Новини змагань

Оце так! "Металіст 1925" поб'є власний глядацький рекорд?

16:30, 13 березня 2019

Тим, хто хоче подивитися матч року у Першій лізі, радимо поспішити - квитки на ОСК "Металіст" розлітаються немов гарячі пиріжки

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Рівно за десять днів у рамках 19-го туру чемпіонату України у Першій лізі на ОСК "Металіст" відбудеться суперпоєдинок - "Металіст 1925" - "Дніпро-1". Як підрахував інформаційний партнер ПФЛ портал ua-football.com станом на сьогоднішній ранок, 13 березня, продано на цей матч більш як 8000 квитків.

“Завжди приємно, коли на наших очах встановлюються рекорди, - переконаний журналіст ua-football.com Олександр Риженко. - Можна навіть просто слідкувати за його встановленням, але залишається внутрішнє відчуття історичності події. Тому, звісно, хотілося, щоб матч пройшов із рекордною для Першої ліги аудиторією. І на дану секунду навіть важко сказати, що може завадити цьому".

Зазначимо, що цього сезону середня відвідуваність стадіону "Металіст" на матчі харківської команди складає 7971 глядачів. Але настільки помпезної події, коли зустрічаються дві перші події і розігрують набагато більше, ніж три очки, у сезоні 2018/19. "По-перше, це буде прем’єрний матч рідної команди після паузи, - вважає Олександр Риженко. - По-друге, теплий весняний та ще й вихідний день. Плюс донецький “Шахтар” за попередні півтора місяці “розігрів” місцеву аудиторію футболом. Ще звертає на себе увагу, яку тотальну промо-кампанію проводить харківський клуб по залученню глядачів. Напевно, не помилюсь, якщо скажу, що в Першій лізі жодного разу в історії не було настільки великої роботи із глядачами. Дехто навіть за весь сезон стільки не працює, як “Металіст 1925” під одну конкретну гру".


Читайте також: Ексклюзив! "Дніпру-1" немає різниці, де грати - на виїзді чи вдома" (фото, відео)


У стані харківської команди сподіваються на побиття одного з рекордів. Цього сезону матч дев’ятого туру «Металіст 1925» - «Прикарпаття» зібрав на трибунах ОСК «Металіст» 10 660 глядачів, і цей рекорд сезону цілком може впасти.  "Знаючи нашого вболівальника, який полюбляє купувати квитки безпосередньо перед матчем, прогнозую щонайменше вдвічі більшу відвідуваність, ніж поточні вісім тисяч проданих квитків. А це вже більш ніж пристойний показник для усього нашого футболу. Можливо, хтось із харків’ян вважає, що це “всього-навсього матч Першої ліги”. Звісно, це не Ліга чемпіонів, не Ліга Європи і навіть не УПЛ, які цього сезону вже були у Харкові. Та я все ж порадив би кожному 23 березня прийти на стадіон. Не стільки за грою, скільки за атмосферою. В останні роки тільки на матчі збірної та протистояннях “Шахтаря” із “Динамо” збираються повні трибуни, а в іншому туга. Для господарів ніхто не обіцяє у цій історії хеппі-енду, та враження у будь-якому випадку будуть варті витраченому часу”.

Справжні вболівальники завжди з командою. Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Нагадаємо, що рекорд Першої ліги було встановлено в сезоні 2002/2003, коли на дербі Сумщини прийшло понад 29 тисяч уболівальників. Щоб перевершити цей рекорд, доведеться постаратися, хоча всі передумови для цього є - гарна погода, кваліфіковані суперники, інтрига в Першій лізі, а ОСК "Металіст" може вмістити аж 40 003 уболівальника. Чекаємо і віримо!
 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору