Новини змагань

Кантор: "Миколаїв” має зробити все можливе для виходу в УПЛ

08:00, 7 грудня 2018

Голова наглядової ради МФК "Миколаїв" Сергій Кантор розповів про вибір нового головного тренера команди, про плани на майбутнє і про основні цілі клубу.

Фото: mfc.mk.ua


«З урахуванням того, що в 2020-му році  святкуватимемо сторіччя МФК "Миколаїв", перед початком поточного сезону перед командою було поставлено завдання показати результат на рівні п'ятого місця, підготувати колектив і команду для того, щоб в сезоні 2019/20 все ж потрапити в коло претендентів на вихід в Прем'єр-Лігу, - сказав у коментарі клубному офсайту Сергій Кантор. - А далі - одного бажання клубу мало. Для міста це багатокомпонентне питання, яке зачіпає зокрема інфраструктуру і готовність клубу. Якщо по другому фактору ведемо роботу, то з інфраструктурою ситуація досить складна. На жаль, протягом останніх двадцяти років миколаївський футбол переживав як злети, так і падіння, що і відвернуло від себе футбольну громадськість міста, особливо молодь. Проміжні результати та навколофутбольні моменти призвели до того, що в півфіналі Кубка України  бачимо повний стадіон, а на матчах Першої ліги тисяча уболівальників на трибунах - це успіх для нас », - говорить Сергій Кантор.

«Протягом першого кола бачили два абсолюнто різних обличчя команди -  обличчя переможців, і обличчя команди, яка перестала грати в футбол і давати результат. На сьогоднішній день потрапили в непросте турнірне становище з урахуванням поставленої напередодні сезону завдання. В результаті ухвалили рішення зробити перезавантаження і закрутився процес підбору кандидатур нового головного тренера».

«За минулі роки в клубі був і позитив. Ми грали в півфіналі Кубка, були матчі, коли стадіон із задоволенням аплодував грі команди. Це, безперечно, заслуга минулого тренерського штабу, за що, користуючись нагодою, хотілося б їм подякувати. Проте, зараз настав час ввести молоду кров. Раніше були одні тренерські погляди, зараз новий тренерський штаб приходить з новими думками та ідеями».

Фото: mfc.mk.ua


«Ми не відступаємо від реалізації нашого проекту Кластер «Миколаївський футбол», який з огляду на різні причини рухається не найбільш швидкими темпами. Ось і вчора у нас відбулося засідання робочої групи, в яку крім мене входять голови міської та обласної федерації футболу, а також управління спорту міста Миколаєва. Ключове питання: як забезпечити потребу в спортивних аренах в нашому місті для проведення змагань? Намагаємося комунікувати і консолідувати спільні зусилля, і вже перші успіхи видно - люди починають розуміти нас. У нас є певні домовленості з керівництвом спорткомплексу "Зоря" щодо футбольної школи, робота в цьому напрямку ведеться дуже тісна. Людський ресурс, який направлений на підготовку молодих футболістів, колосальний".

«Я вдячний всім кандидатам (а їх було близько восьми чоловік), які приїжджали до Миколаєва і з якими предметно спілкувалися. Ми проговорювали нашу філософію з кожним, і деякі були здивовані, що в Миколаєві вона взагалі існує навіть в умовах обмеженого фінансового ресурсу. Коло кандидатів постійно звужувалося і буквально позавчора  прийняли  рішення і обрали нового головного тренера, яким став Шищенко Сергій Юрійович. Мені сподобався його підхід, підготовка і пропозиція його концепції. У Сергія є серйозний намір працювати і продовжити виконувати поставлене завдання. Кінцева ж мета -  повинні до сезону 19/20 сколотити колектив і зробити все для потрапляння в Прем'єр-Лігу", - зазначив голова наглядової ради МФК Миколаїв.

 

За матеріалами mfc.mk.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору