Новини змагань

Моісеєнко: "Авангард" пережив шок після матчу з "Рухом"

07:00, 21 грудня 2018

Півзахисник ФК "Авангард" Олексій Моісеєнко відповів на питання ЗМІ

Фото: офіційна сторінка ФК "Авангард" у ФБ


В інтерв'ю журналісту footboom.com Костянтину Боцюну півзахисник краматорського «Авангарда» Олексій Моісеєнко підбиває підсумки першої частини чемпіонату у Першій лізі, розповідає про улюблену позицію на полі і оцінює перспективи виходу до УПЛ.

- Олексію, які емоції у вас залишилися від першої частини чемпіонату?

- У плані емоційної насиченості перша частина чемпіонату запам'яталася мені, адже були справжні "гойдалки"! Звичайно,  задоволений, що ми на позитивних емоціях пішли у відпустку: повірте, після матчу в Харкові багато "цікавої" "інформації" довелося вислухати на нашу адресу. Проте ми всім "доброзичливцям" довели, що у нас є Колектив з великої літери.

- Як вважаєте, місце у турнірній таблиці, яке зараз посідає "Авангард" є закономірним?

- Звичайно, ні! Ми спокійно могли б знаходитися зараз в турнірній таблиці на пару сходинок вище. В цьому плані є невелике розчарування, адже в поєдинках проти "Руху", "Гірника-Спорт" та "Балкан" саме вели у рахунку. Так і виходить, що потенційно у нас зараз мало би бути в скарбничці 38 залікових пунктів, а це - сусідство з "Металістом-1925" і друге місце перед зимовою паузою.

- Для Олексія Моісеєнка 17 ігор, починаючи з кінця червня, - це багато чи мало? Не було такого відчуття, що, грубо кажучи, ноги "відвалювалися"? Все ж вам не 20 років, а вже 27 ...

- Ви намагаєтеся заглянути мені в паспорт? (посміхається). Намагайтеся, звичайно, але нічого крім цифр ви там не знайдете: на даному етапі моя спортивна форма така, що я себе відчуваю навіть не на 20, а на 19 років. Тому був би не проти, якщо потрібно було "відбігати" ще 17 матчів.

- Треба сказати, що ваше бажання в даній ситуації більш ніж правильне, адже з боку здавалося, що "Авангард" тільки почав набирати хід ...

- Звичайно, мені б і далі хотілося, щоб наша переможна серія продовжилася, однак це життя. Нічого не можемо вдіяти з нашим кліматом та календарем. Що ж, навесні робитимемо все можливе, щоб продовжити приємну для себе і вболівальників серію.

- Найяскравіша гра зі знаком плюс і зі знаком мінус? Чи можна виділити матчі проти "Інгульця" і "Металіста-1925"?

- Щодо команди з Петрового, мабуть погоджуся. Особливо, якщо маємо на увазі поєдинок в Кіровоградській області. Погодьтеся, мало хто вірив в нас, особливо після того як господарі дуже швидко рахунок зрівняли. А от щодо гри в Харкові, напевно, не погоджуся: ще більший шок пережив після матчу з "Рухом". По ходу зустрічі перемагали в два м'ячі і примудрилися на останніх хвилинах втратити перевагу і матч закінчився в нічию.

- Чи можна сказати, що матч у Горішних Плавнях був для вас особливим?

- Не в моїх правилах виділяти матчі на "особливі" і "не дуже". Навіть незважаючи на сентиментальність. Я професіонал і в кожній грі  намагаюся добре виконати свою роботу.

- У першій частині чемпіонату ви забили два м'ячі і віддали дві передачі. Що вам більше подобається: забивати чи віддавати?

- Якщо чесно, для мене найголовніше, щоб команда завжди перемагала. Звичайно, отримуєш вдвічі більше позитиву, коли знаєш, що став "співучасником" перемоги. Саме так і сталося, до речі, в Кропивницькому, де відбувся, поки що найбільш пам'ятний для мене поєдинок проти  “Зірки”. Тоді  вдалося як забити м'яч, так і віддати результативну передачу.

Фото: офіційна сторінка ФК "авангард" у ФБ


- Пам'ятається, Олексію, ви в "Авангард" переходили зі словами: "Потрібно, щось в житті змінювати". І як вам зміни? На краще?

- Однозначно! Все що змінилося навколо мене, лише додало позитивних емоцій. Я радий бути частиною колективу, який ставить перед собою серйозні завдання. З кожним днем  відчуваю, що зростаю в професіональному плані.

- Також ви говорили, що вам все одно на якій позиції грати. При цьому, наприклад, в першій частині нинішнього чемпіонату  закривали ліву бровку. Так де легше "дихалося": в захисті, або на позиції "хава"?

- За великим рахунком, також і в цьому питанні все залишилося без змін:  зараз, по закінченню першої частини чемпіонату, для мене немає різниці на якій позиції грати - як тренер вирішить там і буду виконувати поставлене переді мною завдання. Однак, разом з тим, приховувати не стану: мені дуже подобається грати на позиції лівого півзахисника.

- Якими будуть зимові збори для Олексія Моісеєнка, і які ваші плани на весняну частину чемпіонату?

- Складні, це однозначно. Однак я до цього готовий, оскільки розумію, що без зборів ніяк: щоб підкорювати нові вершини, потрібно до початку весняної частини турніру підійти в найбільш оптимальній формі. А щодо планів,  тут все просто: хочу зробити все від себе залежне, щоб "Авангард" тільки радував своїх уболівальників. Вдвічі приємніше, якщо приноситиму користь команді своїми забитими м'ячами та результативними передачами, як  це робив в першій частині чемпіонату.

- "Авангард" буквально днями подав офіційну заявку на атестацію клубу для участі в Прем'єр-Лізі. Як вважаєте, чи реалістична така зв'язка: "Моісеєнко-Краматорськ-УПЛ"?

- Звичайно, така зв'язка реальна! Однак, я б все одно не забігав наперед. Для початку нам потрібно добре виступити в другій частині поточного чемпіонату.

 

За матеріалами footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору