Новини змагань

MATCHDAY. Друга ліга. Анонс матчів 25-го туру.

10:45, 10 травня 2019

Анонс матчів 25 туру сезону 2018/19 у Другій лізі.

Фото: офіційна сторінка ФК "Минай" у ФБ


У понеділок, 13 травня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 28-му турі Першої ліги та у 25-му турі в Другій лізі з експертом у студії відомим футболістом Іваном Кривошеєнком. Початок о 20:00.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група «А»

П’ятниця, 10 травня 2019 року. 17:00. м. Калуш. Стадіон «Хімік»

ФК «Калуш» - «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: Дмитро Скакун (ФК «Калуш)

Відкриє тур солідне протистояння в Калуші – перший від квітня матч у місті, адже попередню домашню зустріч ФК «Калуш» вимушений був проводити на синтетичному покритті в Івано-Франківську через примхи погоди.

Вінницька «Нива» підходить до зустрічі в прекрасному настрої та на найвищій для себе в сезоні другій позиції – після трьох поспіль мінімальних перемог підопічні Нгахи піднялися на ту позицію, яку ФК «Калуш» посідав в окремих турах восени.

Наразі калу шани в пошуку своєї гри – після трьох поразок поспіль опустилися на шосте місце й змушені будуть обійтися без яскравого півзахисника Скакуна. А попередні матчі складалися на користь вінничан – 1:1,1:0.


Субота, 11 травня 2019 року. 15:00. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря»

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Андрій Рижий (Дніпро)

Дискваліфіковані: Олександр Квачов, Віталій Кузів (обидва – «Буковина»)

Обидві команди – не в найкращому настрої. «Академіки» мінімально поступилися в Вінниці (де, до слова, не так давно програла й «Буковина»), а чернівчани вдома не втримали переможний результат і склали зброю перед тернопільською «Нивою».

Чернівчани змушені будуть обійтися без двох дискваліфікованих, їм бракує очок, адже щоб покинути останнє місце – треба конче вигравати. А «Буковина» тим часом не може здобути перемогу вже 4 тури (2 нічиї та 2 поразки). Не допомогла перервати невдачі навіть зміна тренера.

Нагадаємо, на першому етапі «Черкащина-Академія», нинішній лідер Групи «А», двічі всуху обігрувала буковинців.


Субота, 11 травня 2019 року. 17:00. смт. Млинів. Стадіон «Колос»

«Верес» (Рівне) - «ФК «Минай»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Фото: офіційна сторінка ФК "Минай" у ФБ


Попри складну ситуацію, колектив НК «Верес» зібрався і видав дивовижний місяць. 5-матчева безпрограшна серія, три останніх матчі виграні з різницею в один гол. Рівняни проявили вольові якості, тож нині йдуть п’ятими із всього лише двоочковим відставанням від «Миная», який у поточний тур увійшов третім.

На першому етапі кожна з команд виграла свої домашні матчі – 2:1 на Рівненщині, 2:0 на Закарпатті. При цьому «Верес» не особливо успішно грає цього сезону вдома (лише 8 очок на своєму полі), а «Минай» – на виїзді (лише 9 очок на чужих полях). Ця статистична обставина підкреслює незручність для суперників такого положення.


Субота, 11 травня 2019 року. 18:00. м. Тернопіль. Стадіон «Центральний»

«Нива» (Тернопіль) - «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: Сергій Пономаренко («Чайка»)

Тернопільська «Нива» в минулому турі здобула вольову перемогу над «Буковиною», «Чайка» ж на своєму полі здолала «Поділля». При цьому обидві команди в гарному бойовому настрої, отож спробують продовжити свої успішні серії.

При цьому тернополяни на першому етапі грали із «Чайкою» успішно – 0:0 на виїзді, 2:0 вдома. Але ця команда досягла значного турнірного прогресу навесні. 12 очок набрала «Чайка» за шість весняних турів – це один із трійки найкращих показників 2019 року. От тільки в Тернополі гостям доведеться обійтися без дискваліфікованого Пономаренка – найдосвідченішого лідера захисту.


Субота, 11 травня 2019 року. 18:00. м. Хмельницький, стадіон СК «Поділля»

«Поділля» (Хмельницький) - «Полісся» (Житомир)

Арбітр - Артем Михайлюк (Київ)

Дискваліфіковані: Андрій Муляр («Поділля»)

Хмельничани за останніх 5 турів здобули лише одне очко. Вони всього на 3 очка обганяють «Буковину», і якщо конкуренти будуть успішними в цьому турі – можуть замахнутися на те, щоб зрівнятися з «Поділлям» за очками.

У свою чергу, «Полісся» починало тур четвертим із 3-очковим відставанням від лідера. Навесні воно здобуло лише шість очок – «Поділля» чотири, і це найгірший показник весни. Між тим, попри те, що житомиряни – претенденти на підвищення в класі, а їхні суперники йдуть серед аутсайдерів, саме хмельничани були успішнішими в очних зустрічах на першому етапі – 0:0, 2:0.

Група «Б»

П’ятниця, 10 травня 2019 року. 16:00. м. Миколаїв. Стадіон «Парк перемоги»

МФК «Миколаїв-2» - «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми)

Дискваліфіковані: Олександр Бурахович (МФК «Миколаїв-2»)

Зі сподіваннями на очки мають виходити навіть проти лідера аутсайдери. Річ у тім, що МФК «Миколаїв-2», який іде передостаннім із 7-очковим відривом від нікопольців, навесні програв усі шість своїх матчів.

«Кремінь», у свою чергу, виступає досить стабільно. Навіть поразка 2:5 у Горностаївці не похитнула його лідерства – у «Гірника» (найближчого переслідувача) підопічні Столовицького виграють шість очок.

Однак на цей виїзд «Кременю» належить налаштовуватися особливо. Річ у тім, що на першому етапі в Миколаєві гості втратили очки (нічия), а вдома хоч і виграли, але мінімально. Тож навіть резервний склад, укомплектований молоддю, може піднести сюрприз – особливо, якщо буде поповнення із першолігової команди.


П’ятниця, 10 травня 2019 року. 17:00. м. Берислав. Стадіон «Машинобудівник»

«Таврія-Сімферополь» - «Кристал» (Херсон)

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Дискваліфіковані: немає

Фото: mfckrystal.com


«Таврія» ще не вигравала навесні, і хоча сусідить із «Кристалом» – відстає від нього відразу на 11 очок. Разом із тим, суперники добре знайомі – перетиналися не лише в чемпіонаті, а й у зимових турнірах, і ці матчі складалися на користь «Кристалу».

Наразі херсонський клуб також дуже потребує очок. Він почав відставати від лідерів, після чотирьох поразок поспіль також потребує сатисфакції. І проти «Таврії» херсонці мають цілком прийнятну статистику – 1:1, 3:2 на першому етапі, 1:0 у Кубку Федерації футболу АР Крим.

Тим цікавішим буде протистояння.


Субота, 11 травня 2019 року. 17:30. м. Кривий Ріг. Стадіон «Шахти Жовтнева»

«Енергія» (Нова Каховка) - «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Євгеній Цибулько (Канів, Черкаської області)

Дискваліфіковані: Владислав Поліщук («Реал Фарма»)

Фото: real-farma.com.ua


Новокаховська команда – в ударі. 7 очок із 9 можливих за останніх три тури, жодного пропущеного м’яча. Між тим, у таблиці «Енергія» все ще невисоко – сьоме місце, а «Реал Фарма» - восьмий із чотирьохочковим відставанням.

На першому етапі «Реал Фарма» зумів відібрати очки у новокаховців вдома (0:0), але поступився в гостях. В минулому турі одесити вдома здолали МФК «Миколаїв-2», але на виїзді не можуть виграти ще з 2018 року (нічия в Бериславі з «Таврією» та поразка від «Кристалу» в Херсоні).

Яким буде черговий виїзд на Херсонщину для одеситів, побачимо вже в суботу.


Субота, 11 травня 2019 року. 17:30. с. Горностаївка. Стадіон «Затис»

«Мир» (Горностаївка) - «Гірник» (Кривий Ріг)

Арбітр – Михайло Райда (с. Кушниця, Закарпатської області)

Дискваліфіковані: Богдан Сокол («Гірник»)

«Мир» виграв 5 матчів поспіль, останній за часом – у Херсоні в принциповому протистоянні з «Кристалом». Невипадково, напевно, підопічні Сапельняка вийшли на четверте місце, відстаючи тепер всього на три очка від «Гірника», який посідає другу позицію.

У свою чергу, криворізька команда в минулому турі вдома поступилася «Металургу» (1:3), хоча вела в рахунку. І втратила через дискваліфікацію основного захисника Сокола. «Гірник» не вигравав у Горностаївці від 2011 року (якщо залишити за дужками технічні результати), а на першому етапі «Мир» поступився у Кривому Розі та зіграв внічию з цим суперником вдома.


Субота, 11 травня 2019 року. 18:00. м. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена»

«Металург» (Запоріжжя) - ФК «Нікополь»

Арбітр – Максим Пономаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Після героїчної перемоги в Кривому Рогу, коли «Металург» без трьох дискваліфікованих та кількох травмованих здобув вольову перемогу над «Гірником», який до того цьогоріч не втрачав очок, він закріпився на третій позиції за підсумками минулого туру.

Тепер у Запоріжжя прибуде аутсайдер – на першому етапі «Металург» двічі обіграв нікопольців (2:1, 2:0). На виїзді ФК «Нікополь» не може виграти з вересня місяця (у шести матчах лише 1 нічия та 5 поразок). Від передостаннього місця аутсайдер відстає на 7 очок.

«Металург» цього року не втрачав очок вдома. На своєму полі він виграв шість матчів поспіль ще від жовтня місяця!

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору