Новини змагань

Сьогодні "Прикарпаття" зіграє товариський матч із "Брагою"

07:00, 23 травня 2019

Португальська "Брага" провела доволі насичений день в Івано-Франківську

В рамках Олімпійського дня футболісти пробігли дистанцію разом з місцевими школярами, побували на тренуванні і клубному музеї футзального НФК "Ураган", а також взяли участь у спільній передматчевій прес-конференції у міській мерії. Після чого команда у повному складі вирушила на вечірнє тренування, де випробувала газон місцевого стадіону "Рух".

Традиційний Олімпійський день для франківських школярів перетворився на справжнє свято. А все тому, що окрім місцевих спортсменів до них приєднались гравці португальського клубу "Брага", які зіграють з МФК "Прикарпаття". Закордонні футболісти викликали в дітей справжній фурор. Малеча робила селфі, спілкувалася, ділилася враженнями. Проте не забули і виконати завдання олімпійського дня – пробігли дистанцію.

"Маємо цю гарну олімпійську традицію та бережемо її з року в рік. В такий спосіб пропагуємо спорт, бо це здорово, модно і дуже потрібно! Тим паче, коли в ролі наставників справжні футбольні зірки”", – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Згодом футболісти побували у манежі спорткомплексу Коледжу фізвиховання, де відвідали тренування лідера української футзальної Екстра-ліги НФК "Ураган". Як вдалось з'ясувати, у складі делегації з Браги є декілька спортсменів, що мають досвід виступів у різних змаганнях з футзалу у себе на батьківщині. Далі був візит до клубного офісу-музею "драконів", де гості зробили дружнє фото на згадку.

А згодом представники португальської делегації завітали до мерії, де відбулася прес-конференція міської влади, представників "Прикарпаття" і "Браги".  Команда приїхала до України не тільки пограти у футбол, але й взяти участь в різноманітних акціях соціального та спортивного спрямування.

- Ми дуже мріяли, аби такий матч відбувся. Футбол в місті має довгу історію, а наш клуб відновився три з половиною роки тому. Мріємо, щоб колись ми змогли зустрітися у офіційних матчах. Дуже приємно, що ви з нами. Такі заходи зближують наші народи і наші міста", – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Від імені гостей до франківців звернувся менеджер команди Рікарду Васконселос. "Для нас це не просто футбол. Ми принесли послання миру, розвитку футболу і дружби між нашими містами", – сказав представник клубу, який вручив іменні футболки “Браги” Руслану Марцінківу та віце-меру Олександру Левицькому. Івано-франківці ж подарували гостям ігрову форму "Прикарпаття".

"Наша команда грає тільки місцевими футболістами. Думаю, буде багато вболівальників. Ми хотіли зробити подарунок фанатам цією грою, тому дякуємо, що приїхали. Це буде свято для мешканців, а у футболі переможе сильніший", – сказав тренер клубу Володимир Ковалюк.

"Дякуємо вашому місту за запрошення. У таких матчах ми зростаємо. Вранці ми були на занятті з місцевими дітьми і раді надихнути їх , і самі надихаємося також", – сказав головний тренер "Браги" Руї Сантуш.

"Спорт це дуже важливо і для соціуму. Хоч ми й приїхали за перемогою, бо це суть кожної гри, ми розуміємо, що мета зустрічі – набагато більша. Ми раді бути тут, більше спілкуватися, надихати дітей", – сказав капітан команди Бруну Вілсон.

Також в Івано-Франківськ приїде заступник міського голови Браги. На матчі чекають до десяти тисяч глядачів. Гра розпочнеться о 19-ій годині, а перед цим, з 18 години – буде концерт Ірини Федишин.

 

Фото: fc.if.ua

Прес-служба ПФЛ за матеріалами fc.if.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору