Новини змагань

О.Баль: формат у три кола в Другій лізі для "Вереса" ідеальний

09:00, 31 січня 2019

Спортивний директор "Вереса" Орест Баль - про підготовку рівнян до весняної частини сезону

Фото: nkveres.club


Ім’я Ореста Михайловича Баля добре відоме не лише у рівненському, а й в українському футболі, ще з радянського періоду. Футболіст, тренер, футбольний фахівець, а з нинішнього футбольного сезону - спортивний директор Народного клубу «Верес». Людина, яка творить футбол, любить його і знається на футболі. 2019 рік для "Вереса" почався з гарної новини. В аукціоні з визначення генпідрядника реконструкції стадіону "Авангард" визначився переможець, ним стала фірма "Фіалка" з ціною 199 800 000 гривень. Аукціон завершився цього тижня. Наступним етапом має стати підписання договору між замовником будівельник робіт, управлінням капітального будівництва Рівнеради, та виконавцем. А також - отримання дозволу на старт робіт і власне сам початок робіт. Нагадаємо, управління капітального будівництва Рівнеради оголошувало аукціон на 202 000 000 гривень. Згідно із зазначеною на сайті "ProZorro" інформацією, роботи виконавець повинен виконати до 25-го травня 2021-го року.
А от сам рівненський Верес після УПЛ опинився у Другій лізі, але не сумує. Команда відразу ж оголосила про бажання повернутися на колишні горизонти, і хоча на початку сезону опинилася серед аутсайдерів, поступово піднялася і зимує на шостому місці з мінімальним відставанням від п'ятірки найкращих в Групі А.
Над чим працює взимку "Верес" і якими будуть зміни в його складі SportArena розпитала у Ореста Баля.

- Ми розпочали підготовку 28 січня, - сказав Баль. - Весь колектив зібрався на обід, а вже у вівторок і середу команда проходила медогляд, проводячи по одному тренуванню. З четверга працюватимемо над фізпідготовкою в режимі дворазових тренувань - так триватиме до 11 лютого. З 14 числа заїжджаємо на збори в Івано-Франківськ, де відбудеться і традиційний турнір - пробудемо там до першого березня. Далі плануємо збори в Закарпатті - з п'ятого по 25 березня.

- Чи проводитимете якісь спаринги до поїздки в Івано-Франківськ?
- Ні, відштовхуватимемося від календаря майбутнього турніру. Змагання триватимуть до 24 лютого, і за цей період ми проведемо п'ять матчів. А вже потім подивимося - так як на зборах ми пробудемо до першого березня, то, можливо, домовимося, ще про одну-двох ігри.
- Завдання на сезон незмінні? Верес планує підвищення в класі?
- Мета одна - Перша ліга. Так, починаємо весняну частину ми на шостому місці таблиці, але відставання не таке й велике, тож намагатимемося вирішити цю задачу. Думаю, нам це під силу.

- Відповідно, проблем з фінансами у клубу зараз напевно немає?
- Так, жодних заборгованостей на сьогоднішній день у "Вереса" немає. Все виплачується вчасно, тож у майбутнє дивимося з оптимізмом.

- Чи плануєте посилення команди?
- Звичайно, зараз у нас на перегляді семеро футболістів. Але, це не межа - думаю, запросимо ще 3-4 футболіста. Хочемо, щоб у команді була здорова конкуренція - по два виконавці на кожну позицію. Тому шукаємо посилення в усі лінії.

- Коли зможете озвучити імена потенційних новачків?
- Поки що в цьому немає сенсу. Хлопці тільки приїхали. За кілька днів сідатимемо за стіл переговорів і обговорювати з ними всі умови щодо можливого співробітництва.

- На завершення, ваша думка про формат Другої ліги?
- Зважаючи на кількість команд, такий формат, як мені здається, найоптимальніший. Звичайно, була б загальна одна група - могло бути цікавіше, але це далекі роз'їзди і великі витрати. Тож, формат змагань у три кола - ідеальний.


Проект майбутнього стадіону "Вереса". Фото: nkveres.club


 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору