Новини змагань

Кучук: “Рух” - молодий клуб, проте цей проект мені до вподоби

09:40, 4 лютого 2019

На дебютній прес-конференції у якості головного тренера «Руху» Леонід Кучук поділився своїм баченням розвитку клубу та команди

Фото: fcrukh.com


Початок співпраці

По-перше: вдячний Григорію Петровичу за можливість попрацювати тут. Усе розпочалося просто: він колись запросив на каву – і так стартувала наша співпраця. Спасибі президенту за всі ті спільні розмови і те, що надав мені шанс. Спочатку хотів у всьому розібратися, а вже після цього безпосередньо зайнятися роботою. Просто тренувати для мене – вже не цікаво. Я хочу залишити слід у львівському футболі.

Амбітні виклики

Для початку варто було зрозуміти менталітет регіону, який тут футбол. Погоджуюся, що це складний крок для мене. «Рух» – молодий клуб, але я прийняв таке рішення очолити цю команду. Найголовніше – створювати, а не руйнувати. Повірте, ми розпочали з нульової відмітки. Усвідомлюю, що зараз непростий час, але я люблю такі виклики.

Найкраще - дітям

Мені подобається бажання президента «Руху» Григорія Козловського насамперед багато дати дітям. Створення академії, до якої він прикладає чимало зусиль, – складний процес. Проте цей проект мені дуже до вподоби. Потрібно об’єднати все це в єдине ціле – клуб і академія мають працювати на загальний результат.

Перспективи команди

Упродовж декількох місяців уважно стежив за матчами «Руху». Не хочу вдаватися в подробиці, але мені було зрозуміло, на якому пульсі грає команда, чи підготовлена схема на гру, чи готували тренування. Все має бути під чітким контролем. Щодо найближчої перспективи головної команди, завдання в нас водночас просте та складне – для початку потрібно не вилетіти. Для мене будь-яке завдання складне. Тому налаштовуватиму гравців усіх суперників сприймати, як «Барселону». Настрій на гру – дуже важливий компонент.

Фото: fcrukh.com


Селекційний процес

Найголовніше – це селекція. Активно працюватимемо не лише в регіоні та в Україні, а й в інших країнах. Уже в Південній Америці переглядали 240 команд…Скрупульозно підбираємо виконавців для подальших виступів в офіційних матчах. Не хочу озвучувати прізвища тих футболістів, які до нас приєднаються, – скажу лише, що це кваліфіковані гравці, які сприймають наші вимоги.

Серед них є гравці, які раніше працювали зі мною. Зараз, за великим рахунком, у нашій обоймі є практично два склади. На будь-яку позицію потрібно мінімум 2 гравці. Конкуренція рухає футболом – причому це має бути конкуренція і зі суперником, і зі самим собою. У «Русі» вже створили селекційний відділ, постійно шукатимемо нових виконавців, які відповідають вимогам сучасного футболу. Всі процеси, які відбуватимуться в клубі, спрямовані на створення якісного та сильного клубу.

Львівські коріння

Дуже радий, що опинився в такому місті, як Львів, зізнаюся, що тут є у мене родичі – тітка, племінниці. Свого часу під час кар’єри футболіста я тут грав – проти дубля «Карпат» 1974-го року. Коли тепер приїхав, то здивувався, що тут є така база. Варто продовжувати розпочате та грамотно запусти всі ці процеси. Працюватимемо разом із президентом «Руху» Григорієм Козловським – як соратники.

 

Тернистий шлях

 Охочих до футболу дітей багато, як ти їх забезпечиш і навчиш – має велике значення. Так само, як і сім’я, релігія, виховання... Це великий потенціал, який треба вміти використовувати та запустити. Попереду в нас тернистий шлях, може, будемо помилятися, але робитимемо це разом. Головне завдання – залишити слід у львівському футболі. Мені, наприклад, приємно, що на стадіоні одного з клубів, де я працював, є графіті з моїм портретом – це означає, що недаремно я там доклав уміння та зусилля…

 

Всебічний розвиток

У футболі важливою є кожна дрібниця – навіть те, як футболіст, образно кажучи, заходить у роздягальню. Нещодавно, відвідали значну кількість європейських футбольних клубів. Так от мені сподобалася роздягальня загребського «Динамо»: це – як лабораторія. Є місце, де футболісти моляться, є кімната тільки для взуття, в іншій – лише форма, окремо – медична служба. Я так само серйозно до всього ставлюся – звертаю увагу на все: хто обслуговує футболістів, як вони харчуються, як проводять вільний час. Неважливого у футболі немає. Вважаю, що футболісти мають розвиватися на тільки фізично, а й розумово. Щось подібне варто запровадити згодом і в академії – словом, завдання у нас непросте.

Фото: fcrukh.com


Допомога влади

Дуже добре, що президент Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко теж активно співпрацює з клубом, близько приймає до серця його проблеми. Це вагома допомога. Львівський футбол – це величезний організм, не тільки «Рух», а й усе навколо. Бачу, як багато дітей із Львівщини хоче грати в футболу, варто дати їм таку можливість, надати їм шанс.

 

Тренерський штаб

Зараз футбольний клуб «Рух» розширюється. Зі мною працюватимуть помічники, які знають або завтра знатимуть, що робити. Як і в будь-якому виробництві, у футбольному клубі теж має бути злагоджений механізм. У моєму тренерському штабі працює ваш земляк Іван Федик. Він зі мною співпрацює вже не водній команді. Розпочали контактувати, ще коли він перебував у команді Олега Кононова, дуже багато розмовляли про футбол, об’їздили разом багато країн Європи. Помічник тренера – це людина, яка перебуває постійно з тобою, все готує, бере участь у тренуваннях, проводить їх. Словом, є твоїм найближчим порадником і колегою.

Контрольні матчі

Під час тренувального збору в Туреччині є попередні домовленості з дублем київського «Динамо» та фінською командою їхньої Прем’єр-ліги. Але конкретики ще немає, вона з’явиться пізніше, наші спаринг-партнери ще визначаються. Але, повірте, проведемо не один якісний товариський матч у рамках підготовки до відновлення сезону – в мене в цьому плані є чималий досвід проведення тренувальних зборів.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами fcrukh.com




ТЕГИ: РУХ, КУЧУК
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору