Новини змагань

Зимові дозаявки-2019: найкращий бомбардир Кубка України та карпатівська «золота молодь»

08:00, 4 березня 2019

Прес-служба ПФЛ оглядає новачків клубів Першої та Другої ліг. На черзі – дозаявки

Фото: mfc.mk.ua


Розглядаємо новачків клубів Другої ліги.

ФК «Калуш» (третє місце в Групі «А» на проміжному етапі) задіяв новий тренерський штаб на чолі з Андрієм Нестеруком та низку новачків. Розберемо їх по лініях. Це двоє воротарів – 27-річний Єгор Попович із МФК «Миколаїв» та 21-річний Денис Хвалицький із литовського «Атлантаса». Захист посилило троє гравців – 20-річний Олег Веремієнко («Карпати» U-21), 26-річний Роман Гудак («Нива» Вінниця) та 21-річний Володимир Сениця (польський клуб «Балтик»). У півзахисті четверо новачків – 20-річний Іван Антонюк (МФК «Миколаїв»), 23-річний Володимир Савошко («Нива» Вінниця), 21-річний Роман Лебедь («Карпати» U-21) та 27-річний Тарас Сивка («Покуття» Коломия, ААФУ). Останній, хоча й прибув із аматорського рівня, має великий професіональний стаж, здобутий у ФК «Тернопіль», «Буковині» та «Колосі» з Ковалівки. Нарешті, в атаку дозаявлено 20-річного Сергія Кисленка. У складі ФК «Львів» він став найкращим бомбардиром минулого розіграшу Кубка України.

Чернівецька «Буковина» (10 місце) дозаявила чотирьох новачків, і всіх – в середню лінію. 22-річні Дмитро Баранов та Артем Меркушов, 24-річний Андрій Шишигін прибули із житомирського «Полісся», а 22-річний Віталій Бурко повернувся на всеукраїнський професіональний рівень після певної перерви. Свого часу він виступав у складі «Ворскли» U-19 та навіть викликався у юнацьку збірну України.

Дмитро Баранов, Артем Меркушов і Віталій Бурко. Фото: fcbukovyna.com



МФК «Миколаїв-2» (7 місце в Групі «Б» на час зимового антракту) поповнився шістьма новачками. 22-річний воротар Амір Агаларов прибув із новокаховської «Енергії». 22-річний півзахисник Вадим Вітенчук – із молодіжного складу ФК «Олександрія». 19-річний Данило Фальковський – із юнацького складу «Зірки». 20-річний Дмитро Задера – із снігурівського «Агролідера» (уже грав у ПФЛ за миколаївський «Суднобудівник»). Дебютують на професіональному рівні вихованці миколаївського футболу Олексій Олійник та Олександр Солдатов (2001 р.н.).

Одеський футбольний клуб «Реал Фарма» (восьме місце) дозаявив шістьох нових гравців, для декого з них – це дебют на дорослому всеукраїнському рівні, дехто повернувся в команду після певної перерви. Отже, це 20-річний воротар Микита Філатов (остання команда – «Олімпік» U-19), 22-річний захисник Андрій Черв'як (уже грав раніше за «Реал Фарма»), а також 21-річний півзахисник Андрій Вареник («Чорноморець» U-21). Ще троє гравців – це юні вихованці місцевого футболу – 21-річний Артур Фролов та 17-річний Нікіта Щербак, які пройшли школу «Чорноморця», а також 17-літній Василь Топал – вихованець ДЮСШ Овідіополя.

Натомість одеський клуб розлучився з багатьма футболістами. "Ярослав Захарченко, Костянтин Злепко, Герман Дмитрієв, Роман Опря, Павло Новицький, Філіп Хемілтон-Роллінгс, Михайло Тишкул і граючий тренер Олександр Анатолійович Бичков залишили нашу команду, - заявив президент клубу Микола Лиховидов клубній прес-службі. -  Це ключові футболісти, які в минулому році були гравцями «основи»: забивали голи, віддавали передачі".

ФК «Нікополь» (10 місце) має вісім дебютантів. Захисник Віталій Слищенко (24 роки) прибув із ФК «Кривий Ріг» – учасника чемпіонату ААФУ, півзахисник Дмитро Люсік (22 роки) – із любительського колективу ФК «Лозуватка», а нападник Іван Куць (19 років) орендований у «Кременя». 19-річний півзахисник Олег Діленко минулого сезону грав за «Інгулець-2» у ПФЛ. А 33-річний хавбек Роман Богочаров, який останнім часом виступав на аматорському рівні у складі петриківського «Олімпіка» та томаківського «Скорука», відновив професіональний статус. Ще десять років тому він грав за калінінський «Фенікс-Іллічівець» у Першій лізі ПФЛ. Ще трьох гравців направила в основний склад юнацька клубна команда – це 19-річні Владислав Базалєй та Олександр Куканов, а також 18-річний Іван Регульський.


Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору