Новини змагань

Призетко: у Харкові нас чекає "весняна заруба"

11:30, 20 березня 2019

Екс-гравець національної збірної та "Металіста" Олександр Призетко оцінив шанси команд суперматчу 19-го туру Першої ліги "Металіст 1925" - "Дніпро-1"

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Відомий спеціаліст Олександр Призетко, який у 2016-2017 роках очолював "Металіст 1925", поділився очікуваннями від суперматчу 19-го туру "Металіст 1925" - "Дніпро-1".

"Усі чекають справжньої «весняної заруби», - переконаний Призетко. - Насправді, явного фаворита у цьому матчі немає, але вважаю, що невелика перевага на боці  СК "Дніпро-1". Все ж у Михайленка колектив більш досвідчений. Справа не у віці, просто дніпряни вже мають досвід виступів на високому рівні. Очікую, що харківські вболівальники заповнять стадіон і несамовито підтримуватимуть свою команду".

Заслужена фортуна

За словами фахівця гравці обох команд триматимуть у голові результат першого кола, коли дніпряни поступилися на власному полі харків'янам (0:2). "Та перемога стала для мене несподіваною. Це було неочікувано, але такі ігри також виграються. Пам'ятаю, за рахунку 0:0 підопічні Михайленка створювали гольові моменти, але їх підводила реалізація. Звісно, перемогу не можна назвати випадковою, але все ж фортуна у тому матчі була на боці харків'ян. Але прихильність долі також треба заслужити".

Олександр Призетко. Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Тільки вперед!

"Вважаю, що дніпрянам як гостям буде дещо простіше, адже першим номером «Металіст 1925» проти інших команд грає не так і часто. Харків'яни у більшості матчах діють від захисту, виходять в атаку, використовуючи вільний простір. Тренерський штаб СК "Дніпро-1" досконало вивчив гру «Металіста 1925». Михайленко нещодавно говорив  у інтерв’ю, що харків'янам більше потрібно буде йти вперед, адже  СК "Дніпро-1" переважає свого опонента на п'ять залікових пунктів у турнірній таблиці. Тому, якщо «Металіст 1925» претендує на перше місце, то ми розуміємо, що вони мають вигравати у прямого конкурента.  Нічия у цьому матчі не влаштує підопічних Горяїнова. Вважаю, що вболівальники матимуть змогу подивитися цікавий, змістовний футбол", - переконує Олександр Сергійович.

14 тисяч

"Вважаю, що на принципову гру завітають 25 тисяч вболівальників. На сьогодні продано 15 тисяч квитків, але до гри ще залишилося чотири дні. Необхідно відзначити, що є вболівальники, які купують білети саме у день матчу, а не завчасно у касах чи в інтернеті. Пам'ятаю, як працював головним тренером “Металіста 1925”, на нашу домашню гру прийшли більш як 14 тисяч глядачів".

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Фактор лідерів

"Секрети відвідуваності? По-перше, харків'яни скучили за великим футболом, за грою рідної команди. Головне, у Другій лізі “Металіст 1925” був на першому місці, а СК “Дніпро-1” на другому, а зараз - навпаки. Всі розуміють, що очікується надзвичайно цікавий матч, справжня “заруба” лідерів. Протистояння “Металіст” - “Дніпро” з величезною історією. Всі пам'ятають зустрічі харків'ян та дніпрян у Прем'єр-Лізі. Обидва колективи лідирують у турнірній таблиці, тому чемпіонська інтрига додає цікавості цьому матчу. Звісно, якщо б одна з команд знаходилася на другому місці, а інша на десятому, можливо б матч не викликав такого інтересу".

Рекорд

"Усі з нетерпінням очікують першої офіційної гри для обох команд у 2019 році. Звісно, необхідно відзначити рекламу, білборди по всьому місту, а також “сарафанне радіо”. Жителі Харкова спілкуються один з одним, розповідають про матч. Також на форумах в інтернеті всі обговорюють один з найцікавіших матчів весняної частини сезону. Переконаний, все це дозволить побиди рекорд відвідуваності у Першій лізі, який тримається вже більш як десять років", - переконаний Призетко.

Сезон 2018/19. Перша ліга. 19-й тур. 23 березня. ОСК "Металіст"

"Металіст 1925" - "Дніпро-1"

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Трансляція - XSPORT

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору