Новини ЗМІ

Шищенко: МФК "Миколаїв" на правильному шляху

11:00, 22 березня 2019

Сергій Шищенко про підготовку до майбутнього відновлення сезону, новачків клубу і дебютного матчу на чолі «корабелів»

Фото: mfc.mk.ua


- Навчально-тренувальний збір в Туреччині пройшов досить добре, була відповідна погода, сприятливі умови, - сказав Сергій Шищенко клубній прес-службі. - Багато команд потрапили під затяжні зливи, тому там переносилися матчі, зсувалися тренування. У нас такого не було, тому команда в хороших кондиціях. Готуємося до гри чемпіонату, я задоволений ставленням хлопців до тренувань. Потихеньку зробили ту роботу, яку планували, хлопці розуміють багато речей, переносять їх на гру. Вважаю, що ми на правильному шляху.

Багато тактики

У кожного тренера свій підхід і свої вимоги. У мене вони одні, у Руслана Забранського були інші. Думаю, що зараз вони дещо відрізняються від того, що було раніше. Ми дуже багато працюємо тактично, поділяємо атакуючі і оборонні дії, багато тактичних занять, після яких ми це об'єднуємо в єдине ціле. Кожен гравець розуміє, що він повинен зробити в тій чи іншій ситуації, що дуже важливо. Хочеться, щоб це було краще, але ми працюємо над цим на тренуваннях, намагаємося це коригувати, щоб футболісти з кожним матчем додавали у своїй майстерності та професіоналізмі.

Сплав досвіду

Ми працюємо більше двох місяців разом. Вже є розуміння, нас покинуло більше гравців, ніж прийшло. Але зараз з нами працює на постійній основі шість осіб з другої команди. Вони в обоймі, ми даємо їм можливість, вчимо їх розуміти сучасний футбол. У нас є згуртованість. Сплав досвіду і молодості, сподіваюся, зможе показувати хороший результат. Але для цього всього є багато і інших факторів.

Завдання - у шістці

Завдання перед командою не знімається – п'яте-шосте місце. Ми продовжуємо створювати колектив, щоб з наступного сезону ми могли претендувати на вихід в Прем'єр-лігу.

У нас буде баланс. Я прихильник того, щоб більше грати «першим номером», коли ж треба буде оборонятися позиційно, ми будемо дотримуватися цього. Приділяємо дуже багато уваги пресингу, щоб тримати суперника якомога далі від наших воріт. Всі комбінації, які можуть існувати на футбольному полі, неможливо передбачити. Футболіст повинен сам розуміти, що потрібно зробити в тій чи іншій ситуації.

Виконувати роботу

Багато хто говорить, що складно переходити з штучного поля на трав'яний газон. Я вважаю, що розуміння різниці штучного і земляного полів – це щось дивне. Ми повинні виходити на поле і впевнено зіграти, виконувати свою професійну роботу, у нас немає особливого виходу зараз. Найкраще, звісно, тренуватися на земляному газоні. Але не думаю, що буде якийсь дискомфорт у нас. Зрозуміло, що є нюанси, які можуть вплинути – м'яч не так рухається по газону, зовсім інша траєкторія після взаємодії із газоном. Але це все неважливо, адже ми зобов'язані на будь-якому полі показувати хорошу гру і позитивний результат.

Фото: mfc.mk.ua


Максимальна користь

Всі футболісти здорові, немає серйозних травм. За всі збори не було ніяких серйозних пошкоджень. Дуже приємно, що буде важкий вибір. Всі ті гравці, які в команді, показали хороший рівень на тренуваннях і в контрольних іграх. Є серйозна конкуренція між молодими гравцями і досвідченими футболістами. Добре, що у мене буде боліти голова з приводу вибору стартового складу на гру (посміхається), це приємні клопоти. Я вірю в кожного гравця. Неважливо, на скільки хвилин вони будуть виходити на поле – п'ять, десять чи всі дев'яносто хвилин – вони повинні виходити і максимально приносити користь команді. У кожній грі може вийти будь-який гравець, є різні тактичні думки, тому вони повинні бути готові до того, щоб працювати і виконувати те, що ми вимагаємо. Наприклад, той же Войцеховський - у нього є певні якості для гри вінгером або чистим нападаючим. Буде все залежати вже від суперника, від стратегії на матч.

Робочий процес

На трансферному ринку зараз не так багато кваліфікованих гравців – усі гравці більш-менш хорошого рівня знаходяться на контрактах. З тієї можливості, яка у нас була, ми постаралися взяти хороших вільних агентів. Дуже розраховуємо на наших молодих хлопців, робимо на це ставку, щоб вони конкурували з досвідченими футболістами. У жодного клубу немає другої команди у Другій лізі, в цьому нам набагато легше, ніж іншим, які шукають футболістів на стороні. Шукаємо хлопців і в другу команду, є перспективні футболісти 2003 року народження, тож у цьому плані йде робочий процес.

Є хороший контакт з коучем МФК Миколаїв-2 Володимиром Пономаренком. У кожного тренера своя філософія, але я прихильник того, щоб все працювало по системі, щоб молоді було легше переходити в першу команду. Приміром, є вправи: вони схожі, розуміння однакове, але напрямок є до того, щоб працювати для майбутнього першої команди. Тому, сподіваюся, що у нас все вийде, і ми доб'ємося поставлених завдань.

 

За матеріалами mfc.mk.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору