Новини змагань

Бойко: гра "Черкащини Академії" має відповідати сучасним вимогам

22:31, 22 квітня 2019
Герой 19-го туру у Другій лізі поділився своїми враження від перемоги над Поділлям, а також розповів про конкуренцію у чемпіонаті

— Віталію, ПФЛ та Sport Arena визнали вас героєм 19-го туру у Другій лізі. Які емоції вас переповнювали після свого першого дублю на професіональному рівні?

— Якщо відверто, особливих емоції у мене не було, просто відчував радість за те, що команда здобула важливу перемогу, яка дала нам змогу повернутися у чемпіонську гонку.

— У моменті з першим забитим м‘ячем ви холоднокровно реалізували одинадцятиметровий. Напевно, приємно коли у такого молодому віці вам довіряють пробивати пенальті чи навпаки, відчуваєте додаткову відповідальність?

— Надзвичайно приємно, коли молодому гравцеві у команді довіряють таку важливу місію. Звісно, відчував певний тягар відповідальності, але це приємне відчуття, яке надає впевненості. При виконанні одинадцятиметрового намагаюся відкинути зайві думки, зосереджуюся лише на конкретному епізоді. Прагну своїми забитими м‘ячами віддячити тренерському штабу за довіру. Чудово, що поки що мені це вдається.

— На 52-й хвилині ви своїм потужним ударом з 25-ти метрів не залишили шансів Нестеренку. Чому наважилися на удар з-за меж штафної? Відчували, що воротар невпевнено себе почуває чи у тому епізоді це було єдине правильне рішення?

— У тому епізоді міг лише пробити по воротам, інших варіантів продовження атаки не було. Тренер на установці наголошував, що нам треба намагатися частіше пробивати з різних позицій. Вважаю, що якщо м‘яч у воротах, значить не помилився і прийняв правильне рішення. У футболі без ударів не буде забитих м‘ячів, тому треба ризикувати і доводити атаки до логічного завершення.

— За 12 хвилин ваша команда вела у рахунку 2:0. На куражі діяли, або суперник дав слабину у ці хвилини? Олександр Кирилюк перед грою акцентував увагу на швидкому забитому м‘ячі?

— Вважаю, що суперник дав слабину, адже вони не очікували, що ми так активно розпочнемо гру, плюс вилучення також вплинуло на перебіг матчу. Тренерський штаб наголошував на тому, що треба вмикати максимальні швидкості з перших хвилин. Чудово, що нам вдалося виконати тренерські настанови. Швидкий забитий м‘яч додав команді впевненості у власних силах, після цього грати вже було легше.

— Тернопільська Нива відчутно додала з Маликом? Непросто вам було у Тернополі?

— Нива — хороша бойова команда, з індивідуально сильними виконавцями у складі. З приходом Малика тернополяни вдосконалили свою гру, стали грати більш організовано. Незважаючи на це, налаштовуємося лише на перемогу, інший результат нас не влаштує. Зробимо все від себе залежне, щоб досягти бажаного результату і порадувати вболівальників своєю грою.

— Під час зимового антракту склад Черкащини-Академії поповнило семеро новачків, частина з яких грали у аматорах. Вам вже повністю вдалося награти ігрові зв‘язки чи ще потрібен певний час для того, щоб нові футболісти влилися у ваш колектив?

— Всі новачки досить швидко влилися у колектив, вони вже остаточно адаптувалися, зрозуміли вимоги тренерського штабу. У нас було достатньо часу для того щоб зігратися, зрозуміти один одного, тому команда готова вирішувати поставлені завдання.

— Завдання виходу у Першу лігу тепер все ближче?

— Перед нами стоїть завдання перемагати у кожному матчі, незважаючи на суперника. Хочемо своєю грою і результатами віддячити нашим вболівальникам за підтримку. Вважаю, що у першої четвірки однакові шанси на вихід у Першу лігу.

— Можна сказати, що ви є типовим бокс-ту-бокс півзахисником?

— У сучасному футболі складно уявити півзахисника, який тільки відбирає м‘ячі або тільки атакує. У кожному матчі виконую тренерське завдання на гру, намагаюся своїми діями допомогти партнерам перемогти. Звісно, поки що не можу віднести себе до гравців топ рівня, адже ще є до чого прагнути і над чим працювати. Роблю все від себе залежне, щоб професіонально зростати.

— З ким із партнерів найбільш комфортно грається?

— Мені надзвичайно комфортно грається з Сторчоусом та Медведем. Розуміємо один одного з напівпогляду. Дуже приємно мати можливість грати поруч з професіоналами своєї справи.

— Матч проти Поділля найкращий поки у сезоні? Чи поєдинок з Минаєм і проти Ниви можна згадати?

— На мою думку, з Поділлям зіграв свою найсильнішу гру на даний момент, але впевнений, що попереду багато яскравих та вдалих матчів. В жодному випадку не зупинятимуся на досягнутому, віддаватиму всього себе на тренуваннях та під час матчів.

— Можна сказати, що Черкащина-Академія у більшості матчів завжди намагається дотримуватися принципів сучасного футболу, коли всі атакують і захищаються?

— Взагалі, у сучасному футболі лише таким чином можна досягати результату. Якщо команда ставить перед собою амбітні завдання, то її гра повинна відповідати сучасним вимогам.

— На вашу думку, змагання у Другій лізі цього року є більш цікавими та непередбачуваними? Відчуваєте, що з кожним чемпіонатом конкуренція зростає?

— З кожним роком все більше і більше команд прагне підвищитися у класі. Вважаю, що конкуренція у чемпіонаті зросла, про це свідчить турнірна таблиця у нашій групі. Зараз у Другій лізі немає прохідних матчів, необхідно максимально налаштовуватися на кожного суперника. Впевнений, що лише у такій конкурентій боротьбі молоді гравці мають змогу прогресувати та виходити на новий рівень у своєму розвитку.

БЛІЦ

  • Народився у селі Вознесенське Золотоніського району Черкаської області
  • Вихованець СДЮСШОР міста Черкаси
  • Перший тренер — Сергій Миколайович Ковалевич
  • Улюблений гравець — Ліонель Мессі
  • Улюблена команда — Барселона
  • Футбольна мрія — прагну спробувати свої сили у Лізі чемпіонів та отримати виклик до збірної України.



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору