Новини змагань

Бондаренко: “Колос” заслуговував місця в трійці лідерів (текст+відео)

14:30, 6 грудня 2018

Нападник “Колоса” Олександр Бондаренко відповів на питання клубної прес-служби

Нападник “Колоса” Олександр Бондаренко поділився своїми враження від виступів команди у першому півріччі в Першій лізі, розповів про тактичні напрацювання тренерського штабу, а також порівняв рівень Першої ліги та Прем'єр-Ліги.

 

У сімейному колі

Відпочиваємо разом з дружиною в Києві. Намагаємося приділяти більше уваги своїм близьким, їздимо до батьків та рідних.  Морально відпочиваю від футболу, набираюся сил. Користуюся можливістю провести час у сімейному колі.

Символічна збірна

Завжди приємно потрапляти до символічної збірної за підсумками півріччя в Першій лізі. З нашої команди також відзначили воротаря Антона Яшкова та півзахисника Віталія Гавриша. Вважаю, що команда  добре проявила себе. Якщо про нас говорять та відзначають, значить ми на правильному шляху.

Підсумки півріччя

Всією командою працювали задля досягнення своєї мети. На жаль, в деяких матчах не змогли здобути бажаного результату, але в будь-якому разі “Колос” заслуговував на місце в трійці лідерів як мінімум. Четверте місце — не той результат, на який розраховували перед стартом чемпіонату.  Нам не вистачило спокою та холоднокровності в завершальній стадії атаки, підводила реалізація. В багатьох матчах, в яких повинні були перемагати, грали в нічию.  В нас є час, щоб  належним чином підготуватися до весняної частини сезону. На зборах працюватимемо, вдосконалюватимемося. Вважаю, що в нас все вийде.

Тактичні напрацювання

Вважаю, що команда дуже виросла у тактичному плані. На тренуваннях багато уваги приділяємо тактичним моментам. Почали краще розуміти вимоги тренерського штабу. В минулому році до нас прийшло багато нових гравців, тому потрібен був час для того щоб зігратися. Зараз вже взаємодіємо на належному рівні.

Надійний захист

Завжди приємно, коли команда не пропускає.  Напевно, це єдиний позитивний для нас момент за підсумками першого кола. Захист повинен завжди грати надійно, а в нападі все одно буде можливість відзначитися. Наші захисники чудово проявили себе, тренерський штаб намагається зробити все від себе залежне, щоб команда не пропускала.

Комбінаційний футбол

Руслан Володимирович любить, коли команда  більшість часу контролює м'яч, грає в короткий та середній пас.  Його кумир на тренерській стежині Хосеп Гвардіола. Намагаємося грати у такому ж стилі, як “Манчестер Сіті”. Коли ти володієш м'ячем, суперник не зможе забити. Звісно, потрібно вдосконалювати свою гру, доводити її до автоматизму і створювати більше гольових моментів,  забивати. Тоді цей стиль приноситиме успіх.

Період кризи

В фінансовому плані  Прем'єр-Ліга зараз переживає спад, якщо порівнювати з тим, що було шість-десять років тому. На жаль, власники клубів не хочуть інвестувати  великі кошти у команду, мало витрачають на трансфери. Зараз в країні тяжка економічна ситуація, війна. Також, більшість іноземних футболістів не бажають до нас приїздити, адже в них немає впевненості у завтрашньому дні.

Амбітні плани

Вважаю, що зараз Перша ліга нічим не поступається Прем'єр-Лізі. СК”Дніпро-1”. “Металіст 1925”, “Волинь” - імениті клуби, з багаторічною історією. У цих командах грають кваліфіковані футболісти, які здатні вирішувати амбітні завдання. Звісно, хочеться спробувати свої сили у Прем'єр-Лізі, адже це наш елітний дивізіон. Вважаю, що “Колос” достойно б виглядав на фоні команд з нижньої шістки Прем'єр-Ліги.

Підвищення інтересу

Вважаю, що у Прем'єр-Лізі повинні грати 16-ть команд, це додасть видовищності нашому чемпіонату. Футбол, як театр. Важливо, щоб приходило багато глядачів на трибуни та підтримували свої команди. В чемпіонатах Угорщини, Польщі, навіть у тій же Молдові,  матчі відвідують 15-20 тисяч глядачів. В такій атмосфері будь-якому футболісту грати приємно.  Нам необхідно до цього прагнути. Важливо, щоб футбол в Україні розвивався.

 

Текстова версія прес-служби ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору