Новини змагань

Куліш – герой 19-го туру Першої ліги

17:10, 25 березня 2019
Sport Arena та ПФЛ називають героя чергового туру Першої ліги з футболу 2018/19

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Перша ліга відразу пішла з козирів – уже в стартовому весняному турі на нас чекав матч лідерів. Із глядацьким рекордом сезону, із драматургією та вольовим результатом, із власними героями – само собою. Результативно дебютував Орест Кузик, знову проявив свої найкращі якості юніор Олександр Назаренко, а півзахист спортклубу зумів дати бій суперникам навіть за відсутності найдосвідченішого лідера – Сергія Кравченка.

Втім, у цієї перемоги був іще один герой, якого ми номінуємо й на звання найкращого гравця туру. Лідер гонки бомбардирів Куліш суто математично причетний до двох голів у ворота харків’ян, які й вирішили долю протистояння. Це він реалізував пенальті в особливо відповідальний момент – зрівнявши рахунок, а потім висунувся на фланговий простріл і дуже зручно для Кузика підправив передачу, посприявши ще й другому голу в ворота Металіста 1925.

Вольова перемога в більшості дозволила СК Дніпро-1 відірватися від переслідувачів на вісім очок. Цей розрив дозволяє якщо не відкорковувати шампанське прямо зараз, то, принаймні, планувати дату святкової вечірки.

Герой 19-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Станіслав Куліш (СК Дніпро-1)
255 матчів, 127 голи на професіональному рівні
30 років. Форвард

  • зрівняв рахунок з пенальті у матчі з Металістом 1925
  • вдало підіграв Кузику в епізоді з другим голом
  • знову лідер ліги у таблиці «гол+пас»

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У Харкові Куліш зробив вагомий внесок у важливу перемогу СК Дніпро-1. Але, що особливо цікаво, свого часу він сам грав у цьому місті. За «класичний» Металіст він провів 10 матчів у 2015 році, так і не відкривши лік голам. Тепер же Станіслав повертається із Харкова в чудовому настрої.

Форвард є вихованцем Дніпра, у Другій лізі дебютував за Дніпро-75, клуб, який недовго пограв на всеукраїнському рівні в 2000-х. Далі в кар’єрі Куліша були аматорські команди – нікопольські Колос та Електрометалург, а також Дніпро-2, звідки він не зміг пробитися в основу тодішнього гранда.

Переломним моментом у кар’єрі Станіслава став перехід у кам’янську Сталь влітку 2012 року. Багато забивав, піднявся у ПФЛ, пізніше перейшов у вищий дивізіон. В УПЛ грав за харківський Металіст, ФК Олександрія та рівненський Верес, але саме з поверненням у рідне місто повернув собі бомбардирський тонус. СК Дніпро-1 отримав стабільного нападника, який не лише забиває, а й допомагає в підіграші, тож закономірно лідирує в списку найрезультативніших гравців.

колаж Sport Arena

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору