Новини змагань

Друга ліга. «Минай» скористався невдачею конкурента й підвищується в класі

07:00, 27 травня 2019

У заключному турі увагу було прикуто до двох поєдинків у групі «А», де мали визначитися володар прямої перепустки до першої ліги й команда, що візьме участь у перехідних матчах з одним із першолігових аутсайдерів

Фото: офіційна сторінка ФК "Минай" у ФБ


Футболістів «Черкащини-Академії» у Млинові, де приймає своїх суперників «Верес», влаштовувала навіть нічия, оскільки в підопічних Олександра Кирилюка було значно краще співвідношення забитих і пропущених м’ячів, ніж у їхнього найближчого переслідувача, «Миная», у випадку, якби ці колективи набрали однакову кількість очок.

Утім, аж ніяк не можна сказати, що футболісти «Черкащини-Академії» були налаштовані лише на утримання потрібного результату. Вони зі стартових хвилин намагалися діяти у звичному стилі — першим номером, багато комбінували. Тим паче, що психологічна перевага була на їхньому боці, адже зовсім недавно вони вже перемагали «Верес» у гостях.

І все ж у першому таймі важко було віддати комусь перевагу. Однак у компенсований час уперед вийшли господарі після удару Антона Євдокимова. Утім, у середині другого тайму гості вирівняли становище, й оскільки вони частіше володіли м’ячем, то склалося враження, що вони досягнуть свого. Але іншої точки зору дотримувався гравець «Вереса» Іван Гребенюк, який змусив воротаря «Черкащини-Академії» Олексія Майбороду капітулювати вдруге. 2:1. Підопічні Олега Шандрука доволі несподівано беруть гору й позбавляють гостей прямої путівки до першої ліги.

Фото: офіційна сторінка ФК "Верес" у ФБ


Одночасно з поєдинком у Млинові проходив матч у Тернополі, де «Нива» приймала ще одного претендента на підвищення в класі — «Минай». Суперників об’єднувало те, що в п’яти останніх турах вони здобули по чотири звитяги. І все ж цього разу перемога була більше потрібна закарпатцям, які ще зберігали шанси посісти перше місце. Хоча, слід уточнити, не все залежало тільки від них. Рахунок уже в дебюті відкрив універсал гостей Василь Пиняшко, який, пригадується, забивав у ворота тернопільської «Ниви» й у зустрічі цих команд у Минаї. Після перерви закарпатці продовжили диктувати умови, і на 62-й хвилині Анатолій Нурієв подвоїв рахунок. Єдине, що вдалося тернополянам, так це наприкінці поєдинку відквитати один м’яч завдяки зусиллям Вадима Хохлова. 1:2. Підопічні Кирила Куренка буквально виривають пряму путівку до першої ліги з рук футболістів «Черкащини-Академії»…

«Ми щасливі, що виконали поставлене клубним керівництвом завдання — вибороли перепустку до першої ліги, — сказав після фінального свистка спортивний директор ФК «Минай» Михайло Кополовець. — Хоча не бракувало песимістів, які не вірили, що це буде нам до снаги. Але ми боролися до кінця й завдяки переможній серії на фінішній прямій зробили чудовий подарунок шанувальникам футболу Закарпаття».

Отже, «Минай» підвищується в класі, і попереду в нього ще «золотий матч» із переможцем групи «Б», «Кременем», за звання найсильнішої команди другої ліги, що відбудеться 01 червня в Кропивницькому. Можливо, за кілька днів до цих колективів приєднається «Черкащина-Академія», якщо здолає в перехідних поєдинках одного з аутсайдерів першої ліги — «Суми». А суперником другої команди групи «Б», запорізького «Металурга», буде ще один першоліговий невдаха — «Агробізнес».

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами ffu.ua




ТЕГИ: МИНАЙ, ВЕРЕС
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору