Новини змагань

Перша звитяга 2019-го. "Верес" здобув Кубок міського голови

12:00, 25 лютого 2019

У неділю завершився Кубок міського голови Івано-Франківська, у фіналі зійшлися "Верес" і "Минай"

Фото: fcminaj.com


У Івано-Франківську підійшов до завершення десятиденний футбольний марафон під назвою "Кубок міського голови-2019". Нагадаємо, що у цьогорічному турнірі, яка проводився вже вдруге, взяли участь вісім колективів із Західної України. Зокрема, це першолігове «Прикарпаття», друголігові «Калуш», «Минай», «Буковина» та «Верес», а також команди 19-річних - «Ніка-05» та «Прикарпаття», та представник аматорського чемпіонату – «Агронива» (Чортків). У неділю, 24 лютого, в останній ігровий день визначилися переможець і призери цьогорічного турніру. У матчі за третє місце зійшлися дві прикарпатські команди - друголіговий "Калуш" та першолігове "Прикарпаття".

Нещодавно земляки-суперники вже зустрічалися між собою на "Хет-трик Арені" у контрольній грі. 30 січня у спарингу івано-франківці перемогли 4:2. Цього разу у "бронзовому" двобої підопічні Володимира Ковалюка вже на 15-й хвилині були попереду 2:0.

Фото: fc.if.ua


Спершу після навісу Дитка з правого флангу Ігор Худобяк головою пробив у ближній кут, а незабаром у франківців знову пройшов стандарт: Конкольняк виконав кутовий, а Петро Ковальчук головою відправив м'яча у сітку воріт. "Прикарпаття" більше володіло ініціативою, створювало моменти.

Кілька разів "Калушу" відверто пощастило, коли м'яч влучив у поперечину, а після перерви Кузьмин не влучив у порожній кут воріт. Та все ж на 63-й хвилині Ігор Худобяк оформив дубль і встановив остаточний підсумок - 0:3.

"Калуш": Друзь, Матушевський, Ходорченко, Сениця, Гудак, Лиховидько, Савошко, Лебедь, Сивка, Скакун, Книш. Заміни (2-й тайм): Кохман, Гегега, Коваленко, Андрусенко.
"Прикарпаття": Вульчин, Данищук, Ковальчук, Бочкур, Лаврук, Дитко, Дербах, Веприк, Конкольняк, Барчук, Худобяк. Заміни (2-й тайм): Піцан, Кузьмин, Француз, Грабець, Борисевич, Геник, Януш.

Фінальне протистояння "Верес" - "Минай" видалося доволі напруженим. Закарпатці грали "першим номером", вміло контролюючи м'яч. В свою чергу, рівняни надзвичайно компактно та щільно грав у захисті, віддавши ініціативу супернику. Небезпечних моментів обидві команди створили небагато, тож основний час матчу переможця так і не виявив - 0:0.

У серії післяматчевих пенальті гравці "Вереса" розпочинали першими і жодного разу не схибили з 11-метрової позначки. Натомість минайці допустилися промаху: Гавриленко пробив у поперечину. 5:3 за пенальті, і рівненська команда здобула головний трофей "Кубку міського голови-2019". Срібним призером турніру став "Минай", "бронза" - у "Прикарпаття".

Фото: fc.if.ua


"Минай" - "Верес" 0:0 (пенальті - 3:5)

Кубок міського голови Івано-Франківська, фінал
24 лютого 2019 року
Івано-Франківськ, "Хет-трик Арена"

"Минай": Кулініч - Допілка, Ощипко, Беца, Стасюк, Гавриленко, Микуляк, Страшкевич, Путраш, Карноза, Нурієв. Запас: Попович, Федак, Смокоровський, Лобода, Вагін, Шпак, Кополовець, Капустей, Гегедош, Пиняшко.

Головний тренер: Ігор Харковщенко.

"Верес": Бабійчук (Фіяло, 46) - Гарванко, Чучман, Рафальський, Дударенко, Орловський, Бондаренко, Гребенюк, Семенчук (Євдокимов, 46), Яременко, Чеботарьов. Запас: Маїк, Даудов.

Головний тренер: Олег Шандрук.

Серія пенальті: Яременко (0:1), Гегедош (1:1), Орловський (1:2), Гавриленко (1:2, поперечина), Євдокимов (1:3), Страшкевич (2:3), Бондаренко (2:4), Микуляк (3:4), Рафальський (3:5).


Матч за 3-є місце
"Калуш" - "Прикарпаття" - 0:3 (0:2)
Худобяк (6, 63), Ковальчук (15)

Фінал
"Верес" - "Минай" - 0:0 (0:0), пен. 5:3

Для "Вереса" це перше "золото" з часу відродження клубу у 2015-му. Фото: nkveres.club


По завершенні фінального матчу відбулося нагродження команд і закриття змагань, за підсумками якого були визначені найкращі гравці турніру:

Найкращий воротар - Артем Кулініч ("Минай")
Найкращий захисник - Ярослав Рафальський ("Верес")
Найкращий півзахисник - Роман Лебедь ("Калуш)
Найкращий нападник - Роман Дитко ("Прикарпаття")
Найкращий бомбардир - Володимир Гайковий ("Агронива") - чотири м'ячі

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору