Новини змагань

Говорять цифри: Wyscout – про 25 тур і кожну команду

17:00, 29 квітня 2019

Прес-служба ПФЛ аналізує висновки знаменитої компанії Wyscout щодо чергового туру Першої ліги.

"Агробізнес" - "Прикарпаття" - 2:3. Фото: fc.if.ua


Всього дев'ять голів, по 1,5 пересічно за матч – це був не найбільш видовищний ігровий тиждень, але партнер ПФЛ, знаменита італійська компанія Wyscout, яка спеціалізується на аналізі футболу, віднайшла багато цікавих фактів стосовно матчів 25-го туру Першої ліги. Пропонуємо вам її статистичні викладки.

Найбільш уживаною тактичною схемою туру стала 4-1-4-1. При цьому більшість команд ефективно перебудовувалися по ходу матчів.

24 жовтих картки (по чотири в середньому за гру) та одну червону видали арбітри.

Найбільший відсоток володіння м’ячем – ФК «Балкани» (69,3). Відповідно, найменший – у ПФК «Суми» (30,7%). Із усіх господарів цього туру тільки лише «Агробізнес» володів м’ячем більше половини ігрового часу (62,3% з «Прикарпаттям» – і програв цей матч).

За кількістю та точністю передач лідирують «Балкани» (683 виконано, з них 594 успішних, 87% ефективності). Найгірші показники, відповідно, в сумчан (142/78/54.9%), а з команд, які виграли свої матчі – в «Прикарпаття» (208/129/62%). За кількістю передач найкращий Костянтин Пархоменко («Балкани») – 101 (90 з них успішні/ефективність 89.1%). 12 із них (!) виявилися розрізними, сім спроб були вдалими. За якістю передач (серед тих, хто виконав більше 50 пасів за гру) найкращий Андрій Семенко («Оболонь Бровар») – 97%, 65 успішних із 67 виконаних. Найгостріше пасували саме «Балкани» –  182 передачі в фінальну третину поля (133 з них точні), 27 розрізних (14 точних), чотири ключових передачі.

Найближче до своїх воріт притискалися ПФК «Суми» – 42,3 метри. Найбільш далеко грали «Балкани» – 58,5 метрів. Середній показник цього ігрового дня – 51,3 м.

29 ударів завдали в Сумах «Балкани» (сім із них – у площину воріт), обидва показники найбільші в турі. При цьому за відсотком ударів у площину найкращі… ПФК «Суми» (50% - 2 із 4 ударів). А от «Прикарпаття» реалізувало 3 із 5 своїх ударів у площину воріт у Волочиську. «Інгулець» у Луцьку бив менше за всіх цього туру – лише три рази, зате єдиний удар у площину став результативним.

Найбільше єдиноборств здійснили учасники волочиського матчу – 222 (100 з них на користь «Агробізнесу», 81 – «Прикарпаття»). Всього 49 із 178 єдиноборств виявилися успішними у сумчан. За підбираннями лідирує «Прикарпаття» – 92 в цілому, з них 58 – на своїй половині поля. Найагресивніше на чужій половині поля зіграли «Балкани» (46 підбирань). Найбільше порушень правил у івано-франківців – 24, найменше – у краматорців (12).

За кутовими лідирують «Балкани» (14), а от «Суми» єдиними в цьому турі не заробили жодного корнера. Зате найбільше довгих передач виконав воротар сумчан Микита Зеленський – 21, з них 13 успішних. За гольовими моментами лідирує прикарпатець Богдан Оринчак – три, відразу два з них (66%) він завершив голами. 12 кросів виконав волочисець Руслан Черненко, але лише три з них (25%) досягли адресатів.

Найбільше ударів завдав Іван Брікнер із «Руху» (5 – з них один в площину воріт). За кількістю єдиноборств лідирує івано-франківець Роман Барчук (37 – 13 з них успішні, біля 35% спроб). За єдиноборствами в атаці лідирує Віталій Груша із «Агробізнесу» (18 при 50% ефективності), в обороні – Сергій Зуєвич із «Гірника-Спорт» (13 при 23% ефективності). Із 21 єдиноборства в повітрі Барчук виграв вісім (38%). За обводками лідирує Артур Думанюк («Агробізнес») – вісім, із них сім вдалих.

Лідер у турі за підбираннями – Василь Гаврилюк («Балкани»), 16. За порушеннями суперника проти нього перший – Богдан Семенець («Агробізнес»), відразу шість – суперники отримали за фоли на ньому два попередження. Найбільше фолило (по пёять разів) троє гравців – Ралюченко («Металіст 1925»), Борисевич («Прикарпаття») та Полюлях («Авангард»). По два рази в офсайді опинялися Конкольняк («Прикарпаття») та Платунов («Балкани»).

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору