Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 22-й тур. Анонс

09:00, 12 квітня 2019

Анонс матчів 22-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: fcrukh.com


У понеділок, 15 квітня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 22-му турі Першої ліги та у 19-му турі в Другій лізі із експертом у студії екс-футболістом «Ворскли» і низки інших клубів Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

«Інгулець» цього туру отримає три очки за технічну перемогу над ФК «Зірка», яка знялася зі змагань


12 квітня 18:00. Дніпро. «Дніпро-Арена»

«Дніпро-1» - «Суми»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: Когут - немає

Перший матч: 4:0

Лідер приймає 13-ту команду поточної першості. Загальновідомо, що згідно з рішенням КДК ПФК «Суми» за маніпулювання результатами матчів позбавлений професіонального статусу. Команди клубу будуть виключені з усіх змагань, у яких беруть участь. Втім, поки що відповідні офіційні листи ще не надійшли до всіх установ, тому матч із СК «Дніпро-1» відбудеться.

Після важливої перемоги над «Ворсклою», яка відкрила шлях дніпрянам у півфінал Кубка України (другий рік поспіль!), спортивний клуб готується до матчу з суперником, який зазнав три поспіль поразки із загальним рахунком 1:13. Загальна безвиграшна серія сумчан досягла 11 матчів.

СК «Дніпро-1», навпаки, попри складний календар, навесні виступає згідно з лідерським графіком. Здобуто стратегічно важливу перемогу в Харкові, потім обіграно з крупним рахунком «Агробізнес» (давнього й принципового суперника), а потім досягнуто виїзної нічиєї з «Волинню» - з огляду на силу господарів, прийнятний результат. Тож тепер лідер готується до матчу проти сумчан, яких розгромив у першому колі. Наразі відрив від найближчих переслідувачів складає дев'ять очок. Цікаво буде стежити за складом господарів, наскільки великою буде ротація.


12 квітня 19:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» – «Волинь»

Арбітр: Юрій Іванов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає - Курко

Перший матч: 4:2

Фото: fcvolyn.net


У першому колі кияни нокаутували грізних суперників своєю яскравою результативною грою в Луцьку. Тепер же «Оболонь Бровар» розділяє друге місце з «Колосом» і випереджає «Волинь» відразу на сім очок.

Зрозуміло, візит в гості до команди, яка виграла обидва свої весняні матчі, буде особливо відповідальним для лучан. Матч у гостях у потенційного конкурента в боротьбі за медалі – це прекрасна можливість скоротити своє відставання. Налаштування та мотивація у «Волині» буде величезною.

Між тим, є один цікавий факт. «Оболонь Бровар» не програє дев'ять турів ще від вересня місяця, це одна із найбільш тривалих успішних серій чемпіонату. Від жовтня кияни виграли всі п’ять своїх матчів. У той час як «Волинь» чергує різні підсумки – нічия із СК «Дніпро-1», розгромна перемога над ПФК «Суми», поразка від «Авангарду».


13 квітня 14:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» – «Миколаїв»

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:0

Між двома клубами триває суперництво. В новітній історії – від 2012 року, коли вони змагалися в стиковому матчі в Хмельницькому за право виступити в Першій лізі. Із 13-ти матчів між ними більшість – шість – виграв МФК «Миколаїв». Але є цікава особливість – останніх чотири на користь «Авангарду» (дві перемоги та дві нічиї).

Краматорський клуб іде п’ятим і в випадку невдачі харків’ян на Одещині та власної перемоги може зрівнятися з четвертим місцем. Гості відстають від «Авангарду» на 13 очок. Вже намічається суттєве турнірне відставання від верхньої половини таблиці. «Корабелам», які проведуть уже п’ятий матч цього річ, дуже бажано не відставати від конкурентів, для чого, звичайно, треба вигравати в Краматорську. А там вони не здобували очок ще з 2015 року.


13 квітня 16:00. Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» – «Металіст 1925»

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Дискваліфіковані: немає – Гранкін, Калюжний

Перший матч: 0:3

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Зорянці провели два поспіль домашні матчі (плановий та перенесений) і здобули важливі перемоги над «Гірником-Спорт» та МФК «Миколаїв». Вони дозволили «Балканам» вийти на сьоме місце, але положення там непевне, тому що поруч «Інгулець», рівний за очками й налаштований стабільно набирати заради турнірного підйому.

А в гості їде «Металіст 1925» – потужна команда, яка напередодні анонсованого туру посилилася відразу двома півзахисниками з досвідом виступів у найвищих дивізіонах (Кошман та Коберідзе). Після невдалого старту, поразок від СК «Дніпро-1» та «Оболонь Бровар», харків’яни гостро потребують, передовсім, результату. Перебуваючи за три очка від 2-3 місця, вони спробують навіть без двох дискваліфікованих центральних півзахисників, за рахунок свіжого посилення та перестановок, зіграти на Одещині на прийнятний результат.


13 квітня 17:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: Худоб’як - немає

Перший матч: 2:2

Минулий тур позначився одним із найбільш сенсаційних результатів. «Прикарпаття» навіть вело в два м’ячі, а в підсумку здобуло виїзну нічию у Львові, хоча винниківський «Рух» – клуб із знаменитим головним тренером та яскравим посиленням під час зимової перерви.

Зрозуміло, лишаються в пам’яті прикрі поразки від «Колоса» та «Миколаєва», а відлуння чималої кількості карток позначиться й цього туру (через дискваліфікацію не зіграє провідний форвард новітнього «Прикарпаття» Халк). Але ось ці вольові якості, бойовитість самобутньої команди викликають повагу.

В гості прибуде «Гірник-Спорт», який також потребує очок. Він всього за три очка від прикарпатців, а, отже, сподівається скоротити відставання. Після поразки на Одещині та бойової нічиєї з «Інгульцем» команда Мазяра шукатиме шляхи до воріт господарів, які, як вважається, сильні саме домашніми виступами.


13 квітня 17:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» – «Рух»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Заставний, Дуць

Перший матч: 2:0

Два клуби із серйозними зоряними іменами в складі та на чолі, два потужних учасники турнірів ПФЛ. Це буде надзвичайно напружене протистояння, незважаючи на те, що номінально один із них – претендент на підвищення в класі, а інший – клуб із когорти аутсайдерів.

Ми прекрасно розуміємо, що «Рух» оновився й посилився. Новий тренерський штаб має великі амбіції, підкріплені винятково сильним добором гравців. А матч проти непереможного в чемпіонаті «Колоса» – це лакмусовий папірець для оновленого колективу й орієнтир правильності руху «Руху».

«Колос», у свою чергу, навесні демонструє максимальний результат. Після чотирьох перемог поспіль він розділяв 2-3 місця з оболонцями напередодні старту туру, які вчора мали дуже складний матч із конкурентами. Для ковалівців цей тур – можливість сподіватися на хай невеличкий, але відрив. І це та турнірна мотивація, яка переслідує їх весь сезон і дає додатковий стимул триматися в тонусі.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору