Новини змагань

Ексклюзив! Герич: до "Інгульця" перейшов без роздумів

10:00, 29 січня 2019

Новачок ФК "Інгулець" Роман Герич розповів про свій перехід і конкуренцію

Фото: ingulec.com


Трансферний січень сколихнула новина про перехід вихованця стрийської "Скали", основного голкіпера друголігового "Калуша" Романа Герича до "Інгульця" з Петрового. Ця сага здивувала перш за все тим, що в складі одного з претендентів на підвищення в класі "Інгульця" в обоймі двоє висококваліфікованих воротарі Геннадій Ганєв та Антон Ситников. Та як вдалося дізнатися прес-службі ПФЛ Ганєв залишив розташування петровського клубу у день підписання контракту з Геричем - така домовленість існувала у воротаря з президентом клубу Олександром Поворознюком. Геннадій Ганєв, який після переходу з "Гірника" провів два з половиною прекрасних сезони у "Інгульці", давно хотів спробувати свої сили закордоном.

У ексклюзивному інтерв'ю Роман Герич розповів про деталі свого переходу, розставання з "Калушем" та про конкуренцію у новій команді.

- Романе, коли отримали пропозицію перейти в “Інгулець”? Довго розмірковували?

- Пропозицію отримав, коли знаходився у відпустці. До мене зателефонував мій агент і запитав, чи маю бажання пограти у Першій лізі. Я погодився без роздумів, адже хочу спробувати себе на більш високому рівні. Наступного дня отримав дзвінок від головного треенра "Інгульця" Сергія Лавриненка, який запропонував перейти в “Інгулець”. Вважаю, що переїзд в Петрове — хороший варіант для продовження кар'єри.

- У “Калуші” вболівальники точно не дуже зраділи вашому переходу. Адже ви влітку підписали контракт на два роки з “Калушом”, на вас розраховували...

- Так, у Калуші на мене розраховували, але таке футбольне життя, всі розуміють, що треба рухатися вперед. Я ще молодий футболіст, мені є куди зростати і подібні пропозиції свідчать про те, що на мене розраховують на новому рівні. Тому я прийняв таке рішення про зміну клубу разом з ФК "Калуш". Сподіваюся, вболівальники мене зрозуміють.

- Як оцінюєте для себе період проведений в “Калуші”?

-  На кожному тренуванні, у кождному матчі я повністю викладався. Важливо, що мені вдалося зростати у професіональному плані. Я провів досить продуктивний період своєї кар'єри в “Калуші”. Взагалі, вся команда за цей час зробила крок уперед у своєму розвитку. Високе третє місце у турнірній таблиці цьому підтвердження.

- Вихованцем якої воротарської школи ви є? Хто був ваш перший тренер?

- Я вихованець футбольної академії “Скала” Моршин. Перший тренер — В'ячеслав Левицький. Хочеться подякувати цьому спеціалісту за все, що він зробив для мене. Та й в цілому мені щастило на гарних тренерів.

- У “Інгульці” грає досвідчений та кваліфікований Ситников. Розраховуєте вже у весняній частині сезону поборотися за місце у стартовому складі?

- Моє головне завдання — викладатися на 100% на кожному тренуванні. Зроблю все від себе залежне, щоб проявити всі свої найкращі якості і довести тренерському штабу, що я гідний грати в основі. Все залежить від мене, необхідно зарекомендувати себе з найкращого боку на зборах. Чудово, коли є здорова конкуренція за місце у стартовому складі. Це однозначно піде на користь обом воротарям.

- Як оціните мікроклімат у команді? Як вас прийняли в новому колективі? Як оцінете свій перший контрольний матч з “Кременем”?

- У “Інгульці” чудовий мікроклімат всередині колективу. Всі хлопці спілкуються між собою, допомагають один одному. Проблем з адаптацією не виникло. Приємно було дебютувати за нову команду. Своїм першим матчем проти “Кременя” задоволений. Зараз команда грає під натавтаженнями, закладаємо фундамент функціональної підготовки. Працюємо на максимум своїх можливостей для того, щоб навесні бути конкурентоспроможними, адже перед "Інгульцем" стоять найбільш амбітні завдання на цей сезон.

- Зараз у Першій лізі надзвичайно серйозна конкуренція...

- Дійсно, зараз Перша ліга стала більш потужною, ніж тоді, коли грав за “Скалу”. Багато конкурентоспроможних команд, які ставлять перед собою дуже амбітні завдання. Але я готовий до цього, перехід в дорослий футбол відчув ще тоді, коли грав за “Скалу” у Першій лізі. Сьогодні, напевно найсильніша Перша ліга за всю історію.

- Ви вже мали можливість пограти у Першій лізі. Наскільки суттєво рівень футболу у Другій лізі відрізняється від Першої?

- У Першій лізі переважає більш інтелектуальний футбол. Команди тактично гнучкі та демонструють більш комбінаційну гру. Можна також відзначити, що у Першій лізі команди більш організовані та досвідчені. Водночас, Друга ліга також розвивається, змагання стають цікавішими. Скажімо, у Групі А підібралися команди приблизно одного рівня і з однаковими максимальними завданнями. Та й Група Б не сильно відстає. Тому змагання ПФЛ все більш цікаві. 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору