Новини змагань

"Таврія" житиме: бериславцям подобається футбол

12:50, 6 лютого 2019

Голова Бериславської райради - про ситуацію в херсонській "Таврії-Сімферополь"

Сергій Шевченко і Володимир Бондаренко. Фото: tavriya.com.ua


Сімферопольська "Таврія" залишилася останньою командою Другої ліги, яка все ще не вийшла з відпустки, а команду залишила низка футболістів. ЗМІ забили тривогу, а інформаційний партнер ПФЛ Sport Arena задала кілька питань щодо ситуації з клубом главі Бериславської районної ради (Херсонська область) Володимиру Коновалову.

- Ми плануємо зібратися в кінці лютого, - говорить Володимир Іванович. - Враховуючи ще й те, що старт весняної частини сезону, швидше за все, перенесуть на тиждень пізніше, часу на підготовку буде достатньо

- Останні новини з розташування "Таврії" свідчать про великі кадрові втрати клубу...

- Річ у тому, що я зібрав весь колектив перед Новим роком, і дав «добро» кожному, хто захоче спробувати себе в інших клубах. Футболісти - не заручники, і у них має бути можливість зростати. Тим більше, вони знаходяться в Бериславі і грають у Другій лізі. Тому так вийшло, що частина людей поїхала на перегляди, частина - вже знає, що підпише контракти з іншими колективами.

- Не боїтеся втратити лідерів, які визначали малюнок гри всієї команди?

- Звичайно ж, я не хотів би, щоб вони йшли. Але ж вони заслужили на запрошення клубів, які можуть запропонувати кращі умови. Ми не можемо нікого тримати примусом. Я дуже довгий час працював керівником, тому завжди ставлю себе на місце іншої людини. Якби мені потрібно було піти - звичайно, я б просив керівника відпустити мене. Якби він не відпускав - була б образа і все інше. Чисто по-людськи всіх розумію - радий, що вони тут зі мною попрацювали і проявили себе. Це ж добре, коли гравців команди звуть інші клуби.

- Чи не зіткнеться клуб з проблемами у формуванні нового складу?

- У нас є потенціал. Маємо домовленості з певними людьми - виконавців вистачає. Тож скільки нам буде потрібно футболістів - стільки у нас і буде. Підготуємося до Кубка Криму, який намічений на середину березня - там себе і перевіримо.

Фото: tavriya.com.ua


- Ваша впевненість у тому, що нові гравці приїжджатимуть, говорить про фінансову стабільність "Таврії-Сімферополь"?

- На сьогодні клуб утримую тільки я. Було багато обіцянок допомогти, але коли справа доходить до конкретики - всі відразу «ховають голову в пісок». За великим рахунком, клуб я сам і створив. І готель зробив, і міні-стадіон. Той стадіон, на якому ми граємо, відреставрували також моїм коштом. Думаю, що в березні почнемо будувати повнорозмірне поле: вже готовий проект, пройдено всі узгодження - готуємося розпочинати роботу. Ми нічого не боїмося. Як кажуть: очі бояться - руки роблять.

- Як оціните Другу лігу?

- Нас все влаштовує. Тим більше, в нашій групі широко представлений південний регіон. Особливо не потрібно їздити: найдальша точка у нас - це Одеса, "Реал Фарма". Слава Богу, на Херсонщині чотири клуби другої ліги - зручно. Але, скажу вам, що "Таврію-Сімферополь" всі побачать і в Першій лізі. І це не через десять років, а найближчим часом.

- Навіть можна говорити про таке завданню вже на наступний сезон?

- Є певні нюанси, і якщо все складеться як треба, то це не обговорюється - ми обов'язково поставимо таке завдання. Найголовніше, що бериславцям футбол подобається: у нас на кожен матч приходять від 800 до 1500 чоловік.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору