Новини змагань

"П'ять матчів вік-енду" Перша ліга. 21-й тур. Анонс

11:15, 4 квітня 2019

Анонс матчів 21-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Третій тур. Перша ліга. "Миколаїв" - "Балкани" - 2:1. Фото: mfc.mk.ua


У понеділок, 08 квітня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 21-му турі Першої ліги та у 18-му турі в Другій лізі із експертом у студії.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Перенесений матч 18-го туру

02 квітня 16:00. с.Заря. Стадіон ім. Б.Я. Тропанця

ФК «Балкани» - МФК «Миколаїв»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: Чернишов - немає

Перший матч: 1:2

Обидві команди програли стартові весняні матчі, але в минулому турі здобули бажаний результат. «Балкани» вдома здолали «Гірник-Спорт» (2:0), МФК «Миколаїв» на виїзді вирвав перемогу у «Прикарпаття» (2:1). Тепер суперники зійдуться в очному протистоянні, а особливістю його стане те, що їх розділяє всього одне очко.

Обидві команди добре знайомі між собою – окрім чотирьох офіційних протистоянь, регулярно грають спаринги між собою під час антрактів. Тому очікуємо серйозного протистояння й напруженої боротьби.

Матчі 21-го туру

03 квітня 16:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Інгулець»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: Лиховидько - Клименко

Перший матч: 2:4

Фото: ingulec.com


Після поразки на Одещині «Гірник-Спорт» проведе перший домашній матч року. І для команди господарів це буде особливо значиме протистояння, адже вони знаходяться на межі небезпечної зони й борються за збереження першолігової прописки.

Із «Інгульцем» «Гірник-Спорт» суперничає третій рік. І за цей час встановилася певна закономірність: команди незмінно виграють свої домашні матчі. У горішньоплавненців дві такі перемоги, у петрівців – три. Наразі «Інгулець» ще не пропустив жодного м’яча цього року (1:0 у Миколаєві та 0:0 з «Рухом» вдома в минулому турі. Знаходячись за п’ять очок від першої п’ятірки, «Інгулець» нині мусить набирати максимум очок.


03 квітня 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – СК «Дніпро-1»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:5

Центральний матч туру – протистояння п’ятої команди першості проти лідера. Треба сказати, що це буде вже третій матч між командами цього сезону. І в кубку, і в чемпіонаті СК «Дніпро-1» перегравав суперника (2:1 та 5:0).

Після шести перемог поспіль (ця серія у лідера триває ще з жовтня місяця) СК «Дніпро-1» впевнено закріпився на першому місці й на 11 очок випереджає найближчого конкурента. Що зможе протиставити цьому «Волинь», які треба наздоганяти лідерів? У минулому турі вона переконливо обіграла ПФК «Суми» (7:0 в номінально виїзному матчі), тож у третій поспіль зустрічі на своєму полі спробує взяти реванш у фаворита за попередні невдачі.


05 квітня 18:00. Львів. «Скіф»

«Рух» – «Прикарпаття»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська обл.)

Дискваліфіковані: Грисьо, Брікнер - Боришкевич

Перший матч: 0:1

Шостий тур. У Івано-Франківську господарі мінімально виграли. Фото: fc.if.ua


Протистояння двох західноукраїнських команд має право вже вважатися дербі. Ці дві команди є суперниками ще з друголігових часів, їхні матчі вирізняються напруженістю - в попередніх трьох зустрічах долю трьох очок незмінно вирішував всього лише один гол. Якщо раніше, в Другій ліз, вигравав "Рух", то цього сезону, коли протистояння продовжилося на першоліговому рівні, в першому колі виграло "Прикарпаття". В Івано-Франківську все вирішив гол Конкольняка - тож тепер винниківці спробують взяти реванш у домашній зустрічі.
Матч застав суперників на невисоких місцях у другій половині турнірної таблиці. У "Прикарпаття" - 17 очок, у його суперника - на два менше. Звідси особлива турнірна вага цього матчу. Наразі "Рух" перебуває у ліпшій формі, взимку мав змогу посилитися майстерними гравцями, яких очолює досвідчений тренер-легіонер Кучук. Відповідно, рівень очікувань від "Руху" значно виріс - навесні команда набрала 4 очка із 6 можливих, все ще не пропускала. А от "Прикарпаття" свої попередні матчі програло - хай і в меншості, із суттєвими кадровими втратами та стандартами. Виїзд на Львівщину - стратегічно важливий для гостей, утім, їм не зможуть допомогти дискваліфіковані Боришкевич та Кузьмин, що значно скоротить варіативність півзахисту. Двоє гравців перебрали карток і в "Руху" - півзахисники Брікнер (вихованець футболу Івано-Франківської області) та Грисьо.

06 квітня 17:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» – «Оболонь Бровар»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:1

Обидві команди з різних причин пропустили стартовий весняний тур, тому мають менше ігрової практики, ніж інші. У цьому є свої мінуси, але й свої плюси - у деяких аспектах вони будуть "темними конячками" для своїх суперників, у тому числі - прямо зараз одне для одного. Кияни стартували з мінімальної за рахунком, але цілком заслуженої за грою перемоги над "Металістом 1925". Ця перемога стала для них четвертою поспіль, причому, від початку листопада за цей час вони пропустили лише один м'яч.
Маючи цілком реальну нагоду поборотися за місце в трійці найкращих, оболонці змушені враховувати фактор досвіду своїх конкурентів та щільного графіку, в якому нема місця прохідним матчам. Ось і візит на Хмельниччину буде аж ніяк не простим, хоча "Агробізнес" і лишається останнім серед клубів, які продовжують змагатися в поточному сезоні. Нагадаємо, в першому колі на "Оболонь-Арені" господарі лише на третій доданій хвилині змогли забити новачкам Першої ліги. Той пізній гол Островського, одного з успішних "джокерів" Ковальця, вирішив долю протистояння.
До речі, Сергій Ковалець - вихованець футболу Хмельницької області. З великим інтересом земляки чекатимуть в гості одного з найвидатніших футбольних діячів свого краю. А "Агробізнес" змушений грати на перемогу навіть проти одного з лідерів. В останніх чотирьох турах команда-дебютант ліги набрала лише одне очко. В минулому турі отримала чотири голи без відповіді від СК "Дніпро-1". Після невдалого виїзду до лідера волочисці на 4-5 очок відстають від найближчих конкурентів, тож у першому офіційному домашньому матчі року спробують показати, що зимове посилення та плідні збори допомогли їм досягти ігрового прогресу.

07 квітня 13:00. Суми. «Ювілейний»

ПФК «Суми» – «Авангард»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:6

Востаннє на "Ювілейному" ПФК "Суми" грали 12 жовтня у 13-му турі. Фото: parfilo.com


Схоже, вперше із жовтня місяця футбол повертається в місто Суми. Пізніше свої домашні матчі ПФК "Суми" проводив в Охтирці (стадіон "Нафтовик"), а останній номінально-домашній поєдинок провели навіть на полі суперника. Ті 0:7 у Луцьку дуже засмутили прихильників команди й показали, що процес її формування ще дуже далекий від закінчення. Тож, щоб бути конкурентоздатними на фоні Першої ліги та поборотися за збереження прописки в ній, сумчанам доведеться ще багато попрацювати. Й спробувати мобілізуватися на такі матчі, як цей.

Річ у тім, що "Авангард" - досить непростий суперник. Перед цим ігровим тижнем він був третім за результатами виїзних матчів у всій лізі. Попри домашню поразку від непереможного "Колоса", на виїзді підопічні Косевича почуваються цілком впевнено. Вони виграли свої останні гостьові матчі в "Агробізнеса" та "Волині", тепер також розраховуватимуть на позитивний підсумок, адже в разі успіху буде реальний шанс повернутися в першу п'ятірку.

07 квітня 16:00. Миколаїв. «Парк Перемоги»

МФК «Миколаїв» – «Колос»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: немає - Сахневич

Перший матч: 0:2

Ігрова програма цього насиченого тижня завершиться досить цікавим матчем. Із п'яти зустрічей суперники виграли по дві при єдиній нічиїй. Зазвичай ці матчі бувають дуже напруженими й результативними - 16 голів, 3,2 в середньому за зустріч. Тепер же результат цього матчу буде особливо важливим для обох його учасників.
МФК "Миколаїв" програв на старті "Інгульцеві" (0:1) та "Балканам" (1:2), хоча й виграв у Івано-Франківську. Він потребує очок, тому що в середині таблиці всього кілька невдалих результатів можуть суттєво погіршити турнірне положення. Своя мотивація у "Колоса" - єдина команда, яка все ще не програвала в поточній першості, після результатів матчів конкурентів має вигравати, щоб зберегти своє вдале положення в групі лідерів.
Ковалівці виграли три матчі поспіль, у них гарний підбір гравців та серйозний загальнокомандний досвід. Однак на боці миколаївців - фактор власного поля, а також наявність практично оптимального складу, у той час, як у "Колоса" є втрати - в тому числі, вилучений в попередньому турі основний правий захисник Сахневич.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору