Новини змагань

Говорять цифри: Wyscout – про передачі Денчука і удари Панасенка

13:10, 16 квітня 2019

Прес-служба ПФЛ аналізує висновки знаменитої компанії Wyscout щодо 22-го туру Першої ліги

Фото: офіційна сторінка ФК "Авангард" у ФБ


21 гол побачили глядачі в 22 турі – по 3,5 в середньому за один матч. При цьому відразу третина – сім із них – припали на матч лідера й аутсайдера. СК «Дніпро-1» забив у ворота ПФК «Суми» сім голів без відповіді.

Найбільший відсоток володіння м’ячем у турі – за «Колосом» (60,6%). При цьому «Рух», володіючи м’ячем менше за всіх – лише 39,4% ігрового часу – зумів обіграти ковалівців.

Лідер – СК «Дніпро-1» – досягнув 85,6% точності передач. Найгірший цей показник у його суперника – ПФК «Суми» (62,2%). При цьому дніпряни, як і оболонці, за матч встигли віддати шість ключових передач, що є найкращим досягненням туру за гостротою пасування.

Середня відстань гри дніпрян склала 64,2 метра від своїх воріт при середньому показнику в турі 52,4. Найгірший цей показник, відповідно, у ПФК «Суми» – замалим більше 37 метрів. 13 кутових проти одного – також дані з цього матчу.

Найбільше ударів завдав СК «Дніпро-1» – 39. 21 із них припали в площину воріт, рівно третина виявилися результативними. Сумська команда пробивала найменше – всього двічі за весь матч. Зате всі її удари прийшлися в площину. Найгірший же відсоток точності – у «Гірника-Спорт». Лише один удар із 12 (тобто, близько 8% із усіх завданих) прийшовся у площину воріт.

22-й тур "Дніпро-1" - "Суми" - 0:7. Фото: офіційна сторінка СК "Дніпро-1" у ФБ

Найбільше єдиноборств (294) здійснили гравці «Колоса». Найменше – по 147 – учасники матчу СК «Дніпро-1» – ПФК «Суми». 92 єдиноборства в атаці у прикарпатців (це найбільше), 32 – у сумчан (найменше). Відразу 41 обведення у ковалівців та харків’ян. 88 підбирань у «Прикарпаття».

Індивідуальні показники. Говоримо тільки про найкращих.

Найбільше передач – у харків’янина Жданова (83 – 76 із них точні, що біля 92%). Відразу п'ять розрізних передач віддавав зорянець Пархоменко (два з них влучні). 21 довгу передачу виконав воротар «Авангарда» Денчук – 13 успішних, близько 62% від усіх спроб. Сім гольових моментів у лучанина Дениса Кожанова – три з них він завершив голами. А от дніпрянин Чичиков із своїх семи шансів не забив жодного, хоча віддав відразу дві гольові передачі. 12 кросів виконав його одноклубник Чеботаєв (лише один із них успішний).

За ударами лідер дніпрянин Панасенко – вісім. Три із них точні, один – результативний. Шість із цих восьми ударів були з-за меж штрафної площі. Він же – лідер і за кутовими (7, 4 із них – із гольовими моментами). 55 раз вступав у єдиноборства винниківець Кондраков. 27,3% з них – успішні. В верховій боротьбі найактивнішим був Сікорський із «Гірника-Спорт» – 25 разів, 9 з них (36%) виявилися успішними. 14 обведень здійснив лучанин Волошинович (7 успішних – 50% ефективності). Найкращі за підбираннями – винниківець Кондраков та горішньоплавненець Зозуля (по 16). Найбільше постраждав від чужих фолів винниківець Каленчук (7).

Найбільше фолили Корольков із «Гірника-Спорт» та Задоя із «Колоса» (по 5). Фоли проти Собка із «Авангарда» та Кошмана із «Металіста 1925» призвели до двох попереджень для їх суперників. По два рази потрапляли в офсайди Давидов («Металіст 1925»), Дитко («Прикарпаття»), Кірієнко («Авангард»), Кожанов («Волинь») та Радченко («Миколаїв»). 

Найчастіше вживана тактична схема в турі – 4-4-1-1.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору