Новини змагань

Кателін: важливо, що Кривому Рогу потрібна Перша ліга

19:50, 30 квітня 2019
Форвард Гірника (Кривий Ріг) став найкращим у 22 турі Другої ліги. До нього поїде пам'ятна футболка JAKO

Фото: fcgornyak.dp.ua


Герой 22-туру у Друзій лізі поділився своїми враженнями від перемоги над Кристалом, розповів про свої голи і мотивацію на матч проти аутсайдера.

— Євгене, ПФЛ та Sport Аrena визнали вас героєм 22-го туру у Другій лізі. Для вас було несподіваним отримати таке визнання?

— Хочу подякувати всім, хто мене відзначив. Перемога у цій номінації стала для мене приємною несподіванкою. Налаштовувався своїми діями допомогти команді здобути бажаний результат. Нагорода герой туру —приємний бонус, головне, що команда змогла перемогти.

— Перед цим туром Кристал у домашніх зустрічах ще не втрачав залікових пунктів. Перед грою тримали цю статистику у голові? Чим херсонці сильні в домашніх стінах – ви ж це відчули?

— Готувалися до цього матчу, як і до інших зустрічей. Не ділимо суперників на лідерів та аутсайдерів, адже необхідно з максимальною відповідальністю ставитися до кожного опонента. Вважаю, що ця переможна статистика Кристала у домашніх матчах лише збіг обставин, адже існує багато факторів, які впливають на такі результати. Наприклад, херсонцям не треба долати чималі відстані, вони економлять сили на переїздах. Команда не підсилила свій склад взимку, їм було ніде проводити збори.

Вважаю, що дався взнаки фактор кадрового потенціалу та фізичних кондицій. У цьому матчі наша команда повністю переважала свого суперника і як наслідок, цілком заслужено перемогла.

— Перед грою обидві команди відділяли всього два залікових пункти у турнірній таблиці. Ці чотири очки гандикапу над третім місцем не розслаблять команду?

— Рухаємося від матчу до матчу. Кожна гра для нас — новий виклик. Важливо, що Кривому Рогу потрібна команда у Першій лізі. Перед нами стоять максимальні завдання у кожному матчі. У колективі постійно проводиться робота у психологічному плані від тренерів та досвідчених футболістів і це дійсно допомагає. Команда постійно знаходиться в хорошому ігровому тонусі, завжди намагаємося тримати себе на хвилі позитивних емоцій.

— У останніх п’яти турах команда здобула 10 із 12 можливих залікових пунктів. Можна сказати, що Гірник зараз перебуває у своїй оптимальній формі? Задоволені якістю гри?

— Вважаю, що Гірник поступово набирає свої оптимальні кондиції. Від матчу до матчу прагнемо прогресувати та вдосконалюватися, досягати нових вершин. На тренуваннях велику увагу приділяємо награванню ігрових зв‘язок, щоб відчувати один одного інтуїтивно. Зараз задоволений грою команди, а результати побачити наприкінці чемпіонату.

— Із перших хвилин ви володіли ініціативою, взяли м’яч під свій контроль. Це була настанова від головного тренера?

— Завжди намагаємося грати першим номером, створюємо тиск на захист суперників. У нас є своя структура гри, яку багато років тому привив головний тренер.

— У моменті з першим забитим м’ячем після передачі Буки з кутового ви зіграли на випередження і ударом головою розстріляли ворота Герасименка. Награна комбінація?

— Дійсно, на тренуваннях відпрацьовуємо такі комбінації, багато уваги приділяємо виконанню стандартних положень. Кожен гравець Гірника знає свою позицію і куди потрібно бігти при стандартах. Важливо, що всі напрацювання нам вдається втілити у життя під час матчів.

— Потім ви отримали передачу від Фетісова та прицільним ударом подвоїли перевагу Гірника. На відео було видно, що удар у вас вийшов дещо невпевненим. Напевно, у тому епізоді дещо фортуна також була на вашому боці?

— Якщо м‘яч у воротах, отже вся команда заслужила на цей забитий м’яч. Необхідно відзначити партнерів, які працювали задля підсумкового результату. На мою думку, рахунок повинен бути ще більш розгромним, тому вважаю, що Кристалу теж дещо пощастило.

Читайте також: Кателін, Бужин, Медведь і вся збірна 22-го туру Другої ліги

— Після пропущеного другого м’яча господарі додали в активності, але ваша команда досить надійно зіграла в захисті і навпаки забила втретє. Наскільки складно вам було грати у цей проміжок часу?

— У цей період наша команда просто взяла паузу для того, щоб перевести подих і продовжити грати у свій футбол.

— Які емоції переповнювали вас від першого свого дубля на професіональному рівні? Напевно, трішки видихнули з полегшенням?

— Мене переповнювали надзвичайно приємні емоції. Важливо, що вдалося забити, тим паче у такому матчі. Не зупинятимуся на досягнутому, прогресуватиму і намагатимуся своєю грою приносити користь команді.

Євген Кателін (другий праворуч). Фото: fcgornyak.dp.ua


— У наступному турі ви вдома прийматимете останню команду чемпіонату “Нікополь”. Недооцінки у цьому матчі не може бути?

— Саме це питання обговорювали з тренером. Вся команда налаштовується на гру, як на останній бій. “Нікополь” — складний суперник і вважаю, що їхнє місце у турнірній таблиці незаслужене.

БЛІЦ

  • Народився у Харкові, мікрорайон біля стадіону. Тому сама доля натякнула на мій майбутній вибір. У вісім років записався у футбольну секцію.
  • Вихованець футбольної школи харківського Металіста
  • Улюблений гравець — Златан Ібрагімович
  • Улюблена команда — раніше вболівав за харківський Металіст, а зараз більше спостерігаю за окремими футбольними моментами, подобається дивитися на їх реалізацію.
  • Футбольна мрія — прагну почути гімн Ліги чемпіонів, знаходячись на полі:) І чути якого за таких умов якомога частіше.

 

Перс-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору