перший ісландець за всю історію УПЛ) у 12 матчах відзначився 7 голами, розділивши 2-4 місця в УПЛ за кількістю м'ячів, забитих у 2019 році.

Проте "Колос" проводить взагалі найкращий сезон у своїй історії. Слідом за друголіговим чемпіонством та почесним п'ятим місцем у дебютному сезоні Першої ліги, ковалівський клуб завоював срібні медалі, а з ними - й путівку в перехідні матчі й шанс вийти в УПЛ. Яскрава перемога над "Оболонню Бровар" допомогла ковалівцям у заключному турі Першої ліги здобути медалі й перепустку в плей-оф. Отже, інтрига в змаганнях ПФЛ прожила до останніх секунд останнього туру!
Анонс матчів плей-оф від "України футбольної":

Треба сказати, що "Колос" виграв чотири із шести матчів травня при двох поразках (нагадаємо, від переможця змагань СК "Дніпро-1" та іншого призера - "Волині", обидва програші в гостях). Тим не менш, сильна сторона підопічних Костишина полягає якраз у тому, що вони на виїзді грають не менш розкуто, ніж вдома (і там, і там набрано по 27 очок). У матчах плей-оф Чемпіонату УПЛ сезону 2018/19 років "Колос" вперше в історії максимально наближується до УПЛ і спробує нав'язати боротьбу й кинути виклик такому іменитому клубу зі славною історією, як "Чорноморець".


4 червня. 19:00. Львів. Стадіон "Україна"
"Карпати" - "Волинь"
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Телетрансляція – канал ZIK
Ігор Карпенко та Младен Бартулович виступали за "Карпати". Фото: fcvolyn.net

Класичне протистояння, яке тільки на відрізку від 1992 року налічує 31 матч (15 перемог львів'ян, 12 - лучан, 4 - нічиї). Утім, після вильоту волинян із УПЛ влітку 2017 року команди не перетиналися в офіційних матчах. За цей час багато змінилося у їхніх складах і штабах. Причому, "Волинь" зараз очолює екс-воротар "Карпат" Тлумак, який успішно працював із дублем "левів" і має в складі людей, пов'язаних зі своїм колишнім клубом. Андрій Богданович привів "Волинь" до третього місця в Першій лізі, причому, при шести очках дефіциту після рішення ДК ФІФА, яке розпочало діяти посеред сезону...

"Карпати" по ходу чемпіонату змінили чотирьох головних тренерів, двоє з яких були легіонерами. Аж до заключного туру львів'яни сподівалися уникнути стикових матчів, виграли в гостях у "Арсеналу", але "Олімпік" у Полтаві зіграв унічию, тож саме "левам" випало відстоювати місце в УПЛ через плей-оф. У травні "Карпати" здобули вісім очок, половину з яких - у двох останніх турах. Але, все ж, вимушені будуть зустрітися з волинянами, і ця зустріч навряд чи буде легкою. А от для кого вона буде ностальгійною, так це для численних гравців і тренерів, які встигли побувати по обидва боки барикад. Зокрема, це екс-гравці збірної України Федецький і Кожанов, а також молодий форвард "Волині" Карпенко, який свого часу подавав великі надії у "Карпатах".
Вражаючим завершенням сезону має стати плей-оф Чемпіонату УПЛ, а ми, зі своєї сторони, тримаємо кулаки за представників ПФЛ та не сумніваємося, що вони зроблять все, щоб порадувати фанів змістовною грою й позитивним результатом у двоматчевому протистоянні.

Матч проти луцької "Волині" стане для "Карпат" 28-им очним протистоянням в рамках Чемпіонатів України, ще три рази команди зустрічались в Кубку України.

Статистика fckarpaty.com.ua очних зустрічей в рамках Чемпіонатів України


  І В Н П М
Вдома 14 8 0 6 13:13
Виїзд 14 5 4 5 14:12
Разом 28 13 4 11 27:25

У Львові на рахунку "Карпат" - 8 перемог, 0 нічиїх та 6 поразок - 13 забитих і 13 пропущених

Останні п'ять матчі проти "Волині" у Львові (в чемпіонаті)

"Карпати" - "Волинь" 0:1 - (Сезон 2013/2014)

"Карпати" - "Волинь" 0:2 - (Сезон 2014/2015)

"Карпати" - "Волинь" 0:2 - (Сезон 2015/2016)

"Карпати" - "Волинь" 2:1 - (Сезон 2016/2017)

"Карпати" - "Волинь" 1:0 - (Сезон 2016/2017)

5 матчів - +2=0-3 (3:6)


Загальна статистика

Найбільша перемога "Карпат" - 3:0 (10/11)
Найбільша перемога "Волині" - 3:0 (94/95)
Найрезультативніший матч - 3:2 (92/93)
Найкращий бомбардир проти "Волині": Гладкий, Кожанов, Покладок, Худоб'як - 3
Найкращий бомбардир проти "Карпат": Мозолюк - 3

Серії "Карпат":
 
- вдома 2 матчі поспіль перемагають луччан
 - безпрограшна серія проти Волині у чемпіонаті складає 5 матчів
 - гольова серія проти хрестоносців у ЧУ налічує 4 поєдинки
 - у 2-ох матчах не пропускають від Волині
 - гольова серія у Львові складає 5 матчів
 - 7 поєдинків поспіль забивають у ворота суперників протягом сезону

Останні 5 матчів в чемпіонаті:
"Волинь" - "Карпати" 0:0
"Волинь" - "Карпати" 1:1
"Карпати" - "Волинь" 2:1
"Карпати" - "Волинь" 1:0
"Волинь" - "Карпати" 0:1
5 матчів - +3=2-0 (5-2)

 
Прес-служба ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору