Новини ліги

Футболісти «Прикарпаття» протестували нові м’ячі SELECT Brillant Super

09:30, 23 квітня 2019

Майбутній офіційний м'яч Професіональної футбольної ліги (ПФЛ) SELECT Brillant Super вирушив у турне по Україні.

Першими нові м'ячі випробували в Івано-Франківську, де у понеділок, 22 квітня, за їхньою допомогою тренувалися гравці "Прикарпаття". Футболісти залишились задоволеними якістю і характеристиками м'ячів, якими зіграють три завершальні домашні поєдинки цього сезону.

Володимир БОРИШКЕВИЧ, півзахисник "Прикарпаття":
- М'яч нормальний, схожими ми тренувалися і грали минулого року. Трохи незвичний відскок, але це - певні вади газону. До того ж, м'ячі нові, ще "нерозбиті", треба звикнути. Зрозуміло, що кожен м'яч певного бренду має свою специфіку, свої "плюси" і "мінуси". Гадаю, що усі команди, які будуть працювати з такими м'ячами, будуть задоволені їхньою якістю.

Іван ПІЦАН, голкіпер "Прикарпаття":
- Перші враження достатньо хороші. М'ячі неважкі в порівнянні з попередніми "селектами", гарно летять. Хоча й сьогодні на тренуванні був вітер, аеродинамічні властивості цих м'ячів - на пристойному рівні. Досить зручні, в руках гарно відчуваються, мені сподобалися.

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Я за те, щоб команди Першої ліги грали одним м'ячем. Це добре, що ПФЛ хоче запровадити офіційний м'яч змагань, оскільки це є світовою практикою. Взяти для прикладу хоча б європейські топ-чемпіонати, де грають одним м'ячем. Або Лігу чемпіонів, чемпіонати Європи і світу... Тож хотілося б, щоб і в Україні був офіційний м'яч чемпіонатів - УПЛ, Першої і Другої ліг. Тоді усі команди будуть в рівних умовах, адже ми тренуємося одним м'ячем, а на виїзді граємо тим м'ячем, який надають господарі, а це зовсім різні моделі кількох відомих брендів.

Щодо м'ячів Select, то вони добре знайомі нашій команді ще з попередніх сезонів. Дуже нормальні, лише трохи дизайн малюнку змінився. М'ячі пристойної європейської якості, такими ж грають у Німеччині. І мені здається, вони більш витриваліші.

Нагадаємо, що на останньому засіданні Ради ліг більшістю голосів присутніх представників клубів Професіональної футбольної ліги України було ухвалене рішення, згідно з яким Перша і Друга ліга невдовзі матимуть фірмовий офіційний м'яч. Угода з компанією Select підписана на три наступні сезони: 2019/20, 2020/21 і 2021/22. Кожен клуб ПФЛ отримає по 20 м'ячів уже в кінці травня - на початку червня, щоб їх протрестувати.

Сергій МАКАРОВ, президент Професіональної футбольної ліги:
- Уперше в історії українського футболу саме в змаганнях ПФЛ з'явиться офіційний м'яч. У  його важливості немає сумнівів. Аналогічні м'ячі є офіційними м'ячами Бундесліги 1 та 2, вищих дивізіонів чемпіонатів Бельгії, Данії, Ісландії, Нідерландів, Фінляндії, Швеції, а з наступного сезону, паралельно з ПФЛ України, здобудуть такий статус і в чемпіонаті Португалії. Відтак ми вважаємо необхідним дати можливість футболістам переконатися в якості, через що ми й проведемо низку тренувань із новим м'ячем.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору