Новини змагань

"Металіст 1925" - "Рух" - на XSPORT. MATCHDAY! Перша ліга. 27-й тур. Анонс

07:00, 5 травня 2019

Анонс матчів 27-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

У понеділок, 06 травня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 27-му турі Першої ліги та у 24-му турі в Другій лізі із експертом у студії Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 «Гірник-Спорт» цього туру отримає три очки за технічну перемогу над ФК «Зірка», яка знялася зі змагань


05 травня. 16:30. Волочиськ. «Ювілейний»

«Агробізнес» - «Миколаїв»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:1

Волочиський клуб гостро потребує очок. Із кожним туром зменшуються шанси покинути де-факто останнє 14 місце, а сам Агробізнес не знає перемог із жовтня місяця впродовж уже восьми матчів. Між тим, команда старається зачепитися за очки. В минулому турі вона дала бій одному з лідерів - Колосу, поступившись на його полі лише з мінімальним рахунком.

На черзі - МФК Миколаїв, суперник, у якого Агробізнес відібрав очки в першому колі. Нагадаємо, господарі тоді вели завдяки ранньому голу Семенини, але в кінцівці волочисці відігралися - на 5-й компенсованій хвилині забив Полторацький. Тепер же від господарів чекають гри тільки на перемогу. Як, власне, й від гостей, які на куражі здолали в минулому турі Металіст 1925 - 3:0, а їхні представники зібрали низку індивідуальних нагород (Шищенко - тренер туру, Войцеховський - герой туру, кілька гравців у символічних збірних).

Плюс гостей - у тому, що в гостях вони грають досить переконливо. Під керівництвом нового штабу МФК Миколаїв навесні набрав 10 очок у 5 виїздах, що є найкращим показником дивізіону.


05 травня. 17:00. Дніпро. «Дніпро-Арена»

«Дніпро-1» - «Інгулець»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 2:1

Лідер в минулому турі обіграв на класі "Балкани" (2:0) і продовжив свою безпрограшну серію в чемпіонаті до 14 матчів із вересня місяця. У випадку, якщо вдасться здолати Інгулець, СК Дніпро-1 має шанс достроково завоювати путівку в Прем'єр-Лігу. Це - неймовірна мотивація, тож навіть при всій серйозності суперника.

Річ у тому, що Інгулець, як і дніпряни, пробився до півфіналу Кубка України, але при цьому зміг обіграти Зорю й стати першим клубом із нижчих ліг, який пробився у фінал національного трофею! Перед вирішальним матчем проти Шахтаря виїзд у місто Дніпро буде для петрівців, цілком можливо, найсерйознішою перевіркою на боєздатність. Нагадаємо, в першому колі Інгулець вів у рахунку завдяки голу Піднебенного, але СК Дніпро-1 здобув вольову перемогу на Кіровоградщині зусиллями Куліша та Чичикова.

Наразі команда Лавриненка розділяє 7-8 місця з Балканами за рівності очок, хоча значно покращила різницю голів завдяки перемозі 6:0 над ПФК Суми в минулому турі. Навіть з урахуванням історичного виходу в фінал кубка, у чемпіонаті петрівці явно сподіваються на покращення свого турнірного положення. Чи вистачить їм наснаги у такий важливий вечір для лідера піднести сенсацію?


05 травня. 18:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Рух»

Арбітр: Денис Резников (Кам’янське)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:1

Трансляція - XSPORT

Розгромна поразка у Миколаєві змусила харків'ян добряче замислитися. А тут ще й візит Руху - клубу з потужним кадровим потенціалом та досвідченим тренерським штабом. У першому колі, в дещо іншому складі та з іншим тренером, Рух зумів відібрати очки у Металіста 1925 на своєму полі - 1:1. Від того часу винниківський клуб заграв впевненіше. Наразі він все ще не програвав навесні в гостях, а за набраними очками (їх 13 за 7 матчів 2019 року) знаходиться у групі лідерів. У харків'ян за аналогічний період всього чотири...

Весняний відрізок поки що не вдається Металісту 1925. Поразка у Миколаєві з крупним рахунком стала першою в сезоні, але до того були втрати із безпосередніми конкурентами. Тож із точки зору турнірної боротьби господарям треба обов'язково вигравати. А між тим, голи даються команді Горяїнова важко - лише два за весну, гірше справи тільки, власне, у сумчан (0). Якщо Металіст 1925 не виграє, ризикує відпустити в далекий відрив своїх конкурентів, а то й не втриматися на поточному четвертому місці. Рух же у випадку перемоги може зрівнятися з Прикарпаттям, яке посідає 10 місце, та солідніше відірватися від переслідувачів-аутсайдерів.


05 травня. 18:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» - «Балкани»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: Єфремов, Федорівський - немає

Перший матч: 1:1

Фото: fcbrovar.obolon.ua


Після тривалої безпрограшної серії Оболонь Бровар потрапила в невелику смугу невдач і за останніх три тури набрала лише одне очко. Після відпочинку в минулому турі кияни спробують не лише відновити сили, а й зібрати волю в кулак, щоб продовжити йти серед лідерів і не відстати від пелотону, який з кожним туром намагається скидати претендентів на медалі. Але в гості їде навдивовижу незручний для цієї команди суперник. У попередніх трьох матчах Балкани не програли оболонцям жодного разу - одна перемога в 2017 році та дві нічиї в 2018 році.

У минулому турі зорянці справили досить позитивне враження в матчі з лідером, і хоча СК Дніпро-1 двома голами поспіль у другому таймі переламав хід гри та здобув виїзну перемогу, цей поєдинок, радше, підтвердив думку про боєздатність нинішнього колективу під керівництвом Пархоменка. 15 очок здобули Балкани цьогоріч, для порівняння, Оболонь Бровар - 10. Зрозуміло, що на такого суперника доведеться готуватися особливо реально. А не забуваймо, що киянам через дискваліфікації не зможуть допомогти ще й двоє провідних гравців - воротар Федорівський та правий захисник Єфремов.


06 травня. 13:00. Суми. «Ювілейний»

«Суми» - «Прикарпаття»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:1

Сумська команда пропустила шість м'ячів без відповіді в Петровому. За всю весну вона не виграла й навіть не забила ні разу. Єдине її досягнення станом на переддень туру - домашня нічия з Оболонню Бровар. Але, напевно, господарі хочуть більшого. У першому колі в Івано-Франківську Прикарпаття не змогло здолати цього суперника - 1:1. Та зустріч запам'яталася голами Барчука та Лиховидька, а також вилученням Квасного за пам'ятний фол. Цікаво, що з того часу практично нікого не залишилося у ПФК Суми, у той час, як у прикарпатців - один із найстабільніших та найзіграніших складів. Хоча в минулому турі івано-франківці поступилися Волині - 1:3, насправді їхня боєздатність не викликає сумнівів. Тим цікавіше буде простежити за ними в Сумах.


06 травня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» - «Колос»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: Петько - немає

Перший матч: 1:1

Фото: koloskovalivka.com


Заключний матч туру - він же й найцікавіший. Волинь, вона третя, приймає Колос, він другий - а між ними всього два очка. У першому колі вони розійшлися миром - 1:1, в минулому сезоні Колос двічі мінімально обіграв лучан. Нині ж це буде матч суперників із напрочуд досвідченими складами та серйозною боєздатністю, а отже - безсумнівних фаворитів сезону та претендентів на медалі. Господарям, щоправда, після перемоги в Івано-Франківську не зможе допомогти вилучений універсал Петько. Але склад у Тлумака варіативний, а форма команди - хороша. Свідчення цьому - 5-матчева безпрограшна серія, за час якої волиняни набрали 13 очок із 15 можливих. Колос, який довго лишався останнім клубом ліги, що не знав поразок, навпаки, потрапив у певну серію невдач. Але реабілітувався перемогою над Агробізнесом (з голом Гавриша зі штрафного, який при цьому не реалізував пенальті). Після вчорашніх матчів, коли переслідувачі мали змогу нагнати Волинь та Колос, як і конкуренти - відірватися, учасникам центрального матчу туру не лишається нічого, як грати тільки на перемогу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору