Новини змагань

Ексклюзив! "Дніпру-1" немає різниці, де грати - на виїзді чи вдома" (фото, відео)

11:00, 12 березня 2019

Прес-служба ПФЛ слідкує за підготовкою лідерів чемпіонату Першої ліги до очного двобою. У фокусі - "Дніпро-1"

Четвертий тур. "Дніпро-1" - "Металіст 1925" - 0:2. Чи буде реванш? Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Команда Дмитра Михайленка завершила свій другий збір у Туреччині й повернулася рейсовим літаком до Харкова 09 березня. Звідти частина команди вирушила до Дніпра, а низка футболістів – по інших містах: головний тренер команди надав гравцям два вихідних. Головний тренер залишився задоволений збором, а на поразки від МФК «Миколаїв» та ФК «Колос» не зважає, адже у спарингах результат не головний.

Безпосередня підготовка

Уже сьогодні, у вівторок, 12 березня, команда повертається з коротких вихідних. "Наша команда виходить на фінішну пряму своєї підготовки до весняної частини сезону, - сказав головний тренер СК "Дніпро-1" прес-службі ПФЛ. - Сьогодні  збираємося на базі, а в п'ятницю в Дніпрі зіграємо останній на цих зборах контрольний матч із запорізьким “Металургом”. В неділю хлопці отримають один вихідний, після чого продовжиться безпосередня підготовка до матчу з “Металістом 1925”.

Як ми повідомляли, зимовий чемпіон має низку нових імен. Відзначаємо оренду двох динамівців 1995 року народження – захисник Зураб Очігава (раніше грав за «Олімпік») та півзахисник Орест Кузик (грецький клуб «Яніна»), а також повернення з оренди із «Зірки» 19-річних Олександра Сафронова та Олександра Бєляєва (гравці юнацької збірної України) та із «Інгульця» – їхнього однолітка Каміля Хучбарова. Підписано угоду із 21-річним захисником Юрієм Романюком («Чорноморець») та 24-річним форвардом Вадимом Яворським (ПФК «Суми»). Склад СК «Дніпро-1» поповнили й місцеві юні вихованці, гравці середньої лінії – Арсеній Батагов і Валентин Рубчинський (обидва 2002 р.н.).


Читайте також: 10 інтриг весни: рекорди, новачки і шлях до УПЛ


Дмитро Михайленко розповів про адаптацію деяких новачків. "Нам сподобався Юра Романюк своєю мобільністю, - сказав фахівець Футбол NEWS. – Орест – своєю здатністю змінюватися, частіше він грав у командах-аутсайдерах. Тепер же у нього все навпаки, це стосується і інтенсивності гри. Тому він молодець, перебудовується. Ми всім задоволені. На жаль, ще один новачок Вадим Яворський отримав травму, через що зіграв лише одну гру».

Повернення форварда

Якби не травма Яворського, то, скоріше за все, комплектацію команди цієї зими було б завершено. Але тренерський штаб Дмитра Михайленка повинен мати конкуренцію в групі атаки, тому до складу команди повертається дуже цікавий 21-річний форвард Олег Кожушко. Про це Михайленко розповів прес-службі ПФЛ. "Не плануємо більше підписувати нових гравців. Зараз внесемо в заявку на весняну частину сезону Олега Кожушка, адже Вадим Яворський, скоріше за все, змушений буде пропустити старт сезону, тому його підготовка буде далекою від ідеалу і доведеться набирати форму під час змагань. Нас очікує насичена і щільна змагальна частина, тому Куліш повинен мати можливість для ротації. Для цього вирішили заявити ще одного гравця групи атаки".

Тренерський штаб "Михайленка ретельно слідкує за підготовкою свого найближчого суперника. "Ми відвідали контрольну гру харків'ян з “Миколаєвом” у Туреччині, - продовжує Михайленко. -  Зараз у нас достатньо інформації про суперника, з цим у сучасному світі інформаційних технологій проблем немає. “Металіст 1925” особливо не змінив свій склад у зимове міжсезоння, знаємо як вони грають і що можуть нам запропонувати. Є вже думки, певний план на гру, залишилося підготувати хлопців і реалізувати напрацювання".

До Дніпра приїхала чимала група підтримки харків'ян. Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Нагадаємо, що у матчі першого кола "Металіст 1925" завдав поразки дніпрянам на їхньому полі, тому футболісти точно триматимуть у голові той поєдинок з тим, щоб відібрати очки уже на полі суперника. "Так, ми пам'ятаємо ту гру, але професіональна команда вміє забувати про невдачі і виносити з них правильні висновки", - сказав Михайленко.

Згідно з весняним  календарем, із “Металістом 1925”, "Волинню”, а також з “Оболонню Бровар” команда Михайленка має зіграти на виїзді, але для команди не має значення, де грати. "Не вважаю, що місце проведення гри має особливе значення. Зараз в Першій лізі багато газонів хорошої якості, якісний арбітраж, тому не став би ділити матчі на домашні та виїзні. Необхідно вдосконалювати власну гру, виділятися своєю грою на фоні суперника. Важливо володіти перевагою, створювати багато моментів і не дозволяти робити це суперникам. Тоді прийде результат".

До того ж, у команди є велика група підтримки, яка "катає виїзди" з командою. "Справді, у нас є справжні фанати. Вони підтримують нас, а ми - їх. Вони разом із командою їздять на матчі в інші міста, підтримують нас в рідних стінах.

Слово капітану

Лідер команди Сергій Кравченко відзначив, що думки про центральний матч весняної частини команду не полишали всю зиму. «Думаємо про цю гру, всю зиму тримаємо її у підсвідомості, - сказав капітан «Дніпра-1» Футбол NEWS. – Адже цей матч реально дуже важливий. Від його результату багато що залежатиме. Або відрив від другого місця збільшиться, або навпаки – зменшиться до мінімуму. У такому випадку доведеться дуже сильно напружитися. Сподіватимемося на найкраще, готуватимемося якнайкраще. Але все покаже лише гра».

 

Цікаво, що підготовка до цього матчу почалася ще минулого року. Харків'яни почали реалізацію квитків за кілька місяців до події, запропонувавши вболівальникам програму лояльності. Сподіваємося, що на матчі всього 2019-го року, як уже встигли охрестити його футбольні вболівальники, буде побито вболівальницький рекорд Першої ліги останніх років. Вашій увазі анонсуючий відеоролик від футбольного клубу "Металіст 1925".

 

Перша ліга. Сезон 2018/19. 19-й тур. Харків. ОСК «Металіст»

23 березня. 18:00

«Металіст 1925» - «Дніпро-1»


Повертається до глядача і інформаційно-аналітична програма ПФЛ "Україна футбольна". Нова студія, нові емоції, актуальні експерти - президент ПФЛ Сергій Макаров і головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков поділяться своїми враженнями від старту сезону вже 18 березня. Початок програми на каналі XSPORT о 21:50.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору