Новини змагань

"Інгулець" зіграє у фіналі Кубка України: коментарі, думки, анонс

17:00, 14 травня 2019
Уже завтра "Інгулець" зіграє свій найважливіший матч в історії: прес-служба ПФЛ зібрала все найцікавіше навколо фіналу Кубка України

Кубок України. Фінал

15 травня 2019 рік. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 21.00

«Шахтар» (Донецьк) — «Інгулець» (Петрове)

Арбітр — Арановський Є. А. (Київ)

Асистенти арбітра — Приступа С. А. (Київ), Петраков Є. О. (Київ)

Четвертий арбітр — Козиряцький М. С. (Запоріжжя)

Резервний асистент арбітра — Висоцький В. О. (Запоріжжя)

Спостерігач арбітражу — Шандор А. А. (Львів)

Пряма трансляція матчу запланована на каналі "Футбол2" та ТК "Україна"

Злет «Інгульця», який першим із клубів Першої ліги пробився до фіналу Кубку України, дивує тим, що в чемпіонаті України в цьому сезоні команда Сергія Лавриненка виступає навіть гірше, ніж у минулому. Торік «Інгулець» посів четверте місце в турнірній таблиці й став кращим серед тих, хто не перейшов до Прем’єр-ліги напряму («Арсенал») або не отримав право на перехідні матчі («Полтава» та «Десна»). Перед цим матчем клуб-сенсація кубкового турніру посідає сьому сходинку у першій лізі з реальною перспективою зробити хіба що крок угору.

Цікава деталь: «Інгулець» вже вигравав Кубок України, але серед аматорів — у 2014 році.

"Настрій просто чудовий! - сказав напередодні football24.ua президент клубу Олександр Поворознюк. - Фінальний ажіотаж абсолютно не відчуваю. На душі поки що все спокійно. От якраз зовсім не хвилююсь. Ми вже здійснили подвиг. У нас є деякі проблеми, але, вважаю, буде неправильно розкривати всі карти перед таким матчем. Готуємось у звичайному режимі. Ритуал перед матчами? Він один: не дивлячись, який це матч – товариський чи офіційний – виходити, як на останній, вирішальний бій. Ось і все. Мені казали: "Навіщо тобі той Кубок? Яка різниця, коли вилітати – у чвертьфіналі чи півфіналі?". Але ми виходили і билися. І саме завдяки цьому ми зараз у фіналі. Секрет успіху - стабільна фінансова ситуація та неймовірна віддача в кожному матчі.

Запоріжжя для нас фартове. Пам'ятаю, ще коли ми були в аматорах, то грали проти Зорі. Тоді Зоря вийшла в зірковому складі, увесь матч тиснула, були і пенальті в наші ворота, і поперечини... Але наприкінці матчу Інгулець забив і ми перемогли. За це ми й любимо футбол. Будемо виходити і гнути свою лінію, а там подивимося.
Телефонують і пишуть постійно. Ось по своєму Facebook і по дзвінках складається враження, що за Інгулець вболіватиме 90 відсотків глядачів на стадіоні. І це вже приємно".
 
Захисник "Інгульця" Денис Балан, який нещодавно відновився після травми, розповів SportArena про останні феєричні матчі команди та очікування від фіналу Кубка України.

"Відновлююся, вже працюю в загальній групі. Безперечно, сподіваюся зіграти в цьому історичному матчі. Ми знаємо, що "Інгулець" – перша команда з нижчих ліг, яка вийшла у фінал Кубка України. Зіграти в такому матчі – честь для будь-якого гравця, ясно, що я дуже хотів би вийти проти "Шахтаря". Але це будуть вирішувати тільки тренери й лікарі, я, зі своєї сторони, можу тільки наполегливо працювати над відновленням.

Фото: офіційна сторінка ФК "Інгулець" у ФБ


"Ми, до речі, на кубок завжди серйозно налаштовуємося. Для нас свято – привезти на Кіровоградщину клуб із УПЛ. А ще й переграти… Ну, самі розумієте. Ви знаєте, нам по жеребу траплялися всі лише вищолігівці в пізніх стадіях. Я дуже радий, що зміг відіграти «від дзвінка до дзвінка» матчі проти "Карпат" та "Зорі" – включно з екстра-таймами. Із луганцями відзначився гольовою. Бувало, сам виходив на оперативний простір. Мені здається, чим сильніший суперник – тим цікавіше грати. Тим більше футболу. Тому мене радує, що цього сезону в Першій лізі у нас настільки рівна група лідерів. Фактично, 7-8 команд – це суперники рівня УПЛ. Кожного туру в Першій лізі матчі рівня Прем’єр-Ліги. Тому й тримаємося весь час у тонусі.

В "Інгульці" ти весь час маєш працювати, щоб доводити право бути в стартовому складі. Плюс, наш президент нас постійно мотивує, вимагає тільки найкращих результатів. Плюс, тренерський штаб проводить ротації. Так виходить, що ніхто не розслабляється і не «бронзовіє».

Фото: офіційна сторінка ФК "Інгулець" у ФБ


"Чого очікую від матчу проти "Шахтаря"? Самі розумієте – для всіх нас це матч всього життя. Ясно, хочу вийти на поле й зіграти. Сподіваюся, тренери довірять. Чим будемо їх дивувати? Всі секрети побачите в грі. Ми розуміємо, що це чемпіон і чинний володар трофею. Але на поле не виходять, достроково програвши… Так, моїм опонентом, найімовірніше, буде Ісмаїлі. Він – безумовно найкращий лівий захисник УПЛ і, вважаю, один із найкращих у всій Європі зараз. Це підтверджує й Ліга чемпіонів. У нього можна повчитися, як ефективно діяти на фланзі – з постійними гострими підключеннями й без шкоди для захисної роботи. Чи буде це найсильніший суперник, проти якого грав? Один із – це точно. Коли я грав за юнацьку збірну України, ми відразу кілька матчів зіграли проти Франції. Там моїм опонентом був Люка Дінь. Ох, от він якраз нам усім «хребти покрутив»! Я не здивувався, коли пізніше його в Барселоні побачив"!

"Славутич-Арена" – хороший стадіон. Добре, що фінали проводять на таких аренах. Будемо грати за Петрове, за Кіровоградщину. Ми сподіваємося, що наші фани зможуть приїхати й ми будемо їх чути. Це дуже важливо. А далі – покаже гра. Футбол це така штука, ніхто не знає, що буде завтра. Ось і в мене підходить до закінчення контракт із "Інгульцем", будемо з клубом працювати над продовженням… Але я ні про що зараз не думаю, крім як про фінал кубка. Це найголовніший матч, який тільки був у мене в житті та в історії клубу Інгулець. Зрозуміло, ми всі мріємо про єврокубки, про матчі проти закордонних грандів. Але ось тут буде матч, у якому кожен з нас має показати все, що вміє…"


Своїми враженнями від найближчого матчу поділився і півзахисник клубу Вячеслав Піднебенной.

Фото: офіційна сторінка ФК "Інгулець" у ФБ


"Той факт, що на вихідних перервалася суха серія гірників, не має ніякого значення. "Шахтар" є "Шахтар", це сильна команда. У них достатньо досвіду в ключових матчах, чого нам, напевно, не вистачає. Тому у донеччан є величезна перевага. Але гра обіцяє бути цікавою, це ж фінал. В одній грі можна і виграти".


Головний тренер "Інгульця" Сергій Лавриненко заявив, що його команда розуміє, з командою якого рівня вони гратимуть."Шахтар" - багаторазовий володар Кубка і чемпіон нашої країни. Розуміємо силу цього суперника, але готуємося і налаштовуємося. Основний аспект - психологічна підготовка. У нас немає досвіду виступів з таким суперником і в такій атмосфері, яка буде на фіналі. Статус фіналу Кубка - це вже хвилюючий захід. Гра о дев'ятій вечора, повні трибуни на стадіоні - думаю, основним моментом є те, щоб хлопці були більш-менш спокійні в такій ситуації".

Фото: офіційна сторінка ФК "Інгулець" у ФБ



"Славутич-Арена" вперше в своїй історії прийматиме фінальні поєдинок Кубка України, а сам поєдинок стане 28-м в історії цього турніру. Для "гірників" це буде вже 19-й фінальний матч, а "Інгулець" взагалі дебютує у вирішальному поєдинку і стане першим клубом на цій стадії, який представляє не елітний дивізіон.

Окрім непередбачуваного футбольного дійства, на вболівальників чекає низка приємних сюрпризів!

Вхід на стадіон буде відкрито з 18.00, і вже з перших кроків по території арени відвідувачі зможуть долучитися до активностей.

Серед них:

— сцена, на якій працюватимуть ведучий і DJ, а активні учасники зможуть виграти призи;

— настільний футбол;

— силомір «Молотобоєць», де кожен бажаючий зможе перевірити свою ударну міць;

— футбольний більярд, в якому замість кия учасники користуються ногами, а кульками для ударів виступають футбольні м’ячі;

— гра «Хто гучніше?»: на плазмах зображені гравці, які починають бігти, коли хтось із учасників кричить у мікрофон;

— турнір із квадрату;

— фотозона, де можна зробити пам’ятне фото із символікою Кубку, та промоточка, де кожен може зробити символічну ставку та взяти участь у розіграші PlayStation 4.

Погодьтеся, розваги — на будь-який смак!

Фото: mfcmetalurg.com


А вже о 19.30 у чаші стадіону розпочнеться передматчевий концерт. Учасники найвідоміших телевізійних талант-шоу України родом із Запоріжжя виконають світові хіти на підтримку фіналістів. Чирлідери та фристайлери продемонструють справжні дива акробатики, а танцювальний колектив «Спас» нагадає про велич козацького краю!

 

Прес-служба ПФЛ




ТЕГИ: ІНГУЛЕЦЬ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору