Новини змагань

Зимові дозаявки-2019: «Кремінь» повертає бомбардирів, Вінничина підтримує «Ниву»

11:00, 2 березня 2019

Прес-служба ПФЛ оглядає новачків клубів Першої та Другої ліг. На черзі – дозаявки «Інгульця», «Ниви» (Вінниця), «Черкащини-Академії», «Поділля» та «Кременю».

Півзахисник Ілля Коваленко підписав із "Інгульцем" повноцінний дворічний контракт після орендної угоди. Фото: ingulec.com


Маємо офіційну інформацію щодо представника Першої ліги.

Петровський «Інгулець» (сьоме місце на проміжному етапі Першої ліги) провів дозаявку трьох гравців. 22-річний воротар Роман Герич перейшов із ФК «Калуш», 26-річний півзахисник Артем Щедрий – із СК «Дніпро-1», 25-річний форвард Дмитро Сула – із «Металіста 1925». Що цікаво, всі новачки вже переживали свого часу підвищення у класі, Щедрий виступав під керівництвом Лавриненка у «Зірці».

Дозаявки Другої ліги – їх у цьому випуску значно більше.

Вінницька «Нива» (4 місце в Групі «А» на час зимового антракту) має десяток новачків, серед яких багато знайомих облич. Відзначаємо більш досвідчених. Це 26-річний захисник Роман Адаменко, який восени був у заявці горностаївського «Миру». У доробку екс-збірника – виступи за «Динамо-2», «Гірник-Спорт», МФК «Миколаїв», «Арсенал-Київ», «Кристал», «Кобру» (Харків). 23-річний півзахисник Тимофій Брижчук повернувся в рідну команду після виступів за «Шахтар» та «Севастополь» на юнацькому рівні, «Арсенал-Київ», «Кристал» та «Миколаїв» – на дорослому професіональному. 24-річний захисник Олександр Дугієнко теж раніше грав за вінничан. Нині повернувся із «Зірки», а ще в кар’єрі цього гравця були запорізький «Металург», «Кремінь», «Верес» і тернопільська «Нива». Відновлює виступи 29-річний форвард Ярослав Браславський – раніше він уже успішно виступав за «Ниву» із Вінниці. Також грав за вінничан 22-річний захисник Владислав Когут – після того грав за обласні аматорські колективи, повернувся із липовецького «Факелу». Інші дозаявки також стосуються місцевого футболу. Команду поповнили 22-річний Сергій Бондарчук, 24-річний Леонід Мукомел, 20-річний Давид Подкуйко («ЕМС-Поділля» Вінниця), 23-річний Олександр Демченко (ФК «Вінниця»), 22-річний Володимир Кириловський («Горизонт» Хоньківці). 21-річний Андрій Рогозін повернувся після виступів у Польщі. Також клуб продовжив співпрацю із двома футболістами, які грали за «Ниву» ще до того, як її очолив Колінс Нгаха – це Олександр Менжега та Владислав Палій.

Вінницька "Нива" добряче посилилася. Фото: офіційна сторінка ФСК" Нива" у ФБ


«Черкащина-Академія» (п'яте місце) має трьох дебютантів, двох поверненців та одну пролонгацію. Так, із соснівського «Рочину» (чемпіонат ААФУ) прибув 22-річний захисник Олег Домальчук. 24-річний воротар Олексій Майборода запрошений із «Рубікону-Вишневе». Раніше обидва, відзначимо, мали досвід виступів у ПФЛ – у «Скалі» та МФК «Миколаїв», наприклад. А от 22-річний хавбек Олександр Медведь прибув із ПФК «Суми», та й взагалі після завершення виступів у молодіжній першості грав до цього суто на першоліговому рівні. На радість фанів, повернулися славні гравці черкаських команд майстрів – 29-річний воротар Андрій Лєнчінков та 26-річний півзахисник Леван Кошадзе. А фланговий універсал Вадим Чорний підписав нову угоду з клубом.

«Поділля» (8 місце) підписало одного нового гравця. 27-річний хавбек Ярослав Шпікула останнім часом грав у чортківському «Кристалі» в чемпіонаті ААФУ, а до цього у ПФЛ виступав у складі тернопільської «Ниви». Дозаявлений і 18-річний Олександр Майко – він уже понюхав пороху Другої ліги у складі хмельничан у минулому сезоні.

«Кремінь» (зимовий чемпіон Групи «Б») має низку досвідчених новачків. Захист посилено 27-річним гравцем із «Черкащини-Академії» – це Олександр Сафонов. Прибув у команду 24-річний фланговий універсал Дмитро Задерецький («Авангард» Краматорськ). Центр поля посилив 29-річний Анатолій Масалов із «Таврії», спроможний зіграти в захисті й півзахисті. В атаку прибуло досвідчене посилення – двоє забивних гравців, добре знайомих місцевій публіці. Із «Черкащини-Академії» повернувся 32-річний Роман Локтіонов, із «Інгульця» орендований 26-річний Артем Козлов. Обидва вже грали (і багато забивали) за цю команду.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору