Новини змагань

Друга ліга. «Гірник» і «Полісся» вибувають із гонки за підвищення в класі

20:30, 20 травня 2019

Лише в передостанньому турі з’явилася якась визначеність із командами, які ще претендують на те, аби пробитися до Першої ліги

Після вольової перемоги над «Поділлям» футболісти «Миная» щонайменше гарантували собі участь у перехідних матчах з одним з аутсайдерів першої ліги. Фото ffz.org.ua

І якщо в групі «Б» футболісти «Кременя» достроково посіли перше місце, то їхній головний переслідувач, «Гірник» на фініші різко загальмував, розчарувавши своїх численних уболівальників. Сенсаційно поступившись учора в рідних стінах «Таврії Сімферополь», підопічні Геннадія Приходька втратили всі шанси на другу позицію, що дає право на участь у перехідних матчах з одним з аутсайдерів першої ліги. Сьогодні ж їхньою осічкою максимально скористалися футболісти запорізького «Металурга», які, взявши гору над «Миром», продовжать боротьбу за підвищення в класі.

Не бракувало несподіваних результатів у звітному турі й у групі «А». Перш за все, один із лідерів, житомирське «Полісся», ще на рік змушений буде відкласти свої амбітні плани щодо виступів у Першій лізі. І в цьому підопічні Анатолія Безсмертного можуть звинувачувати тільки себе, адже вдома в компенсований час програли середняку, тернопільській «Ниві». Щасливим чуже поле виявилося й для «Вереса», виступи якого в травні нагадують катання на гойдалках. Цього разу футболісти з Рівного були в ударі й упевнено обіграли вінницьку «Ниву», яка ще кілька турів тому претендувала навіть на перше місце.

І все ж у цій групі всі крапки над «і» будуть поставлені лише в заключному турі. Поки що попереду перебуває «Черкащина-Академія», хоча її остання крупна перемога не повинна вводити в оману. У поєдинку з «Калушем» підопічні Олександра Кирилюка третій і четвертий м’ячі забили на 90-й хвилині й у компенсований час відповідно. Слід відзначити стопера переможців, Олега Тарасенка, який оформив дубль.

Фото: офіційна сторінка ФК "Черкащина-Академія" у ФБ


На два очки менше — у футболістів «Миная», яким, складається враження, до вподоби вольові звитяги. У попередньому турі, із «Буковиною», вони пропустили першими, те саме відбулося вчора  у протистоянні з «Поділлям». І все ж завдяки підтримці 2000 уболівальників господарі таки схилили шальки терезів на свій бік. Знову не пішов із поля без голу бомбардир «Миная» Роберт Гегедош, в активі якого тепер уже 13 забитих м’ячів. Успішна останнім часом гра закарпатських футболістів справила враження на керівництво ФК, і після перемоги над подолянами виконуючому обов’язки головного тренера Кирилу Куренку було запропоновано підписати повноцінний контракт.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору