Новини змагань

Друга ліга, Група А: хто, де, коли

09:30, 11 січня 2019

Збираємо всю інформацію про зимівлю клубів західної групи другої ліги ПФЛ

Василь Малик очолив тернопільську "Ниву". Фото: офіційна сторінка сторінка ФК "Калуш" у ФБ


Лідер сезону, ФК "Минай", вийде з відпустки 15 січня, коли і почнеться перший тренувальний збір команди. Місце його проведення клуб ще не афішував.
Усього кілька днів тренувань в минулому році провело "Полісся", але за цей період клуб встиг оголосити про те, що аж п'ять футболістів залишили команду: Олег Міщенко, Дмитро Баранов, Андрій Шишигин, Сергій Дячук та Олександр Кучерявий. Основний етап підготовки житомирський колектив розпочне 17-го січня: Полісся збереться в рідному місті і вирушить до Полтави, де пройде левова частина зборів команди - аж до середини березня. Програма підготовки підопічних Анатолія Безсмертного буде насичена спарингами, в планах - участь у турнірі Пожечевського.

"Полісся" готуватиметься до весняної частини сезону під Полтавою. Фото: fcpoltava.com


На початку нового року ФК "Калуш" оголосив про запрошення на пост головного тренера Андрія Нестерука, який змінив Василя Малика. Незважаючи на це, плани команди щодо виходу з відпустки не змінилися - стартовою датою зборів є 23 січня. Клуб розглядає можливість взяти участь в Кубку мера Івано-Франківська.
У вінницькій "Ниви" йде процес переоформлення, адже минулого тижня клуб оголосив ім'я нового власника: замість Василя Вовка тепер ним буде керівник фан-клубу Дмитро Рогозюк. Відповідно, ім'я нового головного тренера, кадрові зміни та плани підготовки будуть визначатися пізніше.

У вінницькій "Ниві" - зміна власника і зустріч з уболівальниками. Фото: niva-v.com.ua


Склад "Черкащини-Академії" наприкінці року залишили Роман Локтіонов і Олександр Сафонов. Команда ж повернеться до тренувань 25 січня. Перші збори пройдуть на навчально-тренувальній базі клубу в Білозір'я. Нині думи керівництва клубу зайняті перейменуванням - з цього приводу проводиться голосування на офіційному сайті, в якому запрошують взяти участь усіх уболівальників клубу.

Досвідчений форвард Роман Локтіонов зараз без клубу. Фото: НК "Верес"


"Верес" розпочне тренування 28 січня. Команда збереться в Рівному, де і пройде перший зимовий етап підготовки: футболісти займатимуться вправами в тренажерному залі і бігати кроси. Другі збори, найімовірніше, "Верес" проведе в Івано-Франківську, де запланований підготовчий турнір Кубку мера, а треті збори команди відбудуться в Ужгороді.
Інформація щодо термінів зборів тернопільської "Ниви" поки що відсутня - вся справа в тому, що Василя Малика офіційно призначили тільки напередодні, тому новий головний тренер озвучить плани з підготовки підопічних незабаром.

Нагадаємо, попереднім місцем роботи Василя Малика був ФК "Калуш", який він очолював упродовж минулого року. Калушани після першої частини сезону у Другій лізі посідають третє місце у своїй групі. Також новий наставник "Ниви" відомий за тренерською роботою у стрийській "Скалі" та низці аматорських команд. Разом із Василем Маликом у клубі працюваватимуть два його помічники — Ігор Білан та Олександр Войтюк. Також до нового тренерського штабу увійдуть Олександр Стахів та тренер воротарів Вадим Боженко.

Стосовно "Чайки", то команда з Київської області збирається починати підготовку 16 січня. Розглядає можливість участі відразу в декількох місцевих зимових турнірах - меморіалі Щанова і Кірсанова, а також у турнірі, який збирається проводити місцевий університет МВС.

 

"Поділля" встигло потренуватися в грудні, після чого команда знову отримала відпустку. Тепер хмельницький колектив збереться першого лютого, і, в залежності від фінансових можливостей, визначить місце проведення підготовки. Щодо кадрів, то відомо, що покинули команду Віктор Шевченко, а також Анатолій Старущенко, який повернеться в Таджикистан.

У грудні вже під керівництвом Віталія Куниці (на фото), який змінив біля керма "Буковини" Віктора Мглинця, команда провела тритижневий цикл тренувань, розбавлений двосторонніми іграми. Відновить підготовку до весняної частини сезону команда 21 січня, і протягом трьох тижнів проведе в Чернівцях збори, спрямовані на поліпшення, перш за все, функціонального стану. З 14 по 23 лютого команда візьме участь в турнірі в Івано-Франківську, після чого підготовка знову продовжиться в рідному місті, де у клубу є сучасні поля зі штучним газоном.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору