Новини змагань

«Вікно в Європу» пробивається тільки через перемогу в Кубку

10:00, 24 квітня 2019

Наша гордість – ФК «Інгулець» (Петрове) має обов’язково вигравати трофей для кваліфікації в єврокубки!

Фото: ingulec.com


Одне з найпопулярніших питань від вболівальників у квітні місяці – за яких умов найперший представник ПФЛ у фіналі Кубка України здобуде право виступати в Лізі Європи?

Запитували? Відповідаємо – згідно з правилами УЄФА, впровадженими вже в цьому десятилітті, для цього треба обов’язково вигравати трофей.

Відповіді норми відображені в статті 3 загальних положень чинного регламенту УЄФА – їх прийнято ще восени 2013 року на засіданні Виконкому Спілки європейських футбольних асоціацій, а впроваджено починаючи з сезону 2015/16.

Про що йдеться? У випадку, якщо переможець Кубка України вже кваліфікований в єврокубки наступного сезону, місце в груповому турнірі Ліги Європи УЄФА отримує не фіналіст, а команда, яка посіла найвище місце в Прем’єр-лізі, але ще не кваліфікувалася в континентальні турніри.

Отже, зважаючи на високу ймовірність кваліфікації ФК «Шахтар» (Донецьк), який лідирує в УПЛ із значним відривом та може достроково забезпечити собі участь у єврокубках, іншому учаснику фіналу Кубка України для виходу в міжнародний турнір варто обов’язково вигравати трофей.

Нагадаємо, що фінал Кубка України сезону-2018/2019 увійде в історію: вперше вирішальний поєдинок турніру пройде в Запоріжжі, і вперше в ньому візьме участь команда не з вищого дивізіону українського чемпіонату. Учасниками матчу за один із головних футбольних трофеїв країни будуть минулорічний володар Кубка донецький «Шахтар» та головна сенсація поточного розіграшу — «Інгулець» (смт Петрове, Кіровоградська область).

Фінальний матч розпочнеться 15 травня о 21.00. Вхід на "Славутич Арену" буде відкрито з 18.00, а о 19.30 у чаші стадіону розпочнеться концерт.

Вартість квитків — від 50-ти до 300 грн. Квитки уже в продажу, придбати їх можна за будь-яким документом, що посвідчує особу.

 

Прес-служба ПФЛ




ТЕГИ: ІНГУЛЕЦЬ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору