Новини змагань

Приходько: у "Гірника" взимку з'являться новачки

18:00, 1 грудня 2018

Головний тренер криворізького «Гірника» Геннадій Приходько розповів про перше півріччя чемпіонату клубній прес-службі

Фото: fcgornyak.dp.ua


Наставник криворізького "Гірника" Геннадій Приходько у апідсумковому інтерв'ю проаналізував виступ команди, яка повернулася у профі через два роки після зупинення членства у ПФЛ, назвав найкращі матчі і розповів про плани команди на міжсезонні збори.

 

Про чемпіонат Другої ліги

Сезон для команди видався вдалим — ми посіли третє місце за підсумками року, а також вийшли до 1/8 фіналу Кубка. На фоні всіх суперників виглядали гідно. Більше того, «Гірник» - новачок Другої ліги. Насамперед, вдячний президенту за те, що дав можливість команді повернутися на професіональний рівень.

Вдячний футболістам, уболівальникам. Гравці своєю грою довели, що готові виступати на профі-рівні. Рік видався непоганим.

Якби на початку чемпіонату мені сказали, що «Гірник» завершить осінню частину на третьому місці, я, напевно, був би задоволений. Ми посідаємо ту позицію, на яку награли, на яку заслужили. Сезон складається з великої кількості матчів: були і хороші, і погані.

 

Про рівень чемпіонату

З аматорського чемпіонату цього року в класі підвищилися дуже хороші команди гідного рівня. Це стосується і футболістів, і тренерського штабу клубів. Не забуваємо і про старожилів ліги — усі міцні суперники. У нас у групі немає явних аутсайдерів, немає прохідних матчів. Той же «Нікополь», з яким було непросто. Рівень чемпіонату високий. «Гірнику» було цікаво конкурувати з усіма без винятку суперниками.

Фото: fcgornyak.dp.ua


Про найкращий і найгірший матчі

Найгірший, однозначно, — гостьовий проти «Реал Фарми» (1: 3). Невдало складався, і, у підсумку, призвів до поразки. Хороших зустрічей було багато. Якщо все виокремлювати, то сподобався поєдинок проти «Миру» (з 0:2 на 3:2 за останні 20 хвилин - Авт.), коли хлопці проявили характер.

 

Про виступ в Кубку України

Ми дійшли до 1/8 фіналу після перемог за пенальті в гостьових матчах. Зі «Львовом» могли зіграти вдаліше, але, у цілому, грою команди я задоволений. Наш футбол сподобався і глядачам, і фахівцям. Футболісти гідно протистояли команді, яка напередодні виявилася сильнішою за київське «Динамо». Бажання проявити себе в хлопців було шалене, і я їм вдячний за це. Сподіваюся, 1/8 —  не межа для «Гірника», і в майбутньому ставитимемо перед собою вищі цілі.

 

Про новачків

Ми важко входили в сезон. У міжсезоння було нелегко знайти потрібних нам футболістів. Робимо ставку і надалі робитимемо на місцевих гравців. Але й хотіли запросити якісних іногородніх виконавців. Не в моїх правилах когось відзначати. У цілому, всі новобранці допомогли «Гірнику» так чи інакше. Ми — одна команда, і я всім вдячний. Тими футболістами, яких ми запросили влітку, я залишився задоволений.

Фото: fcgornyak.dp.ua


Про кадрове посилення

Кістяк команди ми зберегли. Чекаю від хлопців подальшого прогресу, ми на них розраховуємо. Щодо новачків, вони однозначно будуть. Уже зараз шукаємо підсилення, розглядаємо кандидатури. Хотів би поповнити кожну лінію щонайменше одним гравцем. Команді завжди потрібна свіжа кров. Сподіваюся і чекаю професійного зростання від наших молодих хлопців, вихованців академії. Ми на них сподіваємося, і віримо, що вони наступного року зможуть скласти гідну конкуренцію старожилам колективу.

 

Про посилення з ДЮШ «Гірник»

У відпустці відбулася зустріч усіх тренерів академії. Звертають на себе увагу успіхи «Гірника-2004» Володимира Гриня, який після першої частини сезону в ДЮФЛУ перебуває на першому місці без втрачених очок. Також непогано виступають і старші, «Гірник-2002». Орест Богданович Отаманчук порадив звернути увагу на деяких хлопців. Хочу відзначити, що двері до головної команди для випускників школи завжди відчинені. Хочеться, щоб щороку щонайменше 3-5 футболістів академії вливалися в основну команду. Всі разом працюємо над цим.

 

Питання від уболівальників

Чи залишив би я «Гірник», якби мені прямо зараз запропонували очолити клуб Прем'єр-ліги? Коли буде така пропозиція, тоді відповім (посміхається). Яке місце займав би «Гірник», граючи зараз у Першій лізі? Некоректно відповідати на це питання, оскільки ми не грали в Першій лізі вже два роки. Але ми протистояли на зборах клубам Першого дивізіону, і виглядали, до речі, дуже непогано.

 

Про зимові збори

24 грудня команда виходить з відпустки, почнеться початковий тижневий збір. Потім підемо на новорічні міні-канікули до 14 січня, коли зберемося знову. З 01 лютого стартує Кубок Єдності (екс-Кубок Придніпров'я), у якому «Гірник» візьме участь. Домашні ігри своєї групи ми сподіваємося провести на нашій чудовій базі. Також тут ми готуватимемося до нового сезону, проводячи спаринги.

 

 

Прес-служба ФК «Гірник» (Кривий Рiг)




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору