Новини змагань

П'ять матчів суботи. MATCHDAY! Перша ліга. 28-й тур. Анонс

11:30, 11 травня 2019
Анонс матчів 28-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

У понеділок, 13 травня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 28-му турі Першої ліги та у 25-му турі в Другій лізі з експертом у студії відомим футболістом Іваном Кривошеєнком. Початок о 20:00.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

«Авангард» цього туру отримає три очки за технічну перемогу над ФК «Зірка», яка знялася зі змагань.


10 травня. 18:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:1

28-й тур Першої ліги почнеться дуже цікавим протистоянням - зустрінуться не просто команди із групи лідерів, а потужні клуби, кожен з яких має право гордитися собою в нинішньому сезоні. Про "Інгулець" - все ясно: перший в історії фіналіст Кубка України з нижчих ліг проведе генеральну репетицію фінального матчу проти володаря трофею - "Шахтаря", визначальна зустріч уже за п'ять днів на "Славутич-Арені" в Запоріжжі. Наразі петрівський клуб уже на дев'ять очок відстає від трійки лідерів та зони плей-офф за чотири тури до фінішу.

"Оболонь Бровар" проводить найсильніший сезон за останні роки. Наразі київська команда йде п'ятою з триочковим відставанням від другого місця. Починаючи з квітня, "пивовари" набрали лише п'ять очок - але при цьому на виїзді вони грають досить сильно (здобули тут 24 очка, у той час, як удома - 19). В останніх чотирьох матчах вони не виграють. Що ж, протистояння із сильним суперником буде для них випробуванням. Як і для "Інгульця", який цього суперника ще не обігрував за три роки протистоянь (дві нічиї та три поразки).

11 травня. 16:00. Львів. «Скіф»

«Рух» - «Агробізнес»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: немає - Слотюк

Перший матч: 1:1

На зимівлю ці команди йшли сусідами по зоні вильоту з 1-очковою різницею, проте зараз "Рух" зробив рішучий крок вперед і посідає 11 місце з 10-очковим (!) відривом від волочисців. Що не дивно: навесні навесні винниківці здобули 13 очок (результат, гідний п'ятірки найкращих), а от "Агробізнес" - лише чотири (гірше справи в 2019 році лише у сумчан). Наразі "Рух" є одним із тільки чотирьох клубів, які цьогоріч не програвали на своєму полі. А от "Агробізнес" за останні шість матчів набрав лише одне очко. Клуб не виграє з осені. В минулому турі він здобув вольову нічию з МФК "Миколаїв" на своєму полі (1:1), у той час, як "Рух" поступився у Харкові (1:2).
Офіційні взаємини суперників включають поки лише один матч - у першому колі, ще при попередньому штабі, "Рух" зіграв у Волочиську внічию - 1:1. При цьому захисник Слотюк не допоможе гостям у складному матчі через перебір карток.

11 травня. 16:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» - «Металіст 1925»

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:2

Два тури поспіль грає внічию "Гірник-Спорт". На своєму полі ще не програвав при Мазярі. "Металіст 1925", у свою чергу, після певного спаду здобув перемогу над "Рухом" - 2:1, тож у покращеному настрої прибуває на Полтавщину. Навесні харків'яни здобули 7 очок у 6 матчах, у той час, як їхні суперники - 9. "Гірник-Спорт" значно успішніше грає вдома - 17 із 23 своїх очок він завоював якраз на своєму полі. При цьому з часу виїзду в Івано-Франківськ майже місяць тому підопічні Мазяра не програють. Це зобов'язує грати на результат і в матчі проти одного із претендентів на підвищення в класі, тим більше, що "Гірник-Спорт", перебуваючи на 12 місці, поступово відстає від групи середняків.

11 травня. 17:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» - «Дніпро-1»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:2

Фото: офіційна сторінка СК "Дніпро-1" у ФБ


Лідер після неймовірно напруженого матчу з "Інгульцем" (3:3 на своєму полі) виїжджає в Івано-Франківськ. У першому колі "Прикарпаття" вело в рахунку на виїзді завдяки голу Барчука, але все ж СК "Дніпро-1" здобув вольову перемогу - 2:1. Наразі команда Ковалюка в непоганій формі - 13 очок вона здобула навесні, що, як ми вже говорили, показник групи лідерів. У минулому турі прикарпатці виграли в Сумах (3:2), тож спробують дати бій лідеру, який знаходиться за крок від офіційного оформлення підвищення в класі.
СК "Дніпро-1" цього року в гостях не програє - 7 очок із 9 можливих здобуто на чужих полях, єдина втрата очок - нічия в Луцьку. 15 турів поспіль з вересня не знає команда Михайленка поразок у чемпіонаті, та й загалом за цей період лише в одному матчі вона програла - півфіналі Кубка України з володарем трофею "Шахтарем".

11 травня. 17:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» - ПФК «Суми»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 6:0

ПФК "Суми" навесні набрали всього одне очко, а перші м'ячі забили лише в минулому турі (2:3 з "Прикарпаттям"). Проте "Колос" у його медальних перегонах не має права на недооцінку, тож із усією серйозністю має поставитися до матчу проти одного з аутсайдерів. Тим більше, що після затяжної безпрограшної серії ковалівці зазнали кількох прикрих очкових втрат, тож у черговий тур входили третіми при надвисокій конкуренції.
У першому колі "Колос" каменя на камені не залишив від сумчан (6:0 на їхньому полі), 16 турів поспіль не виграє сумська команда, але на шляху до високих завдань та цілей ковалівці не зосереджуватимуться на статистиці, як і їхній суперник - який вже встиг навесні відібрати очки у їхніх конкурентів - "Оболоні Бровар" (0:0 у Сумах).

11 травня. 17:00. Миколаїв. "Верхній стадіон"

«Миколаїв» - «Волинь»

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: Кушніренко - немає

Перший матч: 0:1

Фото: офіційна сторінка ФК "Волинь" у ФБ


 

Завершить тур цікаве протистояння. МФК "Миколаїв" навесні набрав 14 очок (4-й показник 2019 року в Першій лізі), "Волинь" - 16 очок (2-3 показник). Але якщо команда Шищенка наразі про підвищення в класі вже може не думати, то лучани цілком захоплені медальними перегонами та після яскравої перемоги над "Колосом" (2:1) вийшли на друге місце, де не бували давно, хоча перед зимівлею та зняттям очок посідали вже його.
У першому колі "Волинь" на своєму полі обіграла миколаївців завдяки пізньому голу Дениса Кожанова. За останні шість турів підопічні Тлумака здобули 16 очок із 18 можливих. Але й миколаївці в бойовій формі - вони не програють чотири тури (по 2 нічиї та поразки), а в минулому домашньому поєдинку розгромили іншого претендента на підвищення в класі - "Металіст 1925" (3:0). Чи зможе оновлений миколаївський колектив дати бій ще одній команді із когорти фаворитів - покаже гра.
 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору