Новини змагань

Зимові дозаявки-2019: лідери визначилися, «Балкан» у спокої

14:00, 26 лютого 2019

Прес-служба ПФЛ оглядає новачків клубів Першої та Другої ліг. На черзі – дозаявки СК «Дніпро-1», «Металіста 1925», «Колоса», «Волині», «Авангарда» та «Балкан».

Автор видовищного голу "скорпіоном" Дмитро Ульянов повертається в "Авангард". Фото: fcavangard.com


Зорянські «Балкани» (восьме місце на проміжному етапі Першої ліги) наразі не мають жодного новачка. «Якщо футболісти відповідають параметрам Першої ліги – який сенс їх міняти, адже вони знають наш процес», – відзначив головний тренер команди Андрій Пархоменко в одному з інтерв’ю.

Краматорський «Авангард» (шосте місце), навпаки, проводить активну селекцію. Наразі серед низки кандидатів на підписання контракту відзначимо три здійснених переходи. Повернулися в команду двоє захисників – 26-річний Віталій Єрмаков орендований у «Десни» із УПЛ, 25-річний Дмитро Ульянов підписав угоду після виступів за грузинський «Самтредіа». Також посилив «Авангард» 21-річний форвард Олексій Щебетун із запорізького «Металурга» – він пройшов також фундаментальну школу київського «Динамо».

Захисник Віталій Єрмаков, який виступав за "Авангард" протягом трьох сезонів повернувся до краматорсьої команди на правах оренди. Фото: fcavangard.com


Двоє новачків у луцької «Волині» (п'яте місце) – це екс-півзахисники ФК «Львів», 27-річний Ростислав Волошинович та 28-річний Артур Западня.

Стільки ж нових гравців у ковалівського «Колоса» (третє місце). 16-річний воротар Андрій Кувшинкін запрошений із власної юнацької команди, а 24-річний півзахисник атакувального плану Максим Банасевич орендований у прем’єр-лігової «Десни». Також клуб веде активну роботу по пролонгації співпраці зі своїми гравцями – тож працює на майбутнє.

Відразу п’ять футболістів посилили харківський «Металіст 1925» (2 місце). Захист доукомплектовано 26-річним Владиславом Кравченком («Волинь», вихованець футболу Харківщини, який пройшов школу «Шахтаря» та має пристойний стаж виступів у ПФЛ) та 24-річним Дмитром Сидоренком («Гірник-Спорт»). Середню лінію посилили 28-річний Дмитро Гранкін (харків’янин останнім часом грав за «Авангард»), а також ще двоє новачків із Горішніх Плавнів – 28-річний Ярослав Ямполь (ще один уродженець Харківщини) та 25-річний Андрій Фаюк (одесит може зіграти також у нападі).

«Зимовий чемпіон» – СК «Дніпро-1» – має низку нових імен. Відзначаємо оренду двох динамівців 1995 року народження – захисник Зураб Очігава (раніше грав за «Олімпік») та півзахисник Орест Кузик (грецький клуб «Яніна»), а також повернення з оренди із «Зірки» 19-річних Олександра Сафронова та Олександра Бєляєва (гравці юнацької збірної України) та із «Інгульця» – їхнього однолітка Каміля Хучбарова. Підписано угоду із 21-річним захисником Юрієм Романюком («Чорноморець») та 24-річним форвардом Вадимом Яворським (ПФК «Суми»). Склад СК «Дніпро-1» поповнили й місцеві юні вихованці, гравці середньої лінії – Арсеній Батагов і Валентин Рубчинський (обидва 2002 р.н.).

Валентина Рубчинського і Арсенія Батагова викликали то табору юнацької збірної України U-17. Фото: scdnipro1.com.ua


 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору