Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 30-й тур. Анонс завершального туру

07:00, 25 травня 2019

Анонс матчів 30-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

У понеділок, 27 травня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 30-му турі Першої ліги та у 27-му турі в Другій лізі із експертом у студії - чемпіоном Першої і Другої ліги змагань ПФЛ, колишнім футболістом Андрієм Черновим.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

«Агробізнес» цього туру отримає три очки за технічну перемогу над ФК «Зірка», яка знялася зі змагань.


25 травня 17:00. Миколаїв. Верхній стадіон

«Миколаїв» - «Дніпро-1»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

Дискваліфіковані: немає – Когут

Перший матч: 0:4

Миколаївська команда завершить сезон матчем проти лідера, а достроковий чемпіон попрощається з ПФЛ. Грою з командою, яка виграла турнір, МФК «Миколаїв» винагородить своїх фанів за відданість по ходу сезону.

Що цікаво, під керівництвом Шищенка «корабели» почали значно сильніше грати в гостях (у 2019 році вони за цим найкращі). А от СК «Дніпро-1», який розгромив миколаївців у першому колі, наприкінці чемпіонату дещо збавив оберти. Можливо, це й на руку господарям, які в жорсткій конкуренції з «Балканами» постараються оборонити своє восьме місце.


25 травня 17:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:1

Фото: офіційна сторінка ФК "Оболонь Бровар" у ФБ


Один із найважливіших матчів туру – протистояння географічних сусідів, між якими чимало кадрових перетинів та серйозне підґрунтя для принциповості протистоянь. До того ж, зважаючи на загострення боротьби за вихід у плей-офф, господарям не можна втрачати очки.

Оболонці давненько не вигравали в гостях, та й загалом налаштовані відстоювати своє п’яте місце від замахів краматорців. Отже, підопічні Ковальця спробують дати бій «Колосу», для якого це найважливіший матч року.


25 травня 17:00. Львів. «Скіф»

«Рух» – «Суми»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає - Веремєєв

Перший матч: 1:0  

Сумська команда готується до стикових матчів за право збереження місця у Першій лізі, «Рух» же думає про наступний сезон, у якому він точно візьме участь і награє оновлений склад.

До слова, після значного зимового посилення підопічні Кучука значно прогресують. У них 20 очок за весняну частину сезону. Вони не знають поразок за останній місяць та на своєму полі в 2019 році не програють взагалі.

ПФК «Суми» дуже давно не знають перемог. Невизначеність у статусі та рішення ФФУ про позбавлення професійного статусу – цей виїзд для них буде останнім матчем у регулярному чемпіонаті цього сезону.


25 травня 17:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Волинь»

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 3:5   

Попри певний перебір з нічиїми, «Гірник-Спорт» давно не програє й на своєму полі грає в цілому успішно. У першому колі команда дала бій волинянам, і хоча програла – це був загалом пам’ятний і складний матч.

Тепер же лучани не мають права на осічку – поглядаючи на Ковалівку та Краматорськ, їм конче потрібно вигравати в Горішніх Плавнях задля того, щоб потрапити в плей-офф УПЛ.


25 травня 17:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» – «Металіст 1925»

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає - Жданов

Перший матч: 0:1  

Увесь Харків, затамувавши подих слідкуватиме не лише за матчем в Краматорську, а ще за двома. Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Краматорський клуб проводить гідний сезон і має реальні шанси на п’яте місце (для цього треба вигравати самим і чекати осічки оболонців у Ковалівці). Хоча вдома «Авангард» грає гірше, ніж на виїзді (17 очок проти 28), матч проти харків’ян буде для нього неабиякою мотивацією – треба вигравати вдома в останньому матчі сезону, та й суперник – із числа лідерів.

«Металіст 1925» навесні лише 11-й за результатами 2019 року. При цьому підопічні Горяінова мають нагоду вийти в плей-офф. Для цього треба обов’язково вигравати самим і чекати осічки конкурентів.


26 травня 17:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» – «Балкани»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 2:1

«Інгулець» посеред тижня зіграв перенесений матч із «Агробізнесом» (0:0), і це вже друга поспіль нічия для петрівців після кубкового фіналу. Завершення особливого, історичного сезону господарі обов’язково спробують зробити святковим.

«Балкани», в свою чергу, заочно змагаються з миколаївцями за восьме місце. Вони вдало грають в гостях (навесні мають 10 очок, розділяючи за виїзними матчами 3-4 місця з «Прикарпаттям», що вже завершило виступи в сезоні). Між суперниками чотири очки, «Інгулець» має зі всією обережністю сприйняти візит міцної команди з Одещини.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору