Новини змагань

MATCHDAY! 25-й тур. Анонс матчів п'ятниці у Першій лізі

09:00, 26 квітня 2019
Анонс матчів 25-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі
Фото: fcbalkans.com.ua

У понеділок, 29 квітня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 25-му турі Першої ліги та у 22-му турі в Другій лізі із відомим тренером Ігорем Жабченком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

25 квітня 13:00. Суми. «Ювілейний»

«Суми» - «Балкани»

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам'янське)

Дискваліфіковані: немає

Матч першого кола: 1:1

Сумська команда проведе другу поспіль домашню зустріч. Перервавши затяжну серію невдач у матчі з "Оболонню-Бровар", ПФК "Суми" досягли нічиєї з одним із лідерів. Тепер же випробування не легше - річ у тім, що за п'ять матчів із наступним суперником сумчанам не вдалося виграти жодного. Вони всі були напруженими - зокрема, й ті, які відбувалися в плей-офф ПФЛ влітку 2017 року. Саме тоді, до речі, ФК "Балкани" вперше в історії вийшли в Першу лігу.
Нині ця команда - приклад досить успішної розбудови клубу.
 
Має власний стадіон у селі Зоря Одеської області, "Балкани" щороку покращують власні рекорди виступів, підіймаючись все вище й вище в турнірній таблиці. Це минулого сезону вони були на 12 місці серед 18 учасників Першої ліги, після дебютного сезону піднялися. Наразі "Балкани" йдуть на 7 місці в щільному оточенні конкурентів. Щоб закріпитися в верхній половині, треба вигравати.
Причому, після перемоги над "Агробізнесом", зорянці покращили результати й виїзних матчів. Навесні підопічні Пархоменка набрали відразу 12 очок, більше - тільки СК "Дніпро-1".

25 квітня 17:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» – «Прикарпаття»

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Дискваліфіковані: немає - Бойко, Бочкур

Матч першого кола: 0:1

Цікава пара, яка наполегливо та безкомпромісно протистоїть одне одному ще з аматорських та друголігових часів. У першому колі прикарпатці виграли завдяки єдиному в матчі голу, автором якого став Василь Цюцюра (при цьому Роман Дитко не реалізував пенальті). Але це єдина за всі протистояння перемога івано-франківців.

Але на першоліговому рівні, куди команди кваліфікувалися одночасно, Прикарпаття успішніше. Наразі команда йде десятою, після невдалого весняного старту зуміла обіграти "Гірник-Спорт" та здобула технічну перемогу над "Зіркою". "Агробізнес" поки що шукає свою гру. Чемпіон України серед аматорів та абсолютний переможець Другої ліги не може виграти з гри вже шість матчів. В минулому турі "Агробізнес" вдома поступився "Балканам" - 0:2, хоча створив немало нагод забити. Щоб піднятися з останнього місця, не рахуючи знятих з турніру команд, волочисцям треба обов'язково вигравати. У цьому може допомогти дискваліфікація відразу двох важливих для прикарпатців гравців - захисника Бочкура та півзахисника Бойка, який навесні допомагав своїй команді в обороні.

25 квітня 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Інгулець»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Матч першого кола: 1:1

Вся ПФЛ вітає ФК "Інгулець" із історичним звершенням - виходом у фінал Кубка України. Але перед вирішальним матчем із "Шахтарем" петрівцям належить відіграти свою програму в чемпіонаті. Візит в Луцьк - один із найважливіших пунктів. Річ у тім, що "Волинь" іде п'ятою з 37 очками, а в групі її переслідувачів (із матчем в запасі) йде "Інгулець", 32 очка в 21 матчі.

Лучани після важливої перемоги в столиці над "Оболонню-Бровар" суттєво перекроїли групу лідерів і полегшили собі завдання з повернення в трійку. Тепер треба брати всі можливі очки, щоб пошвидше підтягуватися до зони плей-офф. Адже і "Оболонь", і "Колос", і інші команди з групи провідних почали втрачати очки. За останні три матчі "Волинь" набрала 7 очок із 9 можливих, плюс, мала додатковий час на відпочинок.
 
"Інгулець" же після епічної перемоги над "Зорею" маює вирівнятися в чемпіонаті. Тут вони лише восьмі, навіть з урахуванням матчу в запасі, втрачено багато очок. У першому колі суперники зіграли внічию, тож "Інгулець" їде в Луцьк у бойовому настрої.

26 квітня 13:30. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» – «Оболонь Бровар»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає - Єфремов

Матч першого кола: 1:0

Сім очок і чотири очка таблиці між суперниками - у Краматорську відбудеться дуже важливий з турнірної точки зору поєдинок. "Авангард" досить гідно зіграв проти лідера, поступившись мінімально, пропустивши лише в кінцівці. "Оболонь Бровар", у свою чергу, зіграла внічию в Сумах, і це чи не найголовніша сенсація минулого туру.
"Авангард" лише 11-й за виступами на своєму полі (10 очок із 35), навесні краматорці програли вдома обидва матчі ("Колосу" - 0:1, "Миколаєву" - 2:3). Останні невдачі мають мобілізувати команду, адже вона не має ні суттєвого відриву від переслідувачів, ні суттєвого відставання від найближчих конкурентів, тож ще може здійснити турнірний ривок.
 
Фото: fcavangard.com

Щодо оболонців, то нічия з Сумами позначилася на їхньому складі - було вилучено Єфремова, і в Краматорську доведеться обійтися без основного флангового захисника. Після тривалої безпрограшної серії команда із Києва дещо зашкутильгала, а ще ж треба пам'ятати, що "Авангард" - досить незручний для неї суперник. У першому колі пізній гол Демченка приніс краматорцям три очка в столиці. Але є цікава обставина - оболонці здобули в протистояннях із "Авангардом" дві перемоги, й обидві - саме на полі суперника...

26 квітня 16:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Рух»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Матч першого кола: 0:0

У минулому турі "Гірник-Спорт", нарешті, здобув першу перемогу, здолавши "Колос" (2:1 на своєму полі). Тепер же команді під керівництвом Володимира Мазяра належить зустрітися з амбітним "Рухом" - командою, яку раніше очолював якраз цей спеціаліст. У першому колі "Гірник-Спорт" ще під орудою Пучкова зіграв внічию 0:0 у Винниках, загалом же історична перевага не на боці "Руху" (лише 1 перемога при 1 нічиїй та 2 поразках).
"Рух" навесні здобув 9 очок (4-5 результат за весняними турами), у той час, як "Гірник-Спорт" - 4. Зате вдома горішньоплавненці ще не програвали під орудою Мазяра. Побачимо, чи зможе йому кинути виклик Кучук, "Рух" якого на виїзді навесні здобув 4 очка із 6 можливих.
Наразі команди - сусіди по турнірній таблиці з 2 очками різниці на користь винниківців, але знаходяться вони зовсім не там, де хотілося б (11 та 12 місця відповідно). Тож нема сумнівів, що обидва клуби зіграють лише на перемогу.

26 квітня 19:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» – «Колос»

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Матч першого кола: 0:0

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Харків'яни в минулому турі мали грати з "Інгульцем", але через участь петровців у півфіналі Кубка України отримали додатковий відпочинок. Це було доречно, адже навесні "Металіст 1925" виступає не настільки яскраво, як хотілося б. Лише три очка із 9 можливих при двох поразках у трьох фактично проведених матчах. Але позитивна динаміка присутня (останньою за часом було здобуто мінімальну перемогу над "Балканами" на Одещині), та й відразу двоє новачків поповнили склад харківської команди, а емоційний струс після поразок від СК "Дніпро-1" та "Оболоні Бровар" може мотивувати команду на матч проти ковалівців.
Тим більше, що "Колос" після затяжної безпрограшної серії зазнав двох поспіль сенсаційних поразок від суперників із нижньої частини таблиці. Суперники рівні за очками (по 41), а в першому колі розійшлися нічиєю (0:0). Тим цікавішим має стати їхнє протистояння!
 
Прес-служба ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору