Новини змагань

Три матчі підвищеної уваги. Перша ліга. 20-й тур. Анонс

15:00, 26 березня 2019

Анонс матчів 20-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: koloskovalivka.com


У четвер, 28 березня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 21-му турі із експертом у студії з екс-тренером "Гірника-Спорт" Ігорем Жабченком. Початок о 20:00.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


27 березня 14:00. с.Петрове. «Інгулець»

ФК «Інгулець» - ФК «Рух»

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:0

Обидві команди вдало почали 2019 рік: «Інгулець» здобув перемогу в Миколаєві завдяки пізньому голу Січінави, «Рух» у Львові здолав «Балкани», скориставшись точним ударом Никитюка після подачі кутового. Проте мінімальні перемоги за умови щільності в турнірній таблиці – це ще не означає безпеки їхніх позицій.

Петрівцям, щоб наздоганяти «Волинь» та наближатися до «Авангарду», варто обов’язково грати на перемогу в цьому турі. «Рух», який зробив крок від небезпечної зони, не може почивати на лаврах, адже конкуренти на відстані 1-2 очок, а календар навесні складний та насичений.

У першому колі, нагадаємо, перемогу здобув «Інгулець» – тоді на Львівщині все вирішив автогол Грися. Зате нині проти «Руху» може зіграти його екс-захисник Писко, який взимку перебрався у петровську команду й очікує свого дебюту.


27 березня 15:00. с.Заря. Стадіон ім. Б.Тропанця

ФК «Балкани» - ФК «Гірник-Спорт»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Дискваліфіковані: Гаврилюк - немає

Перший матч: 0:1

«Балкани» проведуть перший офіційний домашній матч року проти команди, яка залишається сюрпризом для Першої ліги. Річ у тім, що «Гірник-Спорт» пропускав минулий тур, отож справжня прем’єра оновленого колективу під орудою Володимира Мазяра, який прийняв її під час зимового антракту, буде проведена лише в цьому турі. Що очікувати від команди, чиї збори пройшли на клубній базі далеко від зимових турнірів та очей конкурентів, покаже лише гра.

Цікаво, що раніше всі матчі цієї пари завершалися мінімальними перемогами господарів. Якщо тенденція продовжиться, «Балкани» можуть закріпитися на 8 місці, а то й скоротити відставання від конкурентів. У першому матчі весни – проти «Руху» – команда із Одещини справила непогане враження, тож спробує дати бій і гостям із Горішніх Плавнів. От тільки не допоможе півзахисник Гаврилюк, який перебрав карток. Це вже може зіграти на руку «гірникам», які борються за збереження першолігової прописки.


27 березня 17:00. Краматорськ. «Прапор»

ФК «Авангард» - ФК «Колос»

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Дискваліфіковані: Сухаров, Ємець - Задоя

Перший матч: 2:2

Фото: fcavangard.com


Минулий тур «Авангард» може сміливо записувати собі в актив: у меншості без двох вилучених вдалося здобути виїзну перемогу в Луцьку, хоча «Волинь» справедливо вважається в числі фаворитів сезону. Вдалий весняний старт команди продовжує її осінні успіхи – це вже четверта поспіль перемога підопічних Косевича. Недарма головний тренер краматорців був визнаний найкращим тренером 19 туру.

Але попереду дуже непростий суперник. І не лише тому, що «Колос» серед претендентів на медалі й підвищення в класі, а свій стартовий матч сезону він також виграв (3:1 у «Прикарпаття»). Річ у тім, що за історію протистоянь двох клубів «Авангард» ще жодного разу не обігрував ковалівців, програвши три із п’яти матчів при двох нічиїх. На своєму полі краматорці при цьому незмінно поступалися цьому супернику з мінімальним рахунком.

Наразі «Колос» лишається останньою командою сезону, яка не знає поразок у чемпіонаті. Хоча гостям не зможе допомогти через перебір карток півзахисник Задоя, у господарів буде більше проблем, адже у Луцьку були вилучені флангові захисники Ємець та Сухаров, а їхні потенційні замінники останнім часом страждали від травм.


27 березня 18:00. Івано-Франківськ. «Рух»

ФК «Прикарпаття» - МФК «Миколаїв»

Арбітр: Ігор (Бич)

Дискваліфіковані: Кузьмин, Ковальчук, Квасний, Данищук - Горват

Пряма трансляція ТК XSPORT

Перший матч: 0:1

Виїзд на Київщину обернувся для «Прикарпаття» несподіваною кадровою кризою: у програному матчі з «Колосом» було вилучено троє гравців (Ковальчук, Кузьмин та Квасний), а ще один (Данищук) пропустить матч 20 туру через перебір карток. А суперник в Івано-Франківськ їде досить грізний: МФК «Миколаїв» посідає дев’яте місце й буде максимально налаштованим після мінімальної поразки від «Інгульця» – а це був матч-дебют Сергія Шищенка на посаді головного тренера.

У першому колі все вирішив гол вихованця західноукраїнського (тернопільського) футболу Семенини – він забив переможний м’яч, а ще не реалізував пенальті. Однак треба мати на увазі, що «Прикарпаття» на своєму полі виступає значно сильніше, ніж в гостях (13 очок із 17-ти набрано саме вдома), а після програного виїзду команда Ковалюка обов’язково спробує реабілітуватися перед своїми вболівальниками у першій домашній зустрічі року.


27 березня 19:00. Київ. «Оболонь Арена»

ФК «Оболонь Бровар» - ФК «Металіст 1925»

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Дискваліфіковані: немає - Поспєлов, Гранкін

Пряма трансляція ТК XSPORT

Перший матч: 1:0

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Столична команда пропустила минулий тур через зняття «Зірки», тож тепер після мінімальних кадрових змін прийме розлючений «Металіст 1925». По-перше, харків’яни засмучені через поразку в меншості від СК «Дніпро-1». По-друге, вони добре пам’ятають програний матч першого кола оболонцям. Тоді все вирішив пізній гол Ковбаси на 88 хвилині – до слова, за кількістю голів, забитих гравцями, що виходили на заміну, Сергієві Ковальцеві нема рівних у лізі.

Як харків’яни відновляться до цього складного виїзду й ким замінять дискваліфікованих Поспєлова та Гранкіна? Побачимо в цьому протистоянні. Цікаво, як Ковалець налаштує команду на старт весняної частини чемпіонату, адже перше коло вони провели зразково й тепер конкуренти дивляться на них іншими очима.


28 березня. 16:00. Луцьк. "Авангард"

ПФК «Суми» - ФК «Волинь»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає - Сімінін, Неділько,

Пряма трансляція ТК XSPORT

Перший матч: 0:3

ПФК "Суми" готуються стартувати в весняній частині сезону. Це мало статися ще в 19-му турі, однак через певні неігрові причини команда не змогла взяти участь у матчі із Агробізнесом. Однак тепер сподівається зіграти проти лучан, тим більше, що цей матч має стати першим домашнім для сумчан.

Однак насправді ПФК Суми будуть приймати Волинь… у Луцьку. Це підтверджено офіційно рішенням Адміністрації ПФЛ від 26 березня. Так уже було навесні минулого року, коли через неготовність домашнього стадіону сумчани "приймали" "Волинь" на її полі й навіть виграли з мінімальним рахунком.

Наразі ж сумчани у смузі невдач. Вони не можуть виграти вже дев'ять турів із вересня місяця (п'ять нічиїх, чотири поразки), тож вимушені боротися за виживання. Утім, настрій номінальних гостей також буде далеким від оптимального. Вони в першому офіційному матчі року програли вдома Авангарду (0:1), хоча були в більшості й створили чимало нагод забити.

Додамо, що в першому колі лучани виграли у ПФК Суми - 3:0. Дубль Козьбана та гол Карпенка. Тож очікують другого луцького матчу проти сумчан з великими сподіваннями.   


28 березня 18:00. Дніпро. «Дніпро-Арена»

СК «Дніпро-1» - ФК «Агробізнес»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Пряма трансляція ТК XSPORT

Перший матч: 1:0

Вісім очок переваги, найкращий відсоток набраних очок від можливих, солідна перевага в результативності та варіативності складу – спортклуб міста Дніпро є одноосібним лідером, який підходить до першого домашнього матчу сезону в прекрасному настрої. Чи відреагують на це вболівальники, адже в минулому турі їхня команда побачила в Харкові 22300 глядачів, а рекорд відвідуваності «Дніпро-Арени» в звітному чемпіонаті складає 7121 присутніх?

Тим більше, суперник не такий простий, як може здатися суто побіжним поглядом на турнірну таблицю. Нагадаємо, дебютант Першої ліги, який бореться за збереження прописки, минулого сезону, вперше граючи серед професіоналів, відразу ж виграв золоті медалі Другої ліги. Незабутній супер-фінал на НСК «Олімпійський» «Агробізнес» виграв якраз у дніпрян. СК «Дніпро-1» реабілітувався мінімальною перемогою в першому колі, але ще має показати всі найкращі свої уміння рідним вболівальника у матчі-прем’єрі 2019 року. 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору