Новини ЗМІ

Кірієнко: на голи в "Авангарді" надихає дружина Наталія

12:50, 10 квітня 2019
Найкращий гравець 21-го туру Першої ліги – про суперництво з Кулішем, яскравий Авангард та надійні сімейні тили
 

Фото: fcavangard.com


Ігор Кірієнко - Герой туру!

У 21-му турі ПФК Суми нічого не змогли вдіяти проти таранного форварда краматорчан. Кірієнко абсолютно спокійно переміщувався по карному майданчику, без проблем вигравав позицію та боротьбу, часто опинявся один перед воротами, тож міг вирішувати. Хет-трик оформив у чудовому бомбардирському стилі, замикаючи передачі Матяжа, Трояновського та Собка.

Отже, Ігор Кірієнко забив тричі в Сумах і довів лік своїм голам до 12. Він зрівнявся з Кулішем як лідером гонки бомбардирів і допоміг Авангарду розгромити суперника. Розпитуємо, як йому це вдалося.

— Ігорю, авторитетні спеціалісти визнали вас героєм 21-го туру в Першій лізі. Для вас воно вже третє в сезоні. Не тисне цей тягар психологічно, треба ж постійно виправдовувати?

— Дякую, приємно, але все ж більш важливі результати команди. Кажу це щиро, адже мене Краматорськ став досить близьким містом із власним колоритом, гарними мешканцями, яким досить непросто було ще кілька років тому, їм довелося багато пройти. Ці люди щиро переживають за нашу команду, ходять на стадіон. А ми граємо для них, тому маємо показувати гру, яка б їм подобалася.

— Наскільки складно було мотивувати себе на матч проти команди, в складі якої грають футболісти, які не мають досвіду виступів на такому рівні?

— Не дивилися на суперника, це точно не наші не проблеми, що у нього і як. Тим більше ви бачили, що після першого тайму у нас була лише мінімальна перевага. Суперник дійсно завдяки молодості і завзяття намагався нам нав’язати гру.

— Перш гол вийшов не зовсім у вашому стилі – ви накрутили кількох гравців і пробили повз воротаря…

— Але мені сподобалося все, від проникаючої передачі до штрафної, класичної паузи Матяжа і двох гравців Сум, які кинулися на мене. Здається, цей гол вийшов красивим.

— Другий гол – це награна комбінація?

— Вважаю Трояновського одним із найкращих півзахисників у Першій лізі, недарма він мав грати в УПЛ цього сезону. Прикро, що з Полтавою подібне сталося. Але добре, що Євген прийшов до нашої команди. Його передача з лівого флангу була ідеальною, мені залишалося лише спрямувати м’яча ударом головой в протихід воротареві.

Читайте також: Кірієнко, Задоя, Копина й уся збірна 21-го туру Першої ліги

— Кому б присвятили третій м’яч, який дозволив вам зрівнятися у гонці бомбардирів з першим Кулішем?

— Хочу подякувати Віталію Собку, його передача також була ідеальною за виконанням. Мені залишалося лише підставити ногу. Я дійсно хотів забити не раз цього дня у Сумах. Перш за все хотілося б допомогти команді здобути чергову перемогу. Але головне, моя дружина Наталія святкувала цього дня день народження, тому я старався як міг. Вона особлива людина, завжди надихала мене на голи і нові звитяги.

— Після хет-трику у матчі з ПФК Суми ви наздогнали Станіслава Куліша у гонці бомбардирів. Свого часу у Другій лізі саме Куліш обійшов вас у гонці бомбардирів?

— Не хотілося повертатися в історію, адже ми все ще продовжуємо її творити. Я хочу приносити користь своїй команді, з такими партнерами, з такою атмосферою в колективі ми здатні багато на що.

— За останні два виїзні матчі ви відзначилися чотирма забитими м’ячами. Як вважаєте, чому саме у гостьових матчах досягли таких бомбардирських показників?

— Як відомо, удома й стіни допомагають. На виїзних матчах концентрація вища. Але для мене немає різниці, де грати і забивати — аби три очки падали нам в копілку.

— Після 21-го туру ви досягли найкращого індивідуального бомбардирського показника ФК Авангард за весь час виступів у Першій лізі, адже жоден гравець краматорського клубу не забивав більше м‘ячів за один сезон.

— Дякую, приємно це усвідомлювати, але сезон ще не закінчився, попереду багато матчів. Тому спробую не зупинятися на досягнутому. А якщо серйозно, то не задумувався про це.

Фото: fcavangard.com

— Таке досягнення стало для вас неочікуваним? Відчуваєте себе справжньою легендою краматорського футболу?

— Та де там, от Віталій Собко – справжня легенда. Про нього в історичних книгах пишуть. А я поки ще не заслужив подібного визнання (посміхається).

— Як вважаєте, хто у складі Авангарда уже міг би грати на більш високому рівні?

— Олександру Олександровичу [Косевичу] вдалося створити гарну команду у Краматорську, у нас кожен футболіст високого рівня. Ми тренуємося з позитивом, із задоволенням ходимо на тренування. Скажімо, після матчу з Сумами уже наступного дня у нас було тренування, і ніхто не суперечив тренерському штабу, адже розуміємо, що фінішна пряма змагань, не можна розслаблятися.

Щодо нашого майбутнього, то відзначу Єгора Демченка. Молодий футболіст з особливим баченням поля. У нього велике майбутнє.

— Можливо півзахисник зможе природним відбором потрапити в УПЛ, якщо Авангард цього сезону вже замахнеться на медальну зону?

— Намагаємося в колективі про це не говорити, просто виходимо на кожен матч і граємо. Тому давайте дочекаємося завершення змагань у Першій лізі.

— У наступному турі зіграєте проти МФК Миколаїв, який очолив Сергій Шищенко. Які зміни у грі миколаївців під керівництвом нового тренера можете відзначити?

— Ще поки не розбирали суперника, але усі команди Шищенка грають у добротний футбол. Він тренер сучасної формації і з Миколаєвом буде дуже й дуже непросто.

— Кого вважаєте найкращим форвардом сучасності? На кого рівняєтеся?

— Раніше дивився на дриблінг Роналду, завжди подбався фактурний Златан. Але тепер надихає гра Мбаппе: він має гарну техніку, тоді як у Кріштіану за весь матч не так багато й обводок, він гравець штрафної площі.

— Хто найбільш веселий в Авангарді?

— У нас усі хлопці з гарним почуттям гумору. Без цього в футболу ніяк.

Бліц

  • Народився у Нікополі
  • Вихованець школи ФК «Колос» Нікополь
  • Перший тренер: Євгеній Віталійович БорисовУлюблений футболіст: Мбаппе
  • Улюблений клуб: Барселона
  • Мрія у житті: «Щоб родина була щасливою, я заради цього готовий на все»

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору