Новини змагань

Віталій Гавриш - найкращий гравець травня у Першій лізі

10:00, 29 травня 2019

ПФЛ та інформаційний партнер ua-football.com визначили найкращого гравця травня

Фото: koloskovalivka.com


Кінцівка сезону в Першій лізі вийшла дивовижною у частині інтриги. Основною була боротьба за право зіграти у стикових матчах з представниками УПЛ. Найкращими в ній виявилися в результаті "Волинь" і "Колос", хоча ті ж "хрестоносці" не виграли в трьох останніх турах жодного разу, погодившись на нічиї.

Хто зміг виграти, так це команда з Ковалівки, причому в ході матчу з "Оболонню-Бровар" (3:2) їй довелося не тільки відіграватися, але і виривати перемогу після того як суперник зрівняв рахунок у середині другого тайму. Символічно, що саме капітан "Колоса" в цей момент взявся за справу і вийшов на передній план. Віталій Гавриш у п'яти травневих матчах забив чотири голи, два з них переможних.

Нескладно підрахувати, що без його бомбардирських успіхів "Колос" залишився б без плей-оф. При цьому нагадуємо, що грає Віталій в центрі захисту, а забиває здебільшого прямими ударами зі штрафних або після кутових. Такий собі "Серхіо Рамос українського розливу", який доводить справою, що не дарма носить капітанську пов'язку і користується незаперечним авторитетом у роздягальні.

Фото: koloskovalivka.com


Звернемося до статистики ще раз, щоб доповнити портрет героя місяця. У поєдинку з "Дніпром-1" (1:3) Гавриш припустився восьми втрат на своїй половині поля, але тоді вся команда зіграла невдало. Зате капітан мало помилявся в передачах (86,4%), та й в цілому якість комбінаційної гри у нього на досить високому рівні. Наприклад, у ще одному "лобовому" матчі з "Волинню" (1:2) Віталій тільки чотири рази пасував неточно, при тому, що зробив близько сотні передач.

Як колишній півзахисник Гавриш відмінно справляється з роллю диспетчера, зате не сильний в єдиноборствах. Лише 50,6% він виграє, хоча навіть не це головне в грі центрального захисника, а вміння за рахунок досвіду правильно вибрати позицію і "прочитати" кожен конкретний епізод.

"У нього були незабиті пенальти, помилявся, за сезон привіз два чи три пенальті. Але в потрібний момент він проявив себе як справжній капітан. Можна не кричати "Давай, вперед", а ділом все зробити. І як грою вести за собою, так і голами", - так оцінив внесок свого капітана у результат у травневих матчах наставник "Колоса" Руслан Костишин.

Фото: koloskovalivka.com


У поточному місяці Віталій Гавриш чудово проявив себе в завершенні. У важкому поєдинку проти "Агробізнесу" він забив єдиний м'яч ударом зі штрафного, відзначився голом і в грі з "Сумами" (4:0), ну а коли "запахло смаженим", проявив свої лідерські якості і в поєдинку з "пивоварами", оформивши дубль. З семи ударів Гавриша в травні тільки один не припав у площину, що теж багато про що говорить. Тому закономірно саме капітан ковалівського "Колоса" заслуговує стати найкращим гравцем місяця в Першій лізі!

Прес-служба ПФЛ спільно з ua-football.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору